48 38 14 88 post@dingruppen.no
Bursdagskake med lys.

60 års tale

Ønsker du å holde en tale for en som fyller 60? Marker den store dagen med en morsom, kreativ eller rørende tale. Vi viser deg hvordan du lykkes med din 60 års tale!

En 60 års tale er en fin måte å hylle jubilanten på, enten du ønsker å gjøre det på en humoristisk eller kreativ måte.

Har du fått i oppdrag å holde en tale til jubilanten? Det kan være utfordrende å skrive en tale dersom du ikke har gjort det før.

Vi skal nå dele noen tips med deg som skal skrive en 60 års tale. Finn ut hvordan du skriver en fin og minneverdig tale.

En tale bør fremmes med lidenskap.

Oppbygning av 60 års tale

Du står nokså fritt til å lage talen slik du selv ønsker, og det er ikke noe strengt oppsett som må følges. Friheten gjør det kanskje enda vanskeligere å finne ut hvordan talen skal lages.

Begynn gjerne med å lage en disposisjon for talen. Skriv ned noen stikkord, og finn ut hvordan talen skal se ut i grove trekk. Det er fint om det er en rød tråd i talen!

Du kan for eksempel bygge en 60 års tale som en historie. Si først noen ord om jubilantens barndom, og deretter ungdomsår og videre voksenliv.

Det kan også være fint å løfte fram jubilantens gode egenskaper, enten vedkommende er flink å lage mat eller sporty. Her er et forslag til oppbygging av 60 års tale:

 

  • Kjære jubilant!
  • Si noen ord om festen eller arrangementet, og at det er fantastisk å være der på den store dagen
  • Si litt om jubilantens gode egenskaper. Hva gjør ham eller henne unik?
  • Inkluder gjerne et dikt eller en sang, eller kanskje en vits
  • Gratulerer med dagen!
Å skrive sine tanker i notater kan være nyttig.

Sang til jubilant – kreativ 60 års tale

Noen ønsker å lage en mer kreativ 60 års tale. Dette kan gjøres på flere ulike måter. Du kan for eksempel lage en tale på rim.

Det er også mulig å lage en tale i form av en sang. Dersom du ønsker å gjøre dette, kan du ta utgangspunkt i en populær melodi de fleste kan, og legge på egen tekst.

Hvis du synes det er vanskelig å lage en kreativ tale, kan du få hjelp til dette av en taleskriver. Kom gjerne med forslag og idéer.

En sang til 60-åringen kan gjøre susen.

Hvor lang skal en tale være?

En tale trenger ikke å være lang for å bli vellykket. Faktisk er det ofte stikk motsatt. En tale som er lang kan medføre at gjestene blir rastløse.

Lag en kort og god 60 års tale som ikke varer lengre enn rundt ett til fem minutter. Her gjelder altså kvalitet heller enn kvantitet.

En god tekst bør skrives helt fra bunn av.

Hvordan lage en morsom tale til jubilanten?

Dersom du ønsker å bruke humor i din 60 års tale, finnes det flere måter å lykkes med dette på. Det er selvfølgelig en fordel om du kjenner jubilantens humor.

Noen ler av grove vitser, mens andre ler av morsomme historier fra virkeligheten. En tale kan også bli morsom om den rimer. Finn ut hva som fenger ditt publikum!

Til syvende og sist handler tekstforfatting kun om penn og papir som lager magi sammen.

Hjelp til å skrive tale

Trenger du en tale til jubilanten, men er usikker på hvordan du skal gå frem? For at en 60 års tale skal bli vellykket, er det flere ting som skal klaffe.

Talen skal være passelig lang, kanskje litt morsom og i hvert fall unik. Dersom du trenger hjelp til å utarbeide en tale til jubilanten, kan Din Tekstforfatter fikse dette.

Vi skriver taler til mange ulike anledninger, inkludert bursdagstaler og jubileumstaler. Gi oss gjerne noen stikkord om bursdagsbarnet. Vi lager en tale med utgangspunkt i informasjonen.

Du kan bestille din tale nedenfor. Vi leverer det ferdige resultatet innen kort tid.