48 38 14 88 post@dingruppen.no
Affiliate marketing kan i Norge gjøre deg veldig rik.

Affiliate marketing Norge

Affiliate marketing i Norge har tatt av de siste årene, og er i dag en hyppig brukt markedsføringsstrategi.

Ved hjelp av affiliate marketing kan du drive trafikk av høy kvalitet til nettstedet ditt, takket være såkalte affiliates.

Dersom du er affiliate bør du være ekstra oppmerksom på hva slags tekstinnhold du deler for å drive trafikk til en nettside.

Kvaliteten på teksten er nemlig avgjørende for hvorvidt markedsføringen blir vellykket eller ikke.

Les videre om du lurer på hva affiliate marketing i Norge er, eller om du vil vite hvordan det fungerer i praksis!

Trenger du hjelp til affiliate tekster? Vi skriver på norsk, dansk, og svensk. Fyll ut skjemaet nedenfor for å motta de første 500 ordene gratis!

Hva er affiliate marketing Norge?

Affiliate marketing Norge kan beskrives som en markedsføringsmetode der norske bedrifter kan få økt trafikk til nettsiden sin ved at affiliates driver trafikk til nettsiden deres.

En affiliate markedsfører produktene og tjenestene til bedrifter på bloggen sin eller lignende, og får provisjon når annonsøren får et salg som resultat av dette.

Fordeler med affiliate-markedsføring

Bedrifter kan dra god nytte av affiliate marketing Norge. Dette fordi annonsøren normalt sett kun vil betale for trafikk til nettsiden som faktisk fører til salg.

Trafikken annonsøren mottar til nettsiden sin er dessuten av høy kvalitet, da forbrukerne i mange tilfeller har klikket seg inn på nettsiden grunnet spennende omtale.

 

Affiliate-nettverk

Et affiliate-nettverk er en plattform som effektivt binder sammen affiliates og deres annonsører.

Denne plattformen vil også spore trafikken som drives til nettsiden, og gjør det uproblematisk å se hva som fører til salg.

Affiliate-nettverket tar seg gjerne av betalinger og support også, noe som betyr at det er minimalt av praktiske oppgaver for bedriften.

En affiliate plattform gir deg nyttig statistikk.

Slik foregår affiliate marketing i Norge

Affiliate marketing i Norge er en nokså enkel prosess. Det hele starter med at en affiliate deler tekstinnhold på e-post, nettsiden sin eller sosiale medier.

Tekstinnholdet har lenker til annonsørens nettside, noe som gjør at de som leser teksten kan klikke seg inn på bedriftens nettside.

Noen av de besøkende er bare nysgjerrige og lukker nettsiden igjen. Andre igjen velger å utføre et kjøp hos annonsøren, og dette salget vil da spores. Deretter vil den som er affiliate motta provisjon for handelen.

 

  • Tekstinnhold med lenke til annonsøren deles
  • Leserne klikker på lenken og kommer til annonsørens nettside
  • Kjøp utføres
  • Handelen spores
  • Affiliate mottar betaling
Markedsføring og salg kan foregå gjennom mange kanaler.

Tekstinnhold for affiliate-markedsføring

Dersom du er affiliate er det svært viktig å ha fokus på godt tekstinnhold. Spesielt om du jobber med affiliate marketing Norge er kvaliteten på teksten avgjørende, for norske forbrukere er av det kresne slaget.

 

Ha en godt språk

En affiliate bør for eksempel fokusere på at teksten som deles skal ha god kvalitet rent språkmessig.

Dette gjelder enten du deler innhold på sosiale medier, bloggen din eller via andre plattformer. Sørg for at teksten er fri for skrivefeil eller grammatiske feil.

Dette vil gi leserne et bedre førsteinntrykk, og hjelper deg med å utstråle profesjonalitet. Driver du med affiliate marketing Norge, bør teksten være på flytende norsk.

Så lenge målgruppen er norsk, er dette det beste språket å kommunisere på.

 

Engasjerende innhold

Innen affiliate marketing Norge er det også viktig å ha fokus på selve innholdet. Server helst leserne verdifulle tekster som faktisk vekker nysgjerrigheten deres.

Teksten kan være både lærerik, interessant eller overraskende – det viktigste er at leseren fatter interesse for innholdet og lar seg engasjere.

Engasjerende innhold øker sjansen for at potensielle kunder klikker på lenkene du presenterer, og dermed havner på annonsørens nettside.

Teksten kan gjerne belyse fordeler kjøperen kan få ved å anvende seg av annonsørens produkter eller tjenester.

 

SEO

Det er også en fordel å ha søkemotoroptimalisering (SEO) i bakhodet når du lager tekstinnhold til affiliate marketing Norge.

SEO omfatter en rekke metoder som sørger for at tekstinnholdet ditt blir optimalisert for best mulig synlighet i søkemotorene.

Dette gjør at potensielle kjøpere lettere finner tekstene dine når de søker etter produkter i Google.

Du kan for eksempel inkludere populære og relevante nøkkelord i teksten din. Dette er søkeord som hyppig benyttes av dem som leter etter varene og tjenestene annonsøren tilbyr.

Driver du for eksempel med affiliate marketing Norge for en bedrift som selger vesker, kan du inkludere søkeord som «skulderveske», «veske dame» og lignende.

SEO kan også oppnås ved å være nøye med hvordan teksten bygges opp. Sørg for hyppige avsnitt med underoverskrifter (H2) og undertitler (H3).

Øverst i teksten bør du ha en overskrift (H1) som forklarer leseren hva teksten handler om. Både H1, H2 og H3 bidrar til at søkemotorene kan tolke teksten din.

Innhold for affiliate marketing Norge kan også synliggjøres ved at innholdet er unikt. Unngå å kopiere tekst fra andre nettsider, da Google alltid prioriterer unikt tekstinnhold.

 

  • Søkeord
  • Overskrifter og avsnitt
  • Unikt innhold

 

Content marketing

Et tips for affiliates som vil mestre affiliate marketing Norge eller i utlandet, er å anvende content marketing som markedsføringsmetode.

Content marketing kalles også for innholdsmarkedsføring, og innebærer at du som affiliate deler innhold som er av nytte for leseren.

Du kan for eksempel dele en interessant tekst som engasjerer mottakeren, og samtidig inkludere en lenke til annonsørens nettside.

Det er nemlig større sjanse for at mottakerne dine vil se på det du poster dersom det ikke fremstår som klassisk reklame. Det er nettopp dette som er poenget med content marketing – det skal ikke være reklamelignende.

 

Bruk litterære virkemidler

Er du usikker på hvordan du kan gjøre tekstinnhold for affiliate marketing Norge mest mulig interessant og fengende? Da skal vi dele et nyttig tips med deg: Bruk litterære virkemidler!

Med litterære virkemidler kan du enklere påvirke mottakeren. Dette kan for eksempel oppnås ved å bruke metaforer, kontraster, allusjon, ironi eller lignende.

Poenget med å bruke litterære virkemidler er at de bidrar til å skape assosiasjoner hos mottakeren. Disse virkemidlene kan også gjøre det lettere for mottakeren å forstå hva du ønsker å formidle.

 

Retoriske virkemidler

Mange som jobber med affiliate marketing Norge ønsker å dele tekstinnhold som kan overbevise mottakerne på en effektiv måte.

Her er retoriske virkemidler et utmerket verktøy. Med retoriske virkemidler kan du for eksempel påvirke mottakeren på et følelsesmessig plan.

Retoriske virkemidler er også aktuelle når du skal lage tekstinnhold som er troverdig og fremstår som logisk for leserne.

Lydord, anaforer og humor er vanlige retoriske virkemidler som kan benyttes i tekstinnhold. Ved å bruke disse virkemidlene til rett tid og på rett måte, kan du øke sjansen for at leseren klikker seg videre på lenken til annonsøren.

Av mange kanaler, er en god nettside best egnet for affiliate marketing.

Hvordan lage innhold for affiliate marketing Norge?

Det kan i mange tilfeller være utfordrende for affiliates å skrive tekstinnhold beregnet på affiliate marketing Norge.

Kanskje du ikke har mye erfaring med å skrive, eller er usikker på hvilken fremgangsmåte som passer best i ditt tilfelle?

Andre synes jobben er for tidkrevende, da kvalitetsinnhold som regel ikke lages på et blunk om en ikke har skriveerfaring.

Dersom du står fast, finnes det heldigvis hjelp å få! Et tekstbyrå kan lage innhold som kan brukes til affiliate marketing Norge – raskt og i tråd med dine ønsker.

Slik kan du bruke tiden din på andre viktige ting. Hvis du ønsker å skrive tekst til affiliate marketing Norge selv, anbefales det å i det minste la et tekstbyrå se over teksten din.

Korrekturlesing sørger for at teksten din er fri for skrivefeil. Du kan også få en skikkelig språkvask av teksten din, dersom du mener den har ytterligere forbedringspotensial.

Alt en trenger for å tjene penger i dag, er en PC og internett.

Affiliate marketing Norge – stadig mer populært?

Av alle markedsføringsmetoder som finnes, er kanskje ikke affiliate marketing den mest kjente her i Norge.

I land som USA har imidlertid denne markedsføringsteknikken tatt av de siste årene, og det finnes tusenvis av amerikanske nettbutikker som tilbyr affiliate-programmer.

Det å arbeide med affiliate-markedsføring kan være både givende og gunstig – så fremt du har tekstinnhold som overbeviser mottakerne.

Lønnen du mottar er i de fleste tilfeller provisjonsbasert, så du må stå på og levere for å kunne se gode resultater av arbeidet.

En av fordelene med denne markedsføringsmetoden, er at du som affiliate får stor grad av frihet.

Du kan arbeide i ditt eget tempo, og arbeidsplassen din kan være hvor som helst – enten det er stranden eller hjemme.

En tekstforfatter online er en god ressurs, da de kan jobbe fra hvor som helst.

Hvordan velge affiliate-program?

Det kan virke fristende å begynne med affiliate marketing Norge. Sørg imidlertid for å sjekke betingelsene i affiliate-programmet du blir med i.

Noen bedrifter tilbyr bedre betingelser enn andre. Det viktigste å sjekke er hvor god provisjonslønn du kan forvente per salg.

I tillegg er det smart å kun være affiliate for et produkt, en merkevare eller en tjeneste du faktisk finner interessant.

Det er alltid enklere å markedsføre produkter du faktisk liker. Produkter du liker har sannsynligvis fordeler, enten det er høy kvalitet eller et godt omdømme.

Og da blir det naturligvis enklere å overbevise mottakerne også!

Det finnes mange tiltak, og ikke minst mange kanaler og enheter du kan operere i og på.

Hvordan sette i gang med affiliate-markedsføring?

Dersom du ønsker å arbeide med affiliate marketing Norge, bør du først og fremst sørge for å ha en plattform (eller flere) du kan dele innhold gjennom.

Du kan for eksempel kjøpe et domene og få på plass en nettside. Dette kan for eksempel være en blogg. Der kan du bygge opp en følgerbase som du kan dele innleggene dine med.

Fortell vennene dine på Facebook eller andre sosiale medier at du har startet en blogg, og del link til bloggen din med dem.

Del spennende innhold og få noen trofaste lesere, og kryss fingrene for at vennene dine deler innleggene dine videre. Plutselig begynner ballen å rulle, og du får en solid gruppe med følgere.

Deretter finner du et affiliate-program, slik at du kan begynne å dele innhold som lenker til annonsørens nettside.

Affiliate marketing Norge trenger med andre ord ikke være avansert, men det er viktig at flest mulig ser tekstinnholdet ditt.

Dersom du ikke klarer å få nok faste lesere på bloggen din bare ved å dele innleggene på sosiale medier, finnes det andre metoder.

Ved å publisere SEO-tekster kan du sørge for at innleggene dine synliggjøres i søkemotorer som Google.

Google er i dag en fin arena for oversettelser.

Hvor mye tjener du på affiliate marketing Norge?

Det er vanskelig å gi et konkret svar på hvor mye du kan tjene ved å jobbe med affiliate marketing Norge.

Dette skyldes at alle bedrifter har egne vilkår for hvor stor prosentandel av salget som går til deg som affiliate.

I gjennomsnitt får en affiliate mellom 3 og 50 % av salgsinntektene som genereres. Hos noen bedrifter vil denne prosentandelen øke etter hvert som du genererer nye salg.

Det kan med andre ord lønne seg å jobbe med én og samme annonsør over tid, men det er selvfølgelig mulig å jobbe med flere samtidig også.

En god affiliate markedsfører har mye å fundere over.

Affiliate-markedsføring – noe for deg?

Affiliate marketing Norge er ikke for hvem som helst. Du bør først og fremst like å jobbe på egen hånd.

Trives du med selvstendig arbeid har du et godt utgangspunkt for å drive med affiliate-markedsføring.

Du bør også ha litt selvdisiplin, da du ganske sikkert vil oppleve at det går tregt med salgene fra tid til annen.

Det kan også være utfordrende å ikke vite med sikkerhet hvor stor inntekt du vil ha hver måned, siden du mest sannsynlig får provisjonslønn.

Men så lenge du er dedikert og ikke gir opp så lett, kan affiliate marketing Norge absolutt være noe for deg.

Det skader uansett ikke å gi det et forsøk. Kanskje du har et skjult talent for affiliate-markedsføring?

Får du håndttrykk og lander avtaler?

Få hjelp til å mestre affiliate-markedsføring!

Dersom du ønsker å lykkes med affiliate marketing Norge, er det mye som skal klaffe. Markedsføringsteksten din skal først og fremst være lokkende nok til at kundene ønsker å klikke på den.

Deretter skal innholdet overbevise mottakeren slik at vedkommende ønsker å klikke seg videre inn på annonsørens nettside for å foreta et kjøp.

Hvis du ikke føler deg helt trygg på søkemotoroptimalisering, språklige virkemidler, rettskriving eller retoriske virkemidler, finnes det heldigvis hjelp å få.

Din Tekstforfatter skriver tekstinnhold som gjør affiliate marketing Norge morsomt å drive på med. Se hvordan leserne dine konverteres til kunder hos annonsøren – én etter én.

Kontakt oss i dag dersom du ønsker artikler, blogginnlegg eller andre tekster til affiliate-markedsføring.

Vi leverer tekster i tråd med dine instruksjoner, og sørger selvfølgelig for at målgruppen din engasjeres i størst mulig grad. Akkurat nå kan du dessuten motta 500 ord helt gratis!

Motta gratis 500 ord!