48 38 14 88 post@dingruppen.no
Affiliate markedsføring kan gi deg mye penger.

Affiliate norsk

Affiliate norsk benyttes ofte av norske bedrifter som ønsker å markedsføre produkter eller tjenester gjennom affiliate marketing.

Som affiliate vil du kunne drive trafikk til nettbutikker og lignende nettsider, noe som potensielt kan bli en grei inntektskilde.

For å lykkes som norsk affiliate må du imidlertid være obs på hva slags innhold som overbeviser potensielle kunder.

Det er først når trafikken du genererer faktisk gjennomfører et kjøp, at du vil få noe igjen for innsatsen.

Her skal vi se nærmere på hva affiliate-markedsføring er, og hvordan du som affiliate norsk kan lykkes.

Du kan drive affiliate på norsk i mange kanaler.

Hva er affiliate-markedsføring?

Affiliate-markedsføring er en markedsføringsstrategi som går ut på at virksomheter tilbyr såkalte affiliate-programmer, der en affiliate – også kjent som publisist eller publisher – driver trafikk til nettsiden.

Virksomheten som tilbyr affiliate-programmet og betaler affiliates for å drive trafikk til siden, kalles gjerne for annonsører.

Målet for enhver affiliate norsk eller utenlandsk, er at trafikken som genereres til nettsiden faktisk skal konverteres til kjøpende kunder.

Først da vil annonsøren gi deg betaling. Det er med andre ord viktig å overbevise leserne dine med spennende innhold – enten det er på en blogg, sosiale medier eller andre nettsider. Dette øker sjansen for vellykket markedsføring.

Du kan kommunisere i mange kanaler.

Hvordan foregår affiliate-markedsføring i praksis?

Som affiliate norsk vil du fort se at affiliate marketing er en forholdsvis enkel prosess.

Du som affiliate må først og fremst dele markedsføringsinnholdet ditt med flest mulig av dem som befinner seg i annonsørens målgruppe.

Pass på å inkludere lenker som tar leserne direkte til annonsørens nettside. Målet er at potensielle kunder klikker på disse.

De besøkende som faktisk utfører et kjøp på annonsørens nettside – etter å ha klikket på en lenke du inkluderte i teksten din – vil spores tilbake til deg. Du vil deretter motta betaling for handelen.

 

 1. Inkluder lenker til annonsørens nettside via engasjerende tekstinnhold
 2. Potensielle kunder klikker seg inn på nettsiden til annonsøren
 3. Noen kunder vil (forhåpentligvis) utføre et kjøp
 4. Handelen kobles til deg som affiliate
 5. Du mottar betaling
Trafikk på nettsiden er en god fordel av SEO markedsføring.

Hvordan tjener du som affiliate penger?

Det er normalt sett kun trafikk som fører til kjøp som vil gi en affiliate betaling. De fleste affiliate-programmer baserer seg på provisjonslønn.

Som affiliate på norsk vil du som regel arbeide med affiliate marketing via en affiliate-plattform.

En affiliate-plattform vil spore trafikken du driver til en nettside via lenker som inkluderes i teksten din. Slik kan spesifikke kunder kobles opp mot spesifikke affiliates.

Din affiliate-plattform vil enkelt binde deg opp mot annonsøren din, og betalingene utføres som regel gjennom plattformen. Du vil også kunne få support via denne plattformen.

Annonsørene får altså den fordelen at de kun betaler for faktiske resultater. Du som affiliate norsk kan derimot risikere å gå perioder med lite betaling.

Du kan imidlertid øke sjansen for at din affiliate marketing blir vellykket ved å dele høykvalitets tekstinnhold som overbeviser leserne dine om at annonsørens produkter og tjenester er verdt å betale for.

Du kan lage blogg om hva som helst i dag.

Slik lykkes du som affiliate på norsk

En affiliate norsk bør dele kvalitetsinnhold med annonsørens potensielle kunder på det norske markedet.

Du kan selvfølgelig jobbe for utenlandske selskaper også, men da bør tekstinnholdet du deler være på engelsk.

For en nybegynner er det kanskje enklest å fokusere på norske markedsføringstekster i begynnelsen.

 

Tekstens struktur

Det er mange ting som skal tas hensyn til når tekst skal skrives. Først og fremst må du ha en god struktur på teksten din.

Sørg for å bruke overskrifter, underoverskrifter og undertitler hyppig. Dette bidrar til å gjøre teksten din mer oversiktlig og lettlest.

Unngå også å ha for lange avsnitt. Korte avsnitt gjør det enklere for potensielle kunder å fordøye teksten.

 

Språklig kvalitet

Foruten tekstens oppbygning, bør du tenke over hvordan teksten skrives. Unngå for all del grammatiske feil eller skrivefeil, da dette vil gjøre at teksten fremstår som mindre profesjonell.

En seriøs affiliate norsk vil legge vekt på godt språk og gunstige formuleringer. Dersom du er usikker på rettskriving, anbefaler vi å få hjelp av et tekstbyrå.

 

Innhold som engasjerer

Noe annet du bør tenke på som affiliate norsk, er at tekstinnholdet du deler skal være interessant og engasjerende for leseren.

Ingen ønsker å lese tekstinnhold som ikke gir dem verdifull informasjon. Derfor er det viktig at du kjenner annonsørens målgruppe, slik at du vet hva som interesserer dem.

Lag deretter lærerike artikler eller bloggposter. Disse bør gi svar på spørsmål de som matcher annonsørens kundeprofil typisk har. Selger annonsøren dongeribukser?

Da kan du kanskje lage en tekst om hvordan kunden kan finne jeans som sitter perfekt. Ha gjerne en overskrift som lokker leseren, som «Slik unngår du de største jeans-tabbene».

Teksten din bør deretter forklare leseren hva han eller hun bør se etter ved kjøp av jeans. I teksten fletter du inn lenker til annonsøren.

Få fram at kunden kan finne den perfekte dongeribuksen på den aktuelle nettbutikken. Som affiliate norsk skal du tross alt prøve å selge annonsørens produkter.

 

Søkemotoroptimalisering

En affiliate norsk bør også tenke over hvordan tekstinnholdet han eller hun deler kan nå ut til flest mulig mennesker.

Det er ikke alltid tilstrekkelig å dele innhold på sosiale medier. Kanskje nettverket ditt ikke er så altfor stort? Eller at nettverket ditt ikke har mange i annonsørens målgruppe?

Heldigvis finnes det metoder som kan bidra til at tekstinnhold blir mer synlig i søkemotorer som Google.

Disse metodene omtales gjerne som søkemotoroptimalisering (SEO), og er relativt enkle å ta i bruk.

Innen SEO er det for eksempel vanlig at en affiliate norsk tar i bruk relevante søkeord i teksten sin.

Søkeord er ord som forbrukerne søker på når de leter etter varer og tjenester i Google. De fleste kjøp starter med et søk i Google, og SEO er derfor et verdifullt verktøy for enhver markedsfører.

Som affiliate norsk bør du også inkludere en god metabeskrivelse og tittel for tekstinnholdet ditt. Dette er teksten som blir vist i Googles treffliste.

Tittelen er overskriften som også fungerer som en lenke, mens metabeskrivelsen er teksten under dette igjen. Her bør du også inkludere søkeord.

Vær i tillegg obs på at teksten din bør være unik. En affiliate norsk bør skrive unikt innhold fra bunnen av, noe som kan være utfordrende. Ikke kopier tekst fra andre kilder på internett.

Dette vil bare føre til at Google nedprioriterer teksten din, slik at den havner lenger ned i søkeresultatene. Et tekstbyrå kan hjelpe deg med å skrive unike tekster.

 

 • Søkeord
 • Titler
 • Metabeskrivelser
 • Unikt tekstinnhold

 

Virkemidler i teksten

Det er heller ikke uvanlig at en affiliate norsk benytter seg av språklige virkemidler i markedsføringstekstene sine.

Med språklige virkemidler – som for eksempel kontraster, allusjon, sarkasme, metaforer eller lignende – kan du enklere få fram budskapet ditt.

Språklige virkemidler bidrar dessuten til å skape de riktige assosiasjonene hos mottakeren. Du kan også gjøre det enklere å formidle et budskap og overbevise leserne dersom du bruker retoriske virkemidler i teksten din.

Som affiliate norsk skal du for eksempel ikke være redd for å bruke anaforer, lydord eller humor i teksten din.

Pass imidlertid på at du gjør dette på riktig måte og med god timing – ellers er det ikke sikkert effekten blir som ønsket.

 

Content marketing

Mange som arbeider som affiliate norsk har beveget seg bort fra typiske reklametekster. I dag er content marketing eller innholdsmarkedsføring en stadig mer populær form for markedsføring.

Dersom du tar i bruk content marketing, betyr dette at du deler tekstinnhold som er av genuin interesse for mottakerne.

Teksten skal med andre ord ikke fremstå som reklame eller en annonse. Teksten skrives på mottakernes premisser, og gir dem verdifull informasjon og nyttige tips.

Dette øker sjansen for at leserne klikker seg inn på teksten din og videre inn på lenkene til annonsøren. Prøv content marketing selv, og se hvor effektiv det kan være!

Gjør deg klar for verdensmarkedet og store inntekter.

Hvordan velge riktig affiliate-program?

Før du setter i gang med å jobbe som affiliate-markedsfører, er det viktig at du finner et affiliate-program som lever opp til forventningene dine.

En affiliate norsk bør for eksempel se etter et affiliate-program som tilbyr gunstige betingelser. Ikke alle bedrifter tilbyr like gode betingelser, og vi tenker da primært på betaling.

Les derfor nøye gjennom provisjonsbetingelsene. Finn et affiliate-selskap som gir deg en rettferdig andel av kunders eventuelle kjøpsbeløp.

Her er det store forskjeller, og du kan forvente alt mellom 3 og 50 % av salgssummen i provisjon. Som affiliate norsk kan du også finne affiliate-programmer der denne andelen øker etter hvert som salg utføres.

Du bør også velge et affiliate-program som faktisk interesserer deg. Det er tross alt enklere å markedsføre produkter eller tjenester du selv kan stå inne for.

Husk også at dersom du genuint liker en tjeneste eller et produkt, er det en stor sjanse for at flere også vil like det. Sørg for å fremheve alle fordelene ved produktene eller tjenestene i tekstinnholdet ditt.

Mannskap og data er det eneste som koster deg.

Litt om affiliate-markedsføring i Norge

Affiliate marketing er kanskje ikke den mest vanlige markedsføringsmetoden i Norge. Denne formen for markedsføring har for lengst tatt av i land som USA.

Der finnes det tusenvis av bedrifter som kan friste med spennende affiliate-programmer. Affiliate marketing har imidlertid blitt stadig mer populært også her i Norge.

Som affiliate norsk kan du besøke nettsiden til ulike norske nettbutikker du liker, og sjekke hvorvidt de tilbyr en form for affiliate-program.

Noen har såkalte verveprogrammer, noe som i praksis er mye av det samme som affiliate-marketing. Sånn sett er ikke dette nytt innen norsk markedsføring.

God kommunikasjon handler om å tenke nøye over det en skal si.

Fordeler med å være affiliate norsk

En av de største fordelene du får ved å arbeide som affiliate norsk, er at du får stor grad av frihet og mulighet til å styre din egen arbeidsdag.

Du kan utføre jobben fra hvor som helst i verden – enten det er hjemme i sofaen eller på en kafé i Paris. Det eneste du trenger er tilgang til internett, en PC og litt inspirasjon.

Du kan dessuten arbeide i ditt eget tempo, noe som er befriende for mange. Husk imidlertid på at resultatene ikke kommer av seg selv når du arbeider som affiliate norsk. Affiliate marketing krever driv, engasjement og selvdisiplin.

 

 • Jobb fra hvor som helst
 • Arbeid i ditt eget tempo
 • Stor frihet
Hvem som helst kan jobbe med affiliate i Norge.

Hvem passer til å være affiliate norsk?

Affiliate-markedsføring er ikke for hvem som helst. Du bør naturligvis trives med å arbeide selvstendig, da affiliate marketing er noe som utføres hjemmefra i de fleste tilfeller.

For mange som arbeider som affiliate norsk kan det dessuten være krevende å ikke vite med sikkerhet hvor stor den månedlige inntekten blir.

Som affiliate norsk bør du være selvgående, disiplinert, strukturert og ha evne til å motivere deg selv. Du bør også like å skrive, men dette er ikke et must.

Det er nemlig mulig å få hjelp til å skrive av et tekstbyrå med erfaring innen norsk content marketing. Du kan eventuelt skrive tekstene dine selv, og få et tekstbyrå til å se over dem.

Det å markedsføre gode produkter er sentralt innen affiliate markedsføring.

Trenger du korrektur eller språkvask?

Et tekstbyrå kan i mange tilfeller tilby korrekturlesing av tekst.

Dette vil sile ut eventuelle skrivefeil og grammatiske feil.

Hvis du føler at teksten din trenger en ekstra finpuss, kan du også velge språkvask.

Da vil setninger som er formulert på en mindre bra måte skrives om, samt at du får korrektur av teksten.

Språkvask er altså mer omfattende enn kun korrektur.

Motta gratis 500 ord!

Vi hjelper deg med affiliate marketing!

Som affiliate norsk kan du oppleve at det er tidkrevende å få unna alle tekstene som skal skrives for å nå ut til annonsørens målgruppe.

Det kan dessuten være vanskelig å mestre god skriveteknikk, samt implementering av diverse markedsføringsmetoder.

Din Tekstforfatter har lang fartstid innen content marketing, og skriver gjerne markedsføringstekster for deg!

Vi kan blant annet skrive søkemotoroptimaliserte markedsføringstekster som gjør innholdet ditt mer synlig i Google.

Samtidig vet vi hva som skal til for å fange oppmerksomheten og interessen til målgruppen din, slik at de ønsker å klikke seg videre på lenkene du ber oss inkludere i teksten.

Våre tekstforfattere har skrevet tusenvis av markedsføringstekster, og vet hva en affiliate norsk har behov for.

Kontakt oss gjerne om du har spørsmål om content marketing eller markedsføring generelt.

Dersom du er nysgjerrig på hvordan våre affiliate-tjenester fungerer, kan du nå motta 500 ord gratis!