48 38 14 88 post@dingruppen.no
Brud og brudgom lykkelig gift.

Brudgommens tale

Brudgommens tale er som regel en tale som rettes direkte mot bruden, og er en tale som byr på store forventninger blant gjestene. Slik kan du lykkes med bryllupstalen!

Mange brudgommer gruer seg til å holde brudgommens tale. Med mange forventningsfulle gjester er det fort gjort å bli nervøs.

Det å tale til bruden trenger imidlertid ikke være skummelt eller vanskelig. Vi skal nå se nærmere på hvordan du skriver brudgommens tale med suksess!

Brudgommen fortjener en fin bil på bryllupsdagen.

En kjærlighetserklæring med glimt i øyet

Hva er hemmeligheten bak en vellykket tale til bruden? Brudgommens tale skal først og fremst understreke brudgommens kjærlighet for bruden.

Det å lage en kjærlighetserklæring kan kanskje være vanskelig – spesielt for deg som ikke er komfortabel rundt det å snakke om følelser i offentlighet.

Heldigvis er det mulig å balansere talen på en smart måte, slik at den ikke blir for «klissete» eller påtatt. Det er fullt mulig å lage en kjærlighetserklæring uten å bli teatralsk.

Ofte er det nok å nevne hvordan du møtte bruden, og fortelle litt om hvilke egenskaper bruden har som gjorde at du skjønte hun var «den rette» for deg. Bruk gjerne humor!

Nerver er vanlige før brudgommens tale.

Begynn i god tid

Det er lurt å begynne på brudgommens tale i god tid før bryllupet. Dersom du plutselig kommer på noe morsomt eller romantisk som kan nevnes i talen – skriv det ned.

Ha gjerne en notisblokk, eller skriv notater og stikkord ned på mobilen. Bruden vil garantert sette pris på at du husker små øyeblikk med henne, eller ting hun har sagt eller gjort.

Husk at talen i utgangspunktet er til bruden, men at også de andre gjestene hører talen. Derfor kan det være kjekt å inkludere svigerfamilien eller venner i talen også.

Dersom du begynner på talen i siste liten, kan det fort bli en stressende affære. Har du fullstendig skrivesperre, er det heldigvis mulig å få hjelp av en profesjonell taleskriver.

 

  • Skriv ned ting du ønsker å nevne i talen
  • Lag gjerne stikkord
  • Lag innledning, avslutning og juster rekkefølgen etter hvert
Bryllupstaler er en sentral del av bryllupet.

Få hjelp med brudgommens tale

Dersom du føler at du står fast med talen din, er du langt fra alene. Både kongelige og statsministre har taleskrivere, og det samme gjelder mange bruder og brudgommer.

Hvis du har skrivesperre, kan en profesjonell taleskriver bygge opp talen for deg. Det er en fordel om du kan levere noen stikkord til taleskriveren, slik at talen blir personlig.

Gjestene vil tro at du har skrevet talen selv, siden taleskriveren tar utgangspunkt i dine stikkord og instruksjoner.

Husk at du også kan justere talen etter å ha mottatt den. Bytt ut ord du ikke pleier å bruke selv, og gjør en siste finpuss. Ofte trenger du bare et godt utgangspunkt å jobbe ut fra.

Å skrive sine tanker i notater kan være nyttig.

Oppsett på brudgommens tale

Brudgommens tale har ikke et spesifikt oppsett du er nødt til å forholde deg til. Det er likevel enkelte ting som kan være greit å inkludere:

 

  • Henvendelse til bruden
  • Takk til svigerfamilien
  • Takk til egne foreldre eller andre i familien
  • Takk til gjestene
  • Utbringelse av skål
Til syvende og sist handler tekstforfatting kun om penn og papir som lager magi sammen.

Bestill din tale!

Brudgommens tale er en tale som det ofte er store forventninger rundt. Talen skal være en kjærlighetserklæring til bruden, gjerne med et snev av humor.

Samtidig bør svigerforeldre og andre oppmøtte inkluderes i talen. Talen skal heller ikke være for lang eller for kort. Det er mye å forholde seg til.

Dersom du er usikker på hvordan du skal lage brudgommens tale, kan Din Tekstforfatter hjelpe deg. Vi kan skrive tale på kort varsel, og leverer høy kvalitet til den store dagen!

Klikk nedenfor for å bestille tale. Husk å legge ved noen stikkord om deg og bruden, svigerforeldre og lignende, slik at vi har noe å arbeide ut fra. Senk skuldrene, og la oss skrive talen!