48 38 14 88 post@dingruppen.no
Din CV blir nøye analysert av arbeidsgiver.

Cover letter norsk

Skal du søke på en jobb i Norge? Da trenger du cover letter på norsk og en norsk CV. Mange vegrer seg fra å sende jobbsøknader i et annet land, da de er usikre på hva som kreves og hvordan prosessen fungerer.

En søknadsprosess i Norge er ikke særlig ulikt mange andre vestlige land. Den største forskjellen ligger gjerne i begrepene vi bruker og forventningene om hva som burde inkluderes i de ulike dokumentene.

I denne artikkelen skal vi gå nærmere innpå hva du behøver å gjøre om du skal sende en norsk jobbsøknad. Her tar vi for oss begrepene og hva som må inkluderes i både et norsk cover letter, så vel som en CV. Når du vet hva som forventes av deg, blir det lettere å sende den første søknaden.

Trenger du hjelp til skriving av CV og søknad? Se våre pakker nedenfor, og fyll ut skjemaet vårt! Artikkelen fortsetter under skjemaet.

Fyll ut for CV-hjelp i dag!

Cover letter på norsk er enkelt!

Et cover letter, kan sammenlignes med det vi kaller for et søknadsbrev, søknadstekst eller søkerbrev på norsk. Dette er et av de første inntrykkene du gir til den potensielle arbeidsgiveren.

Derfor er det viktig at du fanger interessen til den som leser gjennom søknadene. Et søknadsbrev er ikke mye ulikt et cover letter på engelsk, men i tillegg til et godt språk er det andre tips som kan sørge for at din søknad skiller seg ut på en positiv måte.

Når du starter søknadsbrevet ditt bør du prøve å skille deg ut fra de andre søkerne. En god innledning som vekker interessen til den potensielle arbeidsgiveren eller rekrutterer, vil slå positivt ut.

Start gjerne med å skrive hva motivasjonen for søknaden din er og hvorfor du har valgt å søke på akkurat denne stillingen. Har noen anbefalt deg eller tipset om utlysningen? Du kan gjerne ta dette med i søknaden.

Ikke vær redd for å vise selvtillit når du skriver innledningen din. Viser du god motivasjon og selvtillit, vil arbeidsgiver føler seg mer på trygg på deg. Overbevis dem om at du er den rette kandidaten for stillingen, og vær interessant nok til at de ønsker å lese gjennom resten av søknaden din.

Det er ingenting i veien med å bruke standardiserte innledninger du ser i eksempler, men ønsker du å skille deg ut vil dette bare være positivt.

Et cover letter på norsk er viktig å ha i samlingen din.

Cover letter eksempel

Se gjerne på et norsk cover letter eksempel før du starter søknaden din. Dette vil være svært fordelaktig om du skal skrive en søknad for første gang.

Søk deg rundt på nettet etter eksempler på søknadsbrev og se hvordan andre jobbsøkere har løst dette. Husk at din søknad alltid skal være unik og relevant for den jobben du søker, men det skader ikke å få litt inspirasjon før du kommer i gang.

Selve hoveddelen av et norsk cover letter vil gå ut på at du forklarer arbeidsgiver nærmere hvorfor de skal velge deg og hva du kan tilby den aktuelle stillingen. Du må overbevise dem om at de kvalifikasjonene og den erfaringen du har er relevant.

Gjerne begrunn dette nøye, og ikke bare nevn tidligere stillinger og utdanning. Nevn og begrunn hvorfor dette er relevant for stillingen og hva du kan tilby med den kompetansen du har.

Sørg for at du knytter alt du skriver opp mot det som utlyses i stillingsannonsen. Du kan gjerne nevne personlige egenskaper, og her vil det være lurt å støtte disse argumentene med eksempler fra tidligere arbeidsforhold.

Har du skapt gode resultater og gjennomført vellykkede kampanjer? Ta dette med. Da vil arbeidsgiver få et inntrykk av hva du faktisk kan gjøre for dem og for stillingen. Gjør deg gjerne kjent med selskapet slik at du kan komme med gode eksempler på hvorfor du passer inn hos dem.

Et cover letter skal være ganske bra før arbeidsgiver gidder å se nøye gjennom.

Cover letter mal

Om du ser på en cover letter mal på norsk, vil du se at denne består av en innledning hoveddel og avslutning. Hvordan du velger å gjøre avslutningen er opp til deg, men det anbefales at du benytter deg av denne verdifulle plassen.

Her kan du minne arbeidsgiver på motivasjonen din for søknaden og gjerne gi en oppsummering av hvorfor du er den rette kandidaten.

I avslutningen kan du også gi et sammendrag av prestasjoner og vinkle dette opp mot den utlyste stillingen. Det er viktig å alltid skrive for å matche utlysningen, og begrunne relevansen i det du formidler.

Til slutt kan du gjerne oppfordre til et konkret møte og minne leseren på hvordan de kommer i kontakt med deg. Kan du starte allerede nå? Supert – inkluder dette!

Skriv gjerne når du kan starte i jobben, dette kan være avgjørende for om arbeidsgiver velger å kalle deg inn til intervju eller ikke.

Et jobbsøk har godt av et skikkelig fint søknadsbrev.

Resume norsk CV

I tillegg til et søknadsbrev må du sende inn et resume på norsk, eller en CV. Det finnes mange gode eksempler ute på nettet som viser deg hvordan norske CV-er ser ut.

Vi har ikke et fasitsvar eller en fast løsning når det kommer til norske CV-er. Her velger du selv hvordan du vil utforme den, men husk å tenke på hva som er passende for den stillingen du søker.

I Norge vil du gjerne oppleve at noen offentlige jobber krever søknad gjennom sine personlige tjeneste-portaler. Hvis dette er tilfelle, trenger du som regel ikke å legge ved en CV, men heller fylle den informasjonen inn i systemet til arbeidsplassen. Dette vil det stå tydelig informasjon om i selve utlysningen.

Vanligvis sender du en jobbsøknad vi en e-postadresse som står oppført i stillingsannonsen. Da legger du ved CV, søkerbrev og eventuelt annen dokumentasjon her.

Det er ikke nødvendig å legge ved andre dokumenter med mindre utlysningen spesifikt ber om dette. Eksempler på annen dokumentasjon kan være attester, vitnemål eller arbeidsoppgaver.

En god CV er minst like viktig som et søknadsbrev, og i noen tilfeller vil dette være det første arbeidsgiver ser på. Hvis du er usikker på hvordan en CV eller cover letter på norsk ser ut, kan finne gode eksempler på dette på nett.

Nav har mange gode maler og eksempler du kan benytte deg av, og det lønner seg å se over disse før du starter søknadsskrivingen. Når du vet hva som må inkluderes i en søknad, vil det være lettere å komme i gang med prosessen!

Uten en god CV, hjelper cover letter neppe.

Vi kan hjelpe deg i dag!

Trenger du hjelp til cover letter og CV? Vi kan hjelpe deg i dag! Din Tekstforfatter har et team med profesjonelle tekstforfattere, og vi hjelper deg gjerne med å sikre at søknad og CV er i beste stand.

Det sikrer deg ikke jobben, men det gir deg en mye større sjanse for å få innkallelse til intervju. Se gjennom alternativene nedenfor og fyll ut vårt skjema for å motta hjelp i dag!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!