48 38 14 88 post@dingruppen.no
En standard CV mal gjør oppgaven med å skrive din CV enklere.

CV mal

En oppdatert, oversiktlig og profesjonell CV åpner døren til jobbintervjuet. I dag finnes det flere aktører som tilbyr CV-maler. Hos oss får du hjelp til å skreddersy din CV på en enda bedre måte.

Hvis du er en jobbsøker, eller planlegger å begynne prosessen med å se etter en ny jobb, har du kanskje allerede tenkt at det er på tide å oppdatere og oppgradere CV-en.

Din CV er på mange måter førsteinntrykket en potensiell arbeidsgiver får av deg. Derfor bør den både gjenspeile hvem du er og hva du kan, samtidig som den følger satte regler og formaliteter.

Det er ikke lett å få på plass den perfekte CV-en, og kanskje du allerede har saumfart nettet for å finne en god CV-mal som kan hjelpe deg? Hvis du vil ha en CV som virkelig skinner, kan Din Tekstforfatter hjelpe deg.

Våre tekstforfattere er kløppere på søknadsprosesser, jobbintervjuer og utforminger av både CV-er og søknadstekster.  Se de forskjellige pakkene, og fyll ut skjemaet nedenfor!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!

Hva er en CV?

En CV, også kjent som sitt latinske navn «curriculum vitae», er rett og slett et effektivt sammendrag og en kort oppsummering av ditt profesjonelle arbeidsliv.

Her vil en arbeidsgiver få god oversikt over hva din utdanning innebærer, hvilke kvalifikasjoner du har, hvilken arbeidserfaring du har fått så langt, hvilke ferdigheter du innehar og eventuelt andre viktige egenskaper.

Din CV vil være helt avgjørende når det kommer til et potensielt jobbintervju. En arbeidsgiver vil nemlig danne seg et bilde av hvem du er, og om du passer for jobben som er utlyst, basert på din CV.

 

Hva er en CV-mal?

En CV-mal er enkelt og greit en mal som lar deg plotte inn din egen informasjon i en CV med ferdig oppsett.

Mange liker å benytte seg av denne typen maler, da det sparer dem for mye tid når de skal endre sin CV, oppdatere den eller fornye designet.

Du kan både finne flere varianter av gratis CV-maler på nett, eller du kan benytte deg av byråer som selger slike maler.  

Skal du skrive CV, er det viktig å skille seg ut blant de mange kandidatene.

Bør du bruke en CV-mal?

Det kan være utfordrende å avgjøre om man skal benytte seg av en CV-mal, eller om man skal lage en CV helt fra bunnen av.

En mal vil riktignok føre til et ryddig oppsett, og du kan som sagt spare mye tid. Likevel finnes det ingen maler som klarer så være helt perfekt tilpasset din situasjon som arbeidssøker.

Med faste formater og satte rammer vil du kanskje kjenne at du mister frihet når du skal sette sammen din CV i en mal. For mange vil heller ikke designet fungere for deres arbeidsliv.

Man får kanskje ikke plass til alle erfaringene som er viktige å ha med – og noen finner rett og slett ikke et design de føler representerer seg selv, eller ser fint nok ut.

Flere benytter seg også av CV-maler, og man kan dermed ende opp med CV-er som ser helt like ut. Sender du og en konkurrent inn deres CV-er til en bedrift, og de er identiske, vil ikke arbeidsgiver akkurat bli overveldet eller imponert.

Hvorfor er CV så viktig?

CV eksempel innhold

En CV kan skrives på flere ulike måter. Du kan velge å bruke kronologisk rekkefølge, som er den vanligste formen for CV-er på det norske markedet. Du kan teste ut omvendt kronologisk rekkefølge, eller du kan lage din egen kombinasjon.

CV-en din bør alltid inneholde:

 • Informasjon som er relevant for den ledige stillingen du skal søke på
 • Fullt navn
 • E-postadresse og telefonnummer
 • Bosted
 • Informasjon om din utdanning
 • Relevant arbeidserfaring i en kronologisk rekkefølge, hvor du begynner med den siste jobben din
 • En kortfattet oversikt over ansvarsområder, ferdigheter og oppgaver for hver jobb du har hatt
 • Nøkkelkvalifikasjoner som passer den bestemte jobben du søker på
 • En kort oversikt over din kompetanse
 • Relevante personlige egenskaper
 • Språk du snakker og skriver
 • Kurs og sertifiseringer du har

 

I visse tilfeller vil det være relevant med annen informasjon i en CV. Man kan også stille sterkere enn andre kandidater hvis man gjør sin CV mer unik og personlig. Derfor kan du også vurdere å la CV-en din inneholde:

 

 • En kort beskrivelse om deg selv
 • Interesseområder og hobbyer
 • Hva slags type førerkort du har
 • Linker eller henvisninger til LinkedIn-profilen din eller et eget nettsted
 • Et presentabelt profilbilde
En CV må utformes nøye og strukturert.

Hva kan du droppe fra CV-en?

Nei, du trenger absolutt ikke inkludere ALL jobberfaring du noensinne har hatt i din CV. Det er mye mer oversiktlig dersom du kun nevner relevant informasjon, som faktisk gir verdi til stillingen du skal søke på.

Derfor kan du med fordel droppe dine første sommerjobber, korte vikariater eller andre stillinger som ikke har gitt deg relevant erfaring for nettopp den jobben du nå søker på.

Unge jobbsøkere har som regel mindre arbeidserfaring, og bør derfor vise til alt av tidligere arbeid, men etterhvert som du søker deg inn i mer og mer spesifikke bransjer kan du begynne å renske bort unødvendig informasjon som kun opptar mye plass.

Husk at en CV skal være lettlest og kortfattet. Tenk derfor alltid to ganger gjennom hva du velger å inkludere i CV-en din, og få gjerne andre til å lese gjennom resultatet før du sender den inn med en søknadstekst. 

Den som kan vise til god arbeidserfaring på CV lander ofte intervju.

Motta hjelp nå!

Synes du det er vanskelig å lage en god CV? Eller er du opptatt og mangler tid til å få den optimale CV-en på plass? Din Tekstforfatter kan hjelpe deg med å skape en proff CV som fører til et jobbintervju.

Hos oss får du blant annet: 

 • En kortfattet og lettlest CV som lander jobbintervjuet
 • En skreddersydd CV for nettopp den stillingen du er ute etter
 • Gratis omskrivinger og revideringer
 • Et godt språk uten skrivefeil

 

Vi lover god kvalitet og lynrask levering. Har du sett en jobb du gjerne vil søke på, med en frist som går ut i morgen? Ikke noe stress – vi kaster oss rundt og stiller opp for deg, slik at du rekker søknadsfristen, med en knallgod CV på plass!

Se gjennom de forskjellige pakkene nedenfor, og fyll ut skjemaet med dine ønsker!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!