48 38 14 88 post@dingruppen.no
CV oppsett er mest sannsynlig det viktigste valget du gjør i jobbsøken.

CV oppsett

Det kan være fristende å benytte seg av den samme gamle CV-en når du skal søke på nye jobber. Men det er viktig å ha et oppdatert CV oppsett, og ikke minst en CV som er skreddersydd for den jobben du ønsker.

En CV er ofte det første potensielle arbeidsgiver ser på når de går gjennom søknader og kandidater. Derfor er det viktig at CV-en er minst like god som søknadsbrevet, og her er det mange som har feil fokus.

En CV bør være skreddersydd og relevant for stillingsutlysningen. Målet ditt skal være å fremme deg selv på best mulig måte, og en CV kan fungere som en reklamebanner for deg selv.

Gjennom et godt CV oppsett kan du fortelle arbeidsgiver om hvorfor akkurat du er den rette kandidaten, og hva som gjør deg til en god arbeidstaker.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hva som skaper et godt CV oppsett, samt hva du bør inkludere i din CV. I tillegg vil vi komme med noen tips og gode råd om hvordan du skal fremme deg selv og din erfaring.

Trenger du profesjonell hjelp til CV? La en tekstforfatter hjelpe deg! Se våre CV-pakker nedenfor, og fyll ut skjemaet med dine ønsker!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!

CV tips

Et godt tips til CV oppsett, er å fokusere på den arbeidserfaringen som er relevant for den jobben du søker nå.

Det kan være fristende å inkludere all erfaringen du har, men en jobbsøknad handler om å matche erfaring, kompetanse og personlige egenskaper opp mot det stillingsutlysningen spesifikt ber om.

Har du mye arbeidserfaring som ikke er relevant, finnes det fortsatt en god grunn for å ta denne med.

Har du oppnådd gode resultater i tidligere stillinger som ikke er relevante? Dette kan du fortsatt inkludere i CV-en din. I stedet for å fokusere for mye på selve arbeidsoppgavene, kan du da legge større vekt på den prestasjonen du gjorde i stillingen.

Dette er et generelt godt tips uansett om erfaringen er relevant eller ikke, men er særlig nyttig om du har et punkt du ønsker med, men som i utgangspunktet ikke er relevant.

Gode oppnåelser og vellykkede kampanjer vil være mer interessant for en arbeidsgiver å vite om, enn en oppramsing av arbeidsoppgaver.

Du må gjerne nevne hva dine ansvarsområder besto av, men husk å begrunne hvorfor dette er relevant for den jobben du nå søker på.

Hva gjorde du i den tidligere stillingen som kan komme godt med i den du søker på nå? Det er din oppgave å gjøre deg selv og din kompetanse attraktiv for den potensielle arbeidsgiveren.

Det finnes mange forskjellige CV oppsett du kan bruke.

CV eksempel nøkkelkvalifikasjoner

Nøkkelkvalifikasjoner er et viktig punkt som bør være med i et CV oppsett. Dette er gjerne 4-6 setninger som gir rekrutterer et sammendrag av hva din viktigste kompetanse er.

Dette gir også personen inntrykk av hvilken erfaring du har. Nøkkelkvalifikasjoner bør stå oppført tidlig i CV-en, da dette kan være en interessefanger for leseren.

Dessverre er det mange arbeidsgivere og rekrutterer som bare skumleser gjennom søknader. Ofte får de inn en rekke søknader, og de prøver å effektivisere prosessen ved å sile ut de som ikke er egnet for stillingen.

Inkluderer du nøkkelkvalifikasjoner kan du føle deg litt tryggere på at søknaden din faktisk blir lest, da dette er noe som fenger leseren av CV-en.

Nøkkelkvalifikasjonene dine skal være objektive, tydelig og direkte. Her gjelder det å få frem det viktigste på en konkret og effektiv måte.

Det er viktig å skreddersy nøkkelkvalifikasjonene til hver enkelt jobb du søker på. Seksjonen skal være relativt kort og fungerer som et sammendrag av hva som er viktigst med din kandidatprofil.

Dette skal være spesifikke kvalifikasjoner som du gjerne kan bygge opp med eksempler videre i CV eller søknadsbrev.

En kreativ CV er viktig i jobbsøken.

CV eksempel

Hvis du er lenge siden du har skrevet en CV, eller du føler at din nåværende CV ikke er god nok eller oppdatert, kan du se på et CV eksempel.

Det finnes mange gode CV eksempler ute på nett som kan gi deg inspirasjon og en ide om hva som lager et godt CV oppsett. Dette er også en god idé om du skal inn i et nytt fagfelt eller om du skal skrive en søknad for første gang.

Se gjerne på flere ulike og merk deg de du selv synes er interessante. Hva er det som gjør at noen skiller seg ut? Benytt deg gjerne av disse teknikkene i din egen CV, men husk å gjøre det relevant for stillingen.

Benytter du deg av eksempler kan du også legge merke til hva som er standardiserte innledninger og avslutninger. Det er ikke noe gale å ta i bruk disse, men være oppmerksom på at dette ikke nødvendigvis gjør at du skiller deg ut i bunken.

Et godt CV eksempel gir deg inspirasjon til å bedre din egen, gjerne med hjelp fra andre også.

CV-mal nav

Hvordan du velger å utforme CV-en din er helt opp til deg. Det finnes mange gode CV-maler på nettet, og blant annet har NAV et godt utvalg.

Her kan du få en idé om hvordan et CV oppsett kan se ut, men husk at det ikke finnes et fasitsvar. Hvis du ønsker å se hvordan CV-er ser ut i ditt fagfelt, kan du søke opp dette. Deretter kan du finne gode gratis maler på nett og la deg inspirere.

Det er viktig å tenke kontekst og kartlegge hvilke design og maler som egne seg for den sektoren du søker i. I det offentlige vil det som regel lønne seg å holde et standard og mer konservativt preg over CV-en.

Skal du jobbe i et kreativt yrke derimot kan det lønne seg å gjøre CV-en unik og spille på din egen kreative kunnskap.  Det viktigste å tenke på når det kommer til CV oppsett, er at det må være nok luft mellom elementene.

Den skal se ryddig og organisert ut, men bortsett fra dette er det bare kreativiteten som setter grenser. Så lenge du får med den informasjon og de opplysningene du ønsker, og gjør deg selv og din erfaring relevant, er det helt opp til deg å vurdere hvordan din CV skal se ut.

Unngå for mye tekst på CV, og fokuser heller på god tekst!

Profesjonell CV-hjelp!

CV oppsett er selvfølgelig bare en liten del av jobben. Det aller viktigste er innholdet i CV-en. Hvordan presenterer du dette på best mulig måte til arbeidsgiver?

Vi mener at vi har fasiten! Ved hjelp av en profesjonell tekstforfatter, kan du i dag få din CV skrevet med treffende og godt språk.

Se våre CV-pakker nedenfor, og fyll ut skjemaet med dine ønsker!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!