48 38 14 88 post@dingruppen.no
Damenes tale

Damenes tale

Det å holde tale til damene kan gjøre en sammenkomst ekstra morsom. Finn ut hvordan du går frem for å få den perfekte «damenes tale» til festlige anledninger!

Damenes tale er en tale som ofte har en humoristisk tilnærming, og knyttes ofte opp mot det som er «typisk damer», eller sammenligner menn og kvinner på en humoristisk måte.

Det å skrive en tale til damene kan imidlertid by på hodebry. Det er viktig at talen har en rød tråd, og det humoristiske elementer flettes elegant inn i talen.

En god tale – eksempel på oppbygning

Damenes tale er ikke som en hvilken som helst annen tale. Talen holdes som regel ikke til én spesifikk person, men til «alle damene» i rommet.

Det betyr at talen bør være nokså generell, men samtidig treffende nok til at alle kvinner i rommet føler seg inkludert.

Talen skal helst ha en rød tråd. Det gjelder å spille på ting som er «typisk kvinner», og gjerne sammenligne dette med hva som er «typisk menn».

Ellers er det nokså fritt frem hvordan talen bygges opp. Allerede innledningsvis bør det imidlertid komme tydelig frem at talen er laget til damene. Avslutt gjerne med en morsom vits!

Inspirerende taler med sitater, vitser og ordtak

Damenes tale skal helst ha en humoristisk vri. Her er det lov å servere litt tørre vitser, men pass på at talen ikke blir altfor mye preget av klisjéer.

Inkluder gjerne vitser der menn settes i et dårligere lys enn damer. Det er tross alt få ting damene synes er mer morsomt enn vitser om menn!

Talen vil også falle i smak hos damene dersom du sniker inn noen veloverveide ord om kvinnens positive sider.

Også her er det morsomt å flette inn sammenligning av dame og mann. Er det er vanskelig å finne passende ordtak eller vitser til damenes tale? Du kan la et tekstbyrå ta seg av dette.

Få publikum til å le ved hjelp av tale

Hvordan kan du få publikum til å le?

Noe av det mest skremmende ved å holde en tale, er tanken på at vitsene ikke faller i smak. Dersom du har et tøft publikum kan talen fort føles som en fadese.

Når du holder damenes tale er det selvfølgelig ønskelig at talen skal få publikum til å trekke på smilebåndet eller til og med le.

Dersom du ikke er stand-up-komiker, kan dette virke som en tøff oppgave. Hvis du føler at du står fast, kan det være greit å få profesjonelle taleskrivere til å ta seg av jobben.

Et tekstbyrå kan skreddersy morsomme vitser som nesten garantert vil bringe frem latter hos publikummet ditt – selv om du taler for en «tough crowd». 

En taleskriver hjelper deg

En ferdigskrevet tale kan lette litt på stresset du kanskje opplever rundt det å skulle holde en tale. Dette kan en taleskriver hjelpe deg med.

Damenes tale bør ha en humoristisk snert, samtidig som den skryter litt av damene. Samtidig er det viktig at talen er generell nok til at alle damene i rommet føler seg truffet.

Din Tekstforfatter kan levere en ferdigskrevet damenes tale til deg, enten du skal holde tale på et julebord eller i andre sammenhenger.

Vår tale lurer nok frem smilet hos både damer og menn i publikum! Bestill din «damenes tale» ved å fylle ut skjemaet på denne siden.