48 38 14 88 post@dingruppen.no
Bryllupstaler er en sentral del av bryllupet.

Forlover tale eksempel

Som forlover skal du tradisjon tro avholde tale til bruden eller brudgommen (den du er forlover til). Finn ut hvordan du kan lykkes med din tale, med vårt forlover tale eksempel!

Har du fått i oppdrag å være forlover til bruden eller brudgommen? Da har du kanskje planer om å avholde en forlovertale.

Selv om du sannsynligvis kjenner bruden eller brudgommen svært godt, kan det være vanskelig å vite hvordan talen skal bygges opp.

Derfor kan et forlover tale eksempel være nyttig. Finn ut hvilke elementer du bør ha med i talen, og hvor lang talen bør være.

Gutta drikker et par øl sammen.

Lengde på tale til brudgom eller brud

En forlovertale er en tale som rettes direkte mot bruden og/eller brudgommen. Talen fremføres blant en rekke andre taler, og trenger derfor ikke å være så lang.

Talen kan med fordel vare i mellom ett og fem minutter. Er talen for lang, kan gjestene fort bli rastløse. Ikke gjør talen lengre enn den trenger å være.

Enten du skal tale til brud eller brudgom, kan du ta utgangspunkt i vårt forlover tale eksempel. Bygg opp din forlovertale på en smart måte!

Et nygiftet par nyter solnedgangen sammen.

Forlover tale eksempel – slik bygger du opp talen

Vi skal her gi deg et kort forlover tale eksempel. Husk at dette bare er et veiledende eksempel, og at du fint kan endre på elementer underveis.

Det viktigste er at talen din får frem at du er glad for å ha blitt valgt som forlover, og at du ønsker brudeparet lykke. Du kan gjerne ha en litt humoristisk vri på talen.

 

  • Innled med noen ord om at det har vært en ære å bli valgt som forlover
  • Gi gjerne en kort presentasjon av deg selv for gjestene. Nevn for eksempel hvor lenge du har kjent brudgommen eller bruden. Hvordan ble dere kjent?
  • Nevn gjerne noen ting dere har til felles, og hvilke aktiviteter dere bedriver sammen på fritiden
  • Fortell gjestene om hvordan bruden eller brudgommen er fra ditt ståsted. Er han/hun kanskje en god venn?
  • Si litt om brud/brudgoms valg av partner (fremhever de gode sider ved hverandre, eller lignende?)
  • Si gjerne noen ord direkte til brud/brudgoms utvalgte
  • Takk for det gode vennskapet
  • Skål og lykkeønskninger for brudeparet
Bruden er sentrum i et bryllup.

Kreativ tale til bryllup: Forlovertale på rim

Det er ingenting i veien for å tenke kreativt når du skal avholde en forlovertale. I vårt forlover tale eksempel ser du et nokså rett-frem oppsett uten de store krumspringene.

Dersom du ønsker at talen din skal skille seg ut eller være litt ekstra fengende, kan du gjerne lage en kreativ bryllupstale som rimer. Få gjerne hjelp til dette av en profesjonell taleskriver.

Brudepar i flott natur.

Unngå altfor pinlige historier

Som vi viste i vårt forlover tale eksempel, kan du gjerne fortelle litt om hvordan du og brud/brudgom kjenner hverandre. Det er også vanlig å fortelle om noe dere har opplevd.

Når du forteller om vennskapet og felles opplevelser, kan det være greit å styre unne de mest pinlige fortellingene om fyll og fanteri. Men del gjerne morsomme historier!

Brudepar holder hender.

Forlover tale med dikt, sanger eller sitater

Du kan gjerne inkludere noen dikt, sitater, vitser eller sanger i forlovertalen din. Dette bidrar til at talen blir ekstra morsom og rørende.

Flett i så fall dikt og lignende inn naturlige steder i talen din, ved siden av andre ting vi nevnte i vårt forlover tale eksempel.

Til syvende og sist handler tekstforfatting kun om penn og papir som lager magi sammen.

Trenger du hjelp med din forlovertale?

Har du fått i oppdrag å holde en forlovertale i vennen din sitt bryllup? Selv om du har mange morsomme historier å fortelle, kan det være vanskelig å bygge opp talen på egen hånd.

De færreste av oss har mye erfaring med å skrive taler. Derfor kan det være greit å overlate taleskriving til Din Tekstforfatter. Vi har erfaring med taleskriving til både private og bedrifter.

Bestill din tale ved å klikke nedenfor. Vi leverer en ferdigskrevet tale til deg i løpet av kort tid!