48 38 14 88 post@dingruppen.no
Forretningsbrev

Forretningsbrev

Forretningsbrev er ganske enkelt brev som er rettet mot forretninger. Da er titler, formuleringer, språket og mye mer viktig. Du skriver ikke bare et forretningsbrev på måfå en lørdagskveld!

Skal du gjøre forretninger, er sjansene store for at du skal begi deg ut på skriftlig kommunikasjon med kundene. I dag går det meste over e-post, der forretningsbrev er en mulighet.

Dette formelle brevet gir ofte kunden en innsikt i prosjektets omfang, priser, leveringstid og andre vilkår. Det kan også være noe så enkelt som et tilbud. «Forretningsbrev» har ingen klar definisjon.

Formelt brev

Hva er et formelt brev?

Det som derimot er klart, er at et forretningsbrev utelukkende er et formelt brev. Hva er så et formelt brev? Dette er et brev som må skrives på en profesjonell måte.

Dette innebærer gjerne at språket er rimelig tørt og uten mange adjektiver. Det er også vanlig at en form for et juridisk språk benyttes underveis. Gjerne er enkelt setninger noe kompliserte.

For at et brev skal regnes som formelt, må det sies at brevet skal være seriøst. Dette innebærer gjerne fravær av humor eller andre språklige virkemidler også.

Skrive brev på PC

Før i tiden ble forretningsbrev skrevet med penn og papir, før skrivemaskinene en gang kom. I dag blir selvfølgelig majoriteten av forretningsbrev skrevet på PC.

Dette gjør prosessen mye enklere, og du kan bare legge ved brevet som et dokument i en e-post til kunden. Dermed når ditt forretningsbrev frem umiddelbart til mottakeren.

Forretningsbrev mal

Forretningsbrev mal

Er du på utkikk etter en forretningsbrev mal? Vi har skrevet flere forretningsbrev tidligere, slik at vi vet akkurat hva disse bør inneholde. Send oss en e-post, så kan vi sende deg malen umiddelbart.

Vår forretningsbrev mal sikrer deg at du får med det meste. Det er allikevel viktig å notere seg at retningslinjer kan variere fra bransje til bransje, og ikke minst endre seg over tid.

Få hjelp til ditt forretningsbrev

Trenger du hjelp til ditt forretningsbrev? Din Tekstforfatter har tidligere skrevet hundrevis av forretningsbrev, slik at vi er godt kjente med hvordan tekst faktisk påvirker kundens psyke.

Våre brev har en høy score, og vi jobber alltid med å tilføre våre egne kunder verdi. Dersom du virkelig skal treffe med forretningsbrev, er det viktig at du velger ordene med omhu.

Din Tekstforfatter har god erfaring med velvalgte ord. La oss velge de riktige ordene for dine forretningsbrev også!

E-post: partner@dintekstforfatter.no