48 38 14 88 post@dingruppen.no
Forretningsplan innhold

Forretningsplan innhold

Forretningsplanens innhold er det mange nye gründere som lurer på. For hva skal denne tradisjonelle planen egentlig inneholde? Det forsøker vi å besvare i denne artikkelen.

Mye skal gjøres når en ny bedrift startes opp. Det første steget for mange er å få oversikt ved å lage en forretningsplan. Men hva skal denne planen egentlig inneholde?

Det er ikke alltid så lett å besvare dersom en aldri har skrevet en av disse før. Internett vil gi deg mange tips, men det er ikke alltid like klart. Derfor gir vi deg i denne artikkelen informasjon om forretningsplanens innhold.

Motta gratis 500 ord!

Forretningsplan definisjon

En forretningsplan kan defineres som et dokument med informasjon om en bedrifts visjon, misjon, budsjett, finansering, konkurransesituasjon og mål. Allikevel er det ingen fastsatt standard her.

Planen brukes først og fremst til å stake kursen for en ny bedrift. Dette hjelper gründere med å identifisere utfordringer og muligheter før de faktisk setter i gang den daglige driften.

Skisse til forretningsplan

Leter du etter en skisse til forretningsplan? Din Tekstforfatter har støtt på mange forskjellige maler på internett, og flere av disse er gode. Nedenfor finner du vår skisse til forretningsplan:

  • Ide
  • Modell
  • Bransje
  • Budsjett
  • Finansiering
  • Fremdriftsplan
  • Distribuering av oppgaver
  • Mål

Skissen vår tar for seg alt fra ideen til de fremtidige målene du har. En slik forretningsplan kan med god samvittighet presenteres for potensielle investorer i bedriften.

Slik begynner du på skrivingen

Slik begynner du på skrivingen

Det er alltid lurt å drodle ned notater på hvert punkt. Ikke skriv fullverdig for hvert eneste punkt ett etter det andre. Skriv heller små notater, da du fort kan oppdage problemer ved ett av punktene.

Da er sjansene store for at du må gå tilbake og endre på ting. Kanskje får du ikke tak i nok finansiering? Da må budsjettene endres, og kanskje da også designet på produktet/tjenesten.

Få hjelp til å skrive forretningsplan innhold

Trenger du hjelp til å skrive din forretningsplan? Din Tekstforfatter har skrevet mange forretningsplaner, og vi har god erfaring med å forme planer du kan være stolt av.

Målet vårt er alltid at en forretningsplan skal kunne friste investorer til å spytte inn penger i prosjektet. Blir vi ikke fristet til investering selv, så er vi ikke fornøyde med resultatet.

Ta kontakt med oss dersom du ønsker deg en skikkelig god forretningsplan!

Motta gratis 500 ord!