48 38 14 88 post@dingruppen.no
Copywriter

Freelance copywriter

Drømmer du om å jobbe som freelance copywriter? Vi skal her se nærmere på hvilke arbeidsoppgaver en copywriter har, og hvordan du kan finne oppdrag!

Som copywriter kan du hjelpe bedrifter med å formidle markedsføringsbudskapet sitt ved hjelp av tekst. Innen markedsføring er nemlig tekst et viktig redskap, enten det er snakk om søkemotoroptimalisering (SEO), annonser eller innholdsmarkedsføring.

En freelance copywriter er en selvstendig næringsdrivende forfatter som lager markedsføringstekst for selskaper. Vi skal her se nærmere på hva du kan forvente om du skal jobbe med copywriting på frilansbasis!

Copywriter

Hva er en copywriter?

En copywriter er en tekstforfatter som lager markedsføringstekster. Tekstforfattere kan generelt sett produsere mange former for tekst, enten det er snakk om faglige artikler, skjønnlitteratur, taler, manus eller lignende.

Dersom du som skribent utelukkende skriver tekst for SEO, innholdsmarkedsføring, annonser, bedriftsblogg, nyhetsbrev eller lignende, er du en copywriter.

En forfatter kan velge å jobbe som freelance copywriter. Da er du i praksis selvstendig næringsdrivende og fakturerer oppdragsgiver – for eksempel via et enkeltpersonforetak. Det er også mange copywritere som er fast ansatt i et tekstbyrå eller markedsføringsbyrå. 

Slik finner du en frilansjobb

Noen ønsker å ha en fleksibel frilansjobb, noe som for eksempel kan være gunstig for deg som er student eller har små barn. Som frilanser kan du i prinsippet jobbe så mye eller lite som du selv ønsker, så fremt du har oppdrag.

Det mest utfordrende med å være frilanser er at du selv må ta initiativ til å finne skriveoppdrag. Du kan imidlertid finne tekstbyrå som trenger ekstra skrivehjelp. Sjekk gjerne sider som Finn.no eller LinkedIn dersom du trenger skriveoppdrag. 

Det er også mulig å kontakte ulike markedsførings- og tekstbyrå direkte. Send en e-post til daglig leder og sjekk om det finnes noen frilansoppdrag for øyeblikket.

Kurs

Copywriter kurs hos Din Tekstforfatter

Jo mer skriveerfaring og kunnskap om markedsføringstekst du har, jo større sjanse er det for at du får oppdrag som freelance copywriter. Hos Din Tekstforfatter kan du delta på et lærerikt copywriter kurs der du lærer mer om skriveteknikk, ulike markedsføringstekster og lignende. 

Du får også innblikk i andre arbeidsoppgaver en copywriter bør mestre. Som copywriter er det nemlig viktig å ha kunnskap om både research, korrektur, språkvask og skriving for ulike målgrupper.

Etter endt kurs vil du være godt rustet til å jobbe som freelance copywriter, eller kanskje til og med få fast ansettelse. 

Lyst til å prøve deg hos oss?

En freelance copywriter skriver markedsføringstekster som annonser, nyhetsbrev og lignende for bedrifter på frilansbasis. Din Tekstforfatter får inn en rekke skriveoppdrag fra bedrifter, og har ofte behov for ekstra skrivehjelp.

Ønsker du å skrive for oss? Ikke nøl med å ta kontakt!