48 38 14 88 post@dingruppen.no
Freelance lar deg jobbe når du vil, hvor du vil, og med nesten hva du vil!

Freelance

Freelance oppdrag er perfekt for alle som ikke ønsker å binde seg til én arbeidsgiver. Jobber du som freelancer tar du gjerne oppdrag fra flere arbeidsgivere, og kan enkelt prioritere de oppdragene som betaler best.

Å jobbe freelance er spesielt vanlig blant fotografer, skribenter, journalister, tegnere og konsulenter.

Som freelancer utfører du oppdrag eller arbeid utenfor tjeneste, samtidig som honorarer og lønninger mottas uten å være hverken midlertidig eller fast ansatt.

En freelancer kan få mange fordeler i arbeidslivet, som for eksempel muligheten til å styre egen arbeidsdag i større grad enn en fast ansatt. Vi skal nå se nærmere på hvordan skribenter freelancer!

Det er mye penger å tjene på å jobbe hjemmefra.

Jobb freelance som tekstforfatter

Dersom du liker å skrive, kan det å jobbe som freelance tekstforfatter være en god løsning.

Som skribent vil du kunne takke ja til oppdrag fra en rekke ulike tekstbyrå, noe som i stor grad gir deg muligheten til å styre arbeidsdagen din selv.

Du vil kunne skrive om en rekke forskjellige temaer, noe som også gjør arbeidsdagen spennende og variert.

Som freelance tekstforfatter kan du også oppleve å gå perioder med færre skriveoppdrag. På grunn av dette er det lurt å jobbe freelance for flere tekstbyrå samtidig.

Du kan eventuelt velge å jobbe freelance for ett tekstbyrå med mange og hyppige oppdrag, slik at du slipper å fakturere mange forskjellige arbeidsgivere hver eneste måned.

Som frilansskribent, kan du tjene penger verden rundt.

Hvordan håndtere hverdagen som freelancer?

Dersom du er vant til å jobbe på en «vanlig» arbeidsplass der sjefen hele tiden er rundt deg og veileder deg, kan overgangen til å jobbe freelance føles brå.

Som freelancer vil du i stor grad måtte planlegge arbeidsdagen selv, slik at du rekker å overholde eventuelle deadlines på freelancer-oppdragene dine. Det er altså snakk om frihet under ansvar!

Det krever med andre ord litt selvdisiplin å skulle jobbe som freelancer, spesielt om du ikke har erfaring med å jobbe fra hjemmekontor.

Vi anbefaler deg å ha en egen sone i boligen uten distraksjoner som TV, nettbrett eller lignende. Dette gir deg rom for arbeidsro, slik at du lettere kan fullføre alle freelance oppdrag i tide.

Dersom du jobber som freelancer og er selvstendig næringsdrivende, må du også ta høyde for regnskapsføring og innlevering av skattemelding for lønnstakere.

Det kan være smart å ha et eget regnskapsprogram slik at du ikke får veldig mye papirarbeid når skattemyndighetene krever dokumentasjon.

Du kan i dag jobbe på alle mulige enheter.

Hvordan finne oppdrag?

En av de største utfordringene med å jobbe freelance, er at det kan være vanskelig å finne oppdrag som gir tilstrekkelig inntekt.

Det kan være smart å sjekke nettsider som utlyser denne formen for oppdrag jevnlig, slik at du ikke går glipp av gode muligheter. Finn.no og KarriereStart.no er blant sidene du kan sjekke.

Dersom du primært er interessert i å jobbe freelance som skribent, kan du også ta kontakt direkte med et tekstbyrå og sjekke om de har behov for litt hjelp.

Fortell litt om deg selv og din motivasjon for å skrive. Vi i Din Tekstforfatter har freelance skriveoppdrag fra tid til annen, så ta gjerne kontakt med oss om du lurer på noe!

Les mer her: https://dintekstforfatter.no/karriere/