48 38 14 88 post@dingruppen.no
Frilans copywriter

Frilans copywriter

Planlegger du å jobbe som frilans copywriter? I denne guiden kan du finne ut hvilke arbeidsoppgaver du bør mestre. Vi skal også se nærmere på hvordan du kan få skriveoppdrag!

Mange ønsker å jobbe som frilans copywriter, siden dette gir fleksibilitet når det gjelder arbeidstid og arbeidssted. Er du kanskje ute etter en deltidsjobb ved siden av studier eller har små barn? Da kan denne arbeidsformen være veldig gunstig.

Før du søker etter arbeidsoppdrag som frilans copywriter, kan det være greit å vite hva oppdragsgiver ser etter. Hva bør du kunne? Og hvor finner du egentlig skriveoppdrag?

Copywriter

Hva er en copywriter?

En copywriter er en tekstforfatter eller skribent som arbeider med markedsføringstekster. De fleste bedrifter har behov for tekst i forbindelse med markedsføring, enten det er snakk om SEO, SEM, innholdsmarkedsføring eller nyhetsbrev. 

Mens noen bedrifter har egne markedsføringsavdelinger som tar seg av tekstproduksjon, er en stor andel bedrifter avhengige av tekst fra eksterne leverandører. I den forbindelse kan de bestille tekst fra tekstbyrå og copywritere.

Slik finner du en frilansjobb

Som frilans copywriter kan du finne skriveoppdrag på flere ulike måter. Du kan alltids kontakte bedrifter og høre om de trenger markedsføringstekst, men dette blir litt som å skyte i blinde. Det enkleste er å skrive gjennom et tekstbyrå som allerede har en kundebase.

Du kan også sjekke ut ledige stillinger eller frilansoppdrag på sider som Finn.no, NAV.no eller lignende.

Frilans copywriter

Hva kreves av en frilans copywriter?

En frilans copywriter bør først og fremst like å skrive. Som copywriter på frilansbasis vil du kunne ha hektiske perioder med strenge deadlines å forholde deg til. Du bør derfor være strukturert og disiplinert når det trengs.

Skal du lykkes som copywriter bør du også ha god kunnskap om rettskriving, grammatikk, skriveteknikk og research. Tekstforfattere bør også kunne korrekturlese eller utføre språkvask, siden noen tekst oppdrag kan handle om å gå gjennom og forbedre eksisterende tekst. 

  • Trives med å skrive
  • Disiplinert og strukturert
  • Gode språkkunnskaper
  • God skriveteknikk
  • Evne til å gjøre research
  • Kunnskap om korrektur og språkvask

Søk frilansjobb hos oss

En frilans copywriter vil skrive markedsføringstekst for ulike bedrifter på frilansbasis. Eksempler på tekst som kan skrives er SEO-tekst, annonser, nyhetsbrev, blogginnlegg for bedriftssider og lignende.

Dersom du har en indre forfatterspire som ønsker å utfolde seg, kan du alltids kontakte Din Tekstforfatter. Vi har behov for ekstra skrivehjelp fra frilans copywritere fra tid til annen.

Kontakt oss i dag for mer informasjon!