48 38 14 88 post@dingruppen.no
Det finnes mange gode nettsider på nett.

Gode nettsider kjennetegnes av en rekke faktorer. De skal ikke bare være et pent blikkfang med stilig design, de skal også være brukervennlige og sikre.

Det er imidlertid én faktor som skiller seg ut som ekstra viktig – nemlig godt innhold. Selve tekstinnholdet på nettsiden din er avgjørende for at folk i det hele tatt skal engasjere seg i budskapet ditt.

Tekstinnhold av høy kvalitet vil kunne konvertere potensielle kunder til faktiske kunder, eller bidra til å spre en idé du ønsker å dele.

På toppen av dette er tekstinnhold viktig da det kan gjøre nettsiden din mer synlig i søkemotorene.

Vi skal nå se nærmere på hva du kan gjøre for å forbedre nettsiden din. Gode nettsider er nemlig avgjørende for de fleste virksomheter!

 

  • Design
  • Brukervennlighet
  • Sikkerhet
  • Tekstinnhold av høy kvalitet

Motta gratis 500 ord!

Gjør nettsiden mer synlig!

Det er som regel gode nettsider som dukker opp øverst i Googles søkeresultater. De fleste gode nettsider har nemlig fokus på søkemotoroptimalisering, noe som blir stadig mer relevant for dagens bedrifter.

Ved hjelp av søkemotoroptimalisering kan du sørge for at din nettside blir mer synlig i søkemotorene, slik at potensielle kunder lettere finner bedriften.

Det finnes en rekke tips for søkemotoroptimalisering som hyppig anvendes på gode nettsider.

Det er først og fremst innholdet på siden som bidrar til at Google prioriterer én nettside fremfor en annen i søketreffene.

Her er noen av de viktigste elementene å ta hensyn til for å få en søkemotoroptimalisert nettside:

 

  • Overskrifter, underoverskrifter og eventuelle undertitler
  • Metabeskrivelser
  • Titler
  • Unikt tekstinnhold
Titler og metabeskrivelser er viktig for å ha en unik nettside

Titler og metabeskrivelser

Gode nettsider har beskrivende og søkemotoroptimaliserte titler og metabeskrivelser.

Når noen foretar et søk i Google, vil alle nettsidene som listes opp ha en tittel (nettsiden sin «overskrift» som vises med blå skrift), samt en mer utfyllende metabeskrivelse som er like under tittelen.

Nettsiden din bør ha en tittel som inneholder et hovedsøkeord. Dette søkeordet kan også inkluderes i metabeskrivelsen. Søkeordet gjør at nettsiden din dukker opp i Googles treffliste når noen søker på det aktuelle ordet.

Benytt overskrifter på nettsider for å være mer synlig for dine kunder

Overskrifter på gode nettsider

De fleste gode nettsider har et ryddig oppsett med forklarende overskrifter.

Hovedoverskriften kalles gjerne for H1, og det trengs kun én slik per side. Denne skal gi leseren en idé om sidens tema, og bør aller helst inneholde et relevant søkeord.

Under hovedoverskriften kan du gjøre teksten mer oversiktlig og leselig ved å inkludere underoverskrifter (H2). For å kategorisere innholdet i en tekst ytterligere kan du anvende undertitler (H3), som kommer under H2-underoverskriftene.

Gode nettsider bør helst ikke overdrive bruken av søkeord i overskriftene, da dette fort kan fremstå som unaturlig «keyword stuffing» – altså spam.

En grei tommelfingerregel er å begrense bruk av nøkkelord til maksimalt 75 % av overskrifter, underoverskrifter og undertitler. Sørg også for å flette nøkkelordene inn i teksten på en naturlig måte.

Tekstinnhold på nettsider er viktige og fremmer din nettside betydelig for kunder

Hva slags tekstinnhold har gode nettsider?

Selve teksten du presenterer under overskriftene er vel så viktig å ta hensyn til. Gode nettsider har som regel luftig tekst med mange avsnitt og korte setninger.

Dette gjør siden enklere å lese, og Google vil oppfatte siden som mer attraktiv. Du kan også inkludere søkeord i selve teksten, noe som er et godt tiltak for søkemotoroptimalisering.

Teksten skal selvfølgelig også være interessant eller lærerik, slik at leseren faktisk får utbytte av å lese den.

Det å skrive engasjerende innhold som samtidig er søkemotoroptimalisert kan naturligvis være en utfordring. Dersom du er usikker på hvordan du skal gå fram, er det smart å kontakte et tekstbyrå for skrivehjelp.

Mange gode nettsider er laget av profesjonelle tekstforfattere. Dette bidrar til at siden ikke bare blir fengende for leserne, men den vil også bli mer synlig i søkemotorer som Google.

Design og brukervennlighet er viktig for en nettside. Benytt gjerne grafer og kreative tekster

Design og brukervennlighet

Gode nettsider har ofte et flott design som står i stil med tekstinnhold og tema.

Sørg for at din nettside har et design som gjør at de besøkende aldri er i tvil om hva slags tjenester eller produkter du selger. Har du en blogg bør nettsiden ha et design som viser hva bloggen handler om.

Har du for eksempel en sminkeblogg vil det ikke gi mening om nettsiden din har et maskulint design med bilde av racerbiler. Mange har WordPress-nettsider, og du vil da ha mulighet til å velge blant mange spennende design til din nettside.

Mange gode nettsider for også hjelp fra grafiske designere eller andre som kan hjelpe med det rent visuelle uttrykket.

Brukervennlighet er også viktig, og er noe de fleste gode nettsider vektlegger. Pass på at nettsiden har oversiktlige menyer med kategorier som deler inn innholdet, og deretter eventuelle underkategorier.

Slik kan du sørge for at bilde- og tekstinnhold kategoriseres på en intuitiv og god måte. Besøkende på nettsiden skal ikke måtte lete seg fram til ting.

Sikkerhet er utrolig viktig å ha på sin nettside

Sikkerhet

I tillegg til søkemotoroptimalisert innhold, flott design og brukervennlige løsninger, har gode nettsider fokus på sikkerhet. Du kan presisere hvordan din nettside håndterer brukernes sensitive opplysninger i en GDPR-tekst.

Pass også på at nettsiden din er SSL-sertifisert, og at alle sensitive opplysninger oppbevares på sikre servere. Dette skaper tillit hos forbrukerne!

Få hjelp med din nettside og samarbeid med aktører som leverer profesjonell rådgivning

Få en best mulig nettside med vår hjelp!

De fleste bedrifter streber etter å ha gode nettsider, men det er langt fra alle som vet hvordan dette kan oppnås i praksis. Spesielt når det kommer til kvalitetsinnhold er det mange som er usikre på fremgangsmåte.

Din Tekstforfatter kan skrive engasjerende tekstinnhold til din nettside – der fokus på søkemotoroptimalisering står sentralt.

Uansett om du har en rosablogg, nettbutikk, affiliate-side eller lignende, kan vi skrive innhold som gjør at din nettside blir attraktiv og mer synlig.

Gode nettsider bør også ha fokus på sikkerhet. Vi kan også hjelpe deg her, med GDPR-tekst som forklarer bedriftens vilkår og betingelser. Her kan for eksempel leserne dine gjøre seg kjent med informasjonskapsler.

Hvis du er nysgjerrig på hvordan våre skrivetjenester fungerer, kan du ta kontakt med oss for mer informasjon.

Vi tilbyr dessuten en gratis prøvetekst, noe som gir deg mulighet til å få en smakebit på hvordan gode nettsider lages. Kontakt oss i dag hvis du vil at nettsiden din skal bli mer synlig!

Motta gratis 500 ord!