48 38 14 88 post@dingruppen.no
Google Markedsføring

Google markedsføring

Google markedsføring har de siste årene blitt en viktig markedsføringsteknikk for bedrifter som ønsker økt synlighet i søkemotoren.

Ved hjelp av Google Ads eller søkemotoroptimalisering kan nettsiden til bedriften havne høyere i søkemotorens resultatsider, altså Search Engine Results Pages (SERP).

Motta gratis 500 ord!

Hvordan bli synlig på Google?

Økt synlighet kan oppnås enten organisk eller ved hjelp av betalte metoder. Førstnevnte går ut på å gjøre nettsiden mer synlig gjennom søkemotoroptimalisering. Du kan også betale Google for å synliggjøre siden din i SERP.

Dersom du ønsker raske resultater som kun varer en kortere periode, er annonser i Google et nyttig verktøy. Dette kan for eksempel være aktuelt dersom bedriften din kjører en kampanje i en viss periode. 

Er du derimot på jakt etter langvarige resultater, er søkemotoroptimalisering som regel det beste. Dette krever imidlertid en del arbeid.

Google Markedsføring ved hjelp av SEO

Google markedsføring ved hjelp av SEO

Markedsføring i Google handler om å synliggjøre bedriftens nettside i søkemotoren.

Dette kan blant annet oppnås ved hjelp av søkemotoroptimalisering, også kjent som SEO (Search Engine Optimization). 

SEO omfatter en rekke teknikker og metoder. Disse utføres enten direkte på innholdet på nettsiden, eller utenfor nettsiden.

SEO-tiltak utenfor selve nettsiden kan for eksempel handle om lenker til din side fra andre nettsider. 

For å mestre SEO på selve nettsiden din, er det blant annet viktig å ha innhold med høy lesbarhet.

Google favoriserer nemlig strukturerte og lettleste nettsider i SERP. Sørg derfor for korte og hyppige avsnitt, gjerne med maksimalt fire avsnitt per H1, H2 eller H3.

SEO på nettsiden går også ut på at siden bør være mobilvennlig. Google favoriserer nettsider som er mobilvennlige (både på mobil og desktop).

Ellers er det lurt å inkludere relevante søkeord, og da gjerne long-tail-søkeord, siden dette optimaliserer siden for stemmesøk.

SEO-tips til bedrifter

Google markedsføring og SEO går hånd i hånd. Ønsker du å søkemotoroptimalisere nettsiden din, er det imidlertid lurt å huske på at prosessen er tidkrevende.

Mange velger derfor å få hjelp til innholdsproduksjon fra et tekstbyrå eller markedsføringsbyrå.

Et annet tips er å ha kjennskap til målgruppen din. Det er nemlig vanskelig å lage fengende og interessant innhold dersom du ikke vet hvem mottakeren er.

Et tekstbyrå kan også hjelpe deg med å lage innhold tilpasset målgruppen!

Google markedsføring med Google Ads

Google markedsføring med Google Ads

Google Ads eller Google AdWords er en tjeneste som lar deg lage annonser i Google.

Dette betyr at søkemotoren vil synliggjøre nettsiden din mot at du betaler en viss sum. Siden din vil da kunne havne blant de øverste treffene i SERP.

Selv om dette kan virke som en enkel «snarvei» til synlighet i Google, er det viktig å huske på at annonseteksten din bør fange forbrukernes oppmerksomhet.

Sørg derfor for å lage en Google-annonse som appellerer til målgruppen din. Da lykkes du lettere med Google markedsføring!

Google Ads pris | Er annonser i søkemotoren dyrt?

Prisen på Google Ads er avhengig av mange faktorer, som for eksempel varighet, hvilke søkeord nettsiden skal rangere høyere på – og lignende. Annonser i Google kan fort koste noen tusen kroner. 

Du betaler per klikk (pay-per-click). Dermed slipper du å betale for dem som bare ser – men ikke klikker seg inn på – annonsen din. 

Man kan selv velge hvor mye man ønsker å betale per klikk for betalt Google markedsføring.

Google vil vurdere ditt «bud», og deretter avgjøre hvorvidt prisen er høy nok til å forsvare søkeordet du vil rangere høyere på.

Hvordan få hjemmesiden på Google

Oppsummering: Hvordan få hjemmesiden din på Google?

Dersom du ønsker å gjøre nettsiden din synlig i søkemotoren til Google, finnes det hovedsakelig to måter å gjøre dette på: SEO eller Google Ads.

Førstnevnte sørger for at du driver organisk trafikk til nettsiden din, og resultatet er langvarig. 

Google Ads passer best dersom du har behov for økt synlighet en kortere periode. Så snart annonsen din forsvinner, vil også nettsidens økte synlighet forsvinne.

Uansett om du har behov for hjelp med søkemotoroptimalisering eller annonsetekst til Google Ads, kan Din Tekstforfatter hjelpe deg. Vi sørger for at du lykkes med din Google markedsføring.

Kontakt oss i dag om du ønsker å motta en gratis prøvetekst på 500 ord!

Motta gratis 500 ord!