48 38 14 88 post@dingruppen.no

Min historie som ung gründer – Del 1

Jeg ønsker å dele min historie som ung gründer for å inspirere andre unge mennesker til å starte sitt eget firma. Over de neste ukene kommer jeg til å dele et par hemmeligheter, litt suksess, noen nederlag, samt et par personlige betraktninger.

I del 1 ønsker jeg å komme nærmere inn på hvorfor akkurat jeg startet en bedrift.

En ting førte til den andre og…

I juni 2018 satt jeg på flyplassen i Green Bay. Jeg var klar for å reise tilbake til Norge etter endt mastergrad ved universitet i byen. Målet var å skaffe seg en jobb hos Komplett, der jeg allerede var i en prosess med rekrutteringsbyrået.

Den dagen tikket en melding inn på Facebook fra en hyggelig jente. Jenta hadde jeg møtt en håndfull ganger, men sjeldent uten å si mer enn «hey» og «goodbye». Allikevel fikk jeg en hyggelig melding om at jeg måtte ha en god tur.

En ting førte til den andre og…. ja, plutselig var vi i et forhold. I september 2018 reiste jeg til USA og tilbrakte 2 uker sammen med Melanie. Det var nok tid til at jeg visste at dette var den rette! På tradisjonelt vis spurte jeg faren hennes om tillatelse til å fri.

Bare 1 måned senere møttes vi i München i oktober 2018. Jeg fridde, og vi var klare for et liv sammen. Drømmejobben hos Komplett skulle jeg fortsatt ha, og innerst inne håpet jeg at Melanie skulle flytte til Norge. Slik ble det altså ikke.

23 år, gift, og uten jobbtillatelse

Som 23-åring flyttet jeg til USA for godt. Jeg og Melanie giftet oss i november 2018, bare 1 måned etter frieriet. På dette tidspunktet hadde vi tilbrakt sammenlagt under 2 måneder som par. Der sto jeg: 23 år gammel, gift med en flott dame, men uten jobbtillatelse og penger.

Green Card var tøft å få, og vi fikk beskjed om at det ville ta over 1 år å få fatt på dette. «1 år uten jobb og inntekt?» var tanken som slo meg. For en mann som ville ta vare på kona si var ikke det optimalt, og jeg fant frem den bærbare PC-en for å skrive som frilanser.

Det var ikke noen ny greie i november 2018. Faktisk hadde jeg skrevet av og på som frilanser siden januar 2017. Det var alltid fine penger å ha som student, men totalt tjente jeg aldri mer enn noen tusenlapper i måneden. Allikevel var dette mitt eneste håp – jobb på nett med mulighet for ekspansjon.

Fra frilanser til AS

I starten av desember 2018 ble Din Tekstforfatter AS stiftet. Jeg hadde gått fra å kun være en frilanser, til å bli daglig leder i et bittelite tekstbyrå. I desember 2018 solgte vi tekster for 23,000 kr! Siden jeg var eneste tekstforfatter den gang, så var det jo helt rått.

Jeg kunne heve en lønn som gjorde at jeg kunne betale for småting her og der. Ambisjonene ble derimot store, og jeg trådde virkelig til i henhold til arbeidskapasiteten når jeg innså alvoret bak det å være gift. Om bare noen få år skulle vi jo tross alt bygge en familie.

Del 2 kommer 30. januar

I del 2 vil jeg gå gjennom hvordan 2019 startet. Hvilke positive og negative opplevelser hadde jeg? Hvor trådte jeg feil? Hvilke åpenbaringer dukket opp mens firmaet vokste sakte men sikkert i januar? Les del 2 av «Min historie som ung gründer» torsdag 30. januar!