48 38 14 88 post@dingruppen.no

Min historie som ung gründer – Del 6

Min kone elsker staten Maine. Høstløvet som kommer i alle mulige farger, samt det flotte landskapet, gjorde at vi planla familieturen hit i oktober. Vi skulle reise med hennes fantastiske foreldre til en stat vi alle nok ville elske.

Det var bare ett problem – dagen vi dro nedover til flyplassen sa den ansatte opp, etter at jeg hadde gitt tilbakemeldinger om at tempoet måtte opp. Jeg skulle på familieferie i 1 hel uke, og sto der uten ansatte. Oktober skulle være en rekordmåned, men familien kalte på meg. PC-en var med, men det ville være minimalt med muligheter for jobb.

Løsningen ligger der – du må bare finne den!

Ordrene for engelske tekster hadde trappet seg opp noe, og jeg skulle fra og med første dag i ferien benytte min gode venn Albert til å ta seg av disse. Dermed hadde jeg på mange måter 1 ansatt (han jobber 100 % som konsulent for oss), men dessverre ingen som skrev norsk.

Jeg skulle altså 1 hel uke til Maine, og det var ingen som kunne hjelpe meg med ordrene. Prioriteringer ble nøkkelen her. Jeg satte meg ned kanskje totalt 4 timer over hele denne uka og fikk unna de tekstene som jeg visste MÅTTE fullføres. Dette var tekster fra de mest lojale kundene, samt tekster med tydelige frister.

Allikevel tikket meldingene inn i løpet av turen. Den ene kunden etter den andre ventet på levering. Hvem kan klandre dem? De var vant til at jeg leverte tekster i stort volum i løpet av et par dager. Nå ble det en kamp om å holde på kundene. 1 uke er kanskje ikke så mye ekstra å vente, men husk på at ordreloggen vokste seg ganske så stor!

Over 250,000 ord skrevet

I oktober skrev jeg og Albert til sammen over 250,000 ord. Dette var en ny rekord for Din Tekstforfatter. Vi solgte for 122,000 kr, som var en tusenlapp unna ny salgsrekord. I august hadde vi skrevet til sammen 248,000 ord. Altså hadde vi i en måned der jeg hadde 1 uke ferie skrevet mer enn i august!

Dette handlet om beinhard jobbing hvert minutt jeg var tilbake fra ferien. All energi gikk til å få unna det som var av tekster. Mens måneden utviklet seg, så var det også en stor motivasjon at vi nærmet oss salgsrekorden. På slutten var det selvfølgelig surt å være en tusenlapp unna, men det ga meg en ny giv at vi kunne gå inn i november med visshet om skyhøy kapasitet!

I løpet av oktober hadde jeg også lett høyt og lavt etter en skribent, og endelig hadde jeg funnet en god kandidat. Hun hadde erfaring innen de nisjene vi skrev mest innen, og hennes tester var blant de beste jeg hadde sett. Arbeidskontrakten ble signert, og vi skulle inn i november med ny skribent!

Del 7 kommer 9. februar

November skulle salgene opp i skyene, og jeg var klar for at en skribent endelig skulle prestere. Det skulle vise seg å bli en meget innbringende måned, og ikke minst fikk vi mange nye kunder inn. Dessuten fant vi nærmere ut av hva vår pris egentlig burde være for nysalg, og vi reforhandlet dessuten gamle kontrakter.

Hva er egentlig prisen din? Det kan være nesten umulig å svare på, men vi skal se litt nærmere på dette og hvordan reforhandlingen av pris gikk. Les del 7 av «Min historie som ung gründer» søndag 9. februar!