48 38 14 88 post@dingruppen.no

Min historie som ung gründer – Del 8

Juleferie i Norge betød god mat, og mye mer søtsaker enn hva jeg var vant til. Amerikanere er tross alt ikke så glad i kaker og godterier (overraskende, ikke sant?). De spiser fast food og drikker mye brus, men søtsaker er faktisk ikke deres store greie. Allikevel var de norske tradisjonene flotte å få med seg.

Jeg visste at desember ble rolig, og det var fint at den norske skribenten også fikk seg en lengre ferie her. Dessuten var ikke den engelske konsulenten mye arbeid å sette opp en plan for de siste dagene i desember. Dermed var alt duket for å overraske kona med en kjapp tur til Disney, før vi så hele familien min i Norge!

2020 er året der vi skal bli seriøse

Over ferien tenkte jeg mye. Det var kun et par tekster som ble skrevet, og jeg var skikkelig i feriemodus. Men allikevel gikk tankene over på Din Tekstforfatter med jevne mellomrom. På vei inn til Oslo for å treffe et par kompiser, så ble jeg blant annet bedt om å stille opp til intervju i Sandefjords Blad – en guttedrøm som gikk i oppfyllelse!

2020 skulle få en pangstart med artikkel i lokalavisa, og jeg følte at firmaet nå var ferdig som startup. Det var noen mer metodisk og seriøst med hvordan vi jobbet, og jeg gledet meg til å ansette skribenter av høyere kvalitet. Snittprisen var opp, og dermed krevde vi mindre ord per time for å kunne ha gode driftsmarginer.

Vi skulle bli helt seriøse i 2020, men dessverre satt vi på en skribent som ikke sto til den standarden som vi følte at var helt nødvendig. Dette endte med at vi lot skribenten gå. Det er en tøff avgjørelse. De 2 tidligere ansatte gikk selv, men denne gangen var det meg som lot en flott ansatt gå. En ansatt jeg hadde investert sjela i for å få opp og frem.

Lær av feilene og plog videre

Vi lærer av våre feil hele tiden i Din Tekstforfatter. Forskjellen mellom oss og mange andre bedrifter i oppstarten er at vi faktisk bruker lærdommen aktivt. I 2020 skal vi ansette med mer baktanke. Fremfor å bare møte kapasiteten, så skal vi ha inn arbeidskraft som treffer blink hver eneste dag.

Det betyr at prisene nok må oppover, men det betyr også at vi kan levere enda bedre. Jeg kan ikke dele meg opp og hjelpe 30 kunder i løpet av 1 enkelt måned, det sier seg selv. I 2020 skal vi hardt til verks med gode skribenter som leverer resultater. Januar er vanligvis rolig innen tekstbransjen, men vi har skaffet nye kunder og brøt barrieren på 100,000 kr nok en gang.

Tiden er inne for å ploge i vei videre, og vi ser frem til resultatet av fruktene. Selv om vi ikke anser oss selv som startup lengre, så er ikke det vanskelige og harde arbeidet over. Jeg skal fortsatt skrive som bare det, men forhåpentligvis kan jeg for alvor gjøre det jeg er best på i 2020 – nemlig lande kalde leads innen salgsprosessen vår!

Spør meg om råd til å skrive din forretningsplan

Som ung gründer kjenner jeg til mange hemmeligheter. Det vil si, jeg vet kanskje bare 1 % av det som er viktig, men det er faktisk ganske mye. Markedet ditt vil være helt uforutsigbart til tider, og det er vanskelig å starte helt fra bunnen. Men ser du nærmere på hva jeg har gjort, og de strategiene jeg har brukt, så kan også du lykkes.

Kontakter du meg på mathias@dintekstforfatter.no kan jeg hjelpe deg med å skrive din forretningsplan. Det er den viktigste oppgaven du kan gjøre, og jeg vet hvordan denne bør formuleres. Dette skal ikke bare være et tørt og kjedelig dokument – dette er en kjøreklar mal for hvordan du skal lykkes med din bedrift i 2020!