48 38 14 88 post@dingruppen.no
Guttenes tale

Guttenes tale

Guttenes tale eller herrenes tale er en tradisjonsrik og morsom tale som rettes mot guttene eller mennene i publikum. Finn ut hvordan du lykkes med talen din!

Guttenes tale er en tradisjonell tale som ofte avholdes på juleball, skoleavslutninger eller lignende. Talen er direkte inspirert av «herrenes tale», og rettes mot guttene i publikum. 

Herrenes tale eller guttenes tale har et enkelt formål – nemlig å lage god stemning, samtidig som talen fungerer som en hyllest til guttene.

Talen leses ofte opp av en dame eller jente, og talen skrives som regel fra en kvinnes perspektiv. Vi skal nå se på hvordan du lykkes med guttenes tale!

En mann som forklarer hvordan man lykkes med en tale

Slik lykkes du med guttenes tale  

Guttenes tale har ikke et fast krav til oppsett. Du har dermed nokså frie tøyler når det kommer til talens oppbygning og sammensetning.

Du kan med fordel innlede talen med «Kjære gutter» eller lignende. Talen bør være generell nok til at den «treffer» alle guttene eller mennene i rommet.

Guttenes tale bør inneholde noen vitser eller morsomme poeng om det å være mann eller gutt – gjerne sammenlignet med det å være dame eller jente.

Ved å spille på ulikheter mellom kjønnene – som at gutter er enklere enn jenter, ikke forstår seg på jenter eller lignende – blir talen kontrastrik og morsom.

  • Henvend deg til guttene i rommet
  • Ikke vær redd for å bruke humor
  • Inkluder sammenligninger mellom gutter/jenter eller menn/kvinner

Varighet på talen

For at talen ikke skal bli kjedelig å lytte til, er det lurt å passe på at den ikke blir for lang. Guttenes tale trenger ikke å vare i mer enn ett til fem minutter.

Når du er ferdig å skrive talen, er det lurt å sette på en stoppeklokke og ta tiden mens du leser talen høyt. Juster og kutt ned om nødvendig.

Få hjelp til guttenes tale

Få hjelp til å lage guttenes tale

Det kan ofte være vrient å komme i gang med taleskriving, spesielt hvis du ikke har erfaring med denne type taler fra før.

Sliter du med å finne morsomme vitser til guttenes tale, eller føler at det er vanskelig å få til en god struktur på talen? Da kan det være greit å få profesjonell skrivehjelp.

Et tekstbyrå kan skrive talen for deg. Husk at du kan endre på ting i talen etterpå, slik at den blir mest mulig personlig. Da vil det dessuten se ut som at du har skrevet talen din selv.

Har du skrivesperre?

Guttenes tale eller mennenes tale er en fast innslag på alt fra julebord hos firmaer til skoleavslutninger på skolen. Dette er en tradisjonsrik tale som rettes mot guttene!

Dersom du står fast med talen din, eller trenger hjelp til å strukturere den på en god måte, kan Din Tekstforfatter hjelpe deg.

Vi skriver taler for både bedrifter og privatpersoner, og kan hjelpe med alt fra guttenes tale til takketaler, konfirmasjonstaler og bryllupstaler.

Bestill din tale, og motta den ferdigskrevet i løpet av kort tid. Vi sørger for at talen din blir morsom og fengende!