48 38 14 88 post@dingruppen.no
Har du hull i CV-en din som er vanskelige å fylle?

Hull i CV

Har du hull i CV-en? Du er ikke alene. Det kan være mange grunner til at mennesker har avstått fra arbeidslivet over visse perioder.

Her er det viktig å vite at du ikke er alene, og dette er noe mange synes er vanskelig å snakke om. Du behøver ikke vegre deg for å starte jobbjakten selv om du har hull i CV-en.

Det handler bare om å snu dette til din egen fordel og være forberedt på hvordan du skal begrunne dette i potensielle jobbintervjuer.

I denne artikkelen skal vi gå gjennom hva du kan gjøre når du har opplevd lengre perioder som arbeidsledig.

Det kan være mange grunner til at hull i CV-en oppstår, og det er ikke alle arbeidsgivere som legger alt for mye i dette.

Skulle du likevel komme over en potensiell arbeidsgiver med spørsmål, er det fint å ha en plan for hva du skal si.

I et jobbintervju, er det alltid lurt å ha en plan for hva en skal si.

Ikke lyv på CV

Det viktigste med en CV, er at den skal gi et reelt bilde av hvilken erfaring og kompetanse du har.

Det er viktig å være ærlig og derfor skal du ikke lyve på deg erfaring på CV-en, bare for å dekke over gap og hull. Livet skjer, og det er ingen grunn til å skamme seg eller lyve på seg kompetanse og erfaring.

Potensielle arbeidsgivere vet at det er fort gjort å bli syk, ta permisjon, være hjemmeværende med barn, oppleve permitteringer og nedbemanninger eller at noen bare ønsker å ta et friår.

En arbeidsgiver er aldri ute etter å ta deg når du er på intervju, men heller lære mer om deg og hvordan du er som person. Derfor er det viktig at du kan sette ord på hvorfor du har hull på CV-en om dette skulle bli et tema i en intervjuprosess.

Det viktigste er å være forbedret og tenke nøye over hvordan du ønsker å forklare hullet i et intervju.

Vær reflektert, ærlig, nyansert og vis selvinnsikt. Dette vil rekrutterer sette pris på. Fokuser gjerne på hva du har lært i den perioden du ikke jobbet, både i form av personlig vekst, så vel som kurs og lignende.

Mammapermisjon fører for mange til hull i CV.

Mammapermisjon på CV

Har du hatt mammapermisjon eller av andre grunner avstått fra arbeidslivet? Når du snakker om hull i CV-en på et intervju, kan du formidle hvordan dette har bidratt til personlig utvikling. 

Det kan ha gitt deg en ny motivasjon og drivkraft, eller gitt deg tid til å tenke over et karrierebytte, eller hva du egentlig ønsker ut av et arbeidsforhold. Hvis du viser selvinnsikt og er reflektert, vil ikke et hull i CV nødvendigvis være en stor ulempe.

Hvis du har gått gjennom en vanskelig tid som har resultert i hull på CV-en, kan du være ærlig om dette i et intervju.

Det handler ikke om å skjule vanskeligheter eller feie noe under teppe, men heller vise frem de ulike nyansene av deg selv og få frem at du kjenner deg selv og hva du kan håndtere.

Har du vært arbeidsledig kan du for eksempel nevne at du har vært en aktiv jobbsøker eller deltatt på kurs og lignende seminarer.

Hvis du har opplevd sykdom kan du snakke om hvordan du har trent deg tilbake i form og hvordan dette har forbedret deg på å komme tilbake i arbeidslivet både mentalt og fysisk. Det viktigste er å være ærlig og forberedt.

Når du skal skrive CV, bør tankene svirre godt oppe i hodet.

Slik tettes hull i CV best!

Selv om det er flere teknikker du kan benytte i selve intervjuet, er det beste å tette hull i CV-en skriftlig. Da øker du sjansene for å bli kalt inn til intervjuet for drømmejobben.

Vi har profesjonelle tekstforfattere tilgjengelig som kan skrive din CV og søknad. Vårt team vet hvordan hullene best fylles med profesjonelle formuleringer.

På den måten slipper du å bli kastet i papirkurven!