48 38 14 88 post@dingruppen.no
Hva bør en cv inneholde?

Hva bør en CV inneholde?

Har du tenkt over hva en CV bør inneholde? Utover jobberfaring og studier, finnes det mange potensielt relevante elementer. Hvilke bør du sløyfe, og hvilke bør du inkludere i CV-en?

Ofte er det litt «enten eller» når det gjelder CV. Noen tar med alt det som er, mens andre utelukker potensielt relevante elementer. Et spørsmål vi ofte mottar er: «Hva bør en CV inneholde?»

Dessverre må vi skuffe deg med en gang og si at det ikke finnes noe fasitsvar. Realiteten er nemlig at enhver CV må skreddersys opp mot den stillingen du søker. Dermed vil det være forskjeller.

Allikevel finnes det generelle maler du kan følge for innholdet i en CV. I denne artikkelen vil vi forsøke å besvare hva en CV bør inneholde på best mulig måte!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!

Hva er en CV?

CV (Curriculum Vitae) er en oversikt over ditt livsløp. Dokumentet brukes oftest til jobbsøknader. Her inkluderes erfaringer du har hatt i livet som er relevante i forhold til stillingen du søker.

Naturligvis skal jobberfaring, studier, og andre kompetanser fremmes på CV-en. Sammen med en god søknad, er CV-en din forhåpentligvis inngangsbilletten til et intervju med arbeidsgiver.

CV-mal

Generelt sett sier vi at det er 10 elementer som skal med i en CV. Rekkefølgen avhenger av relevans, men vanligvis kommer alltid personlige data først, etterfulgt av enten jobberfaring eller studier.

Nedenfor har vi listet de forskjellige elementene (ikke i noen fastsatt rekkefølge):

 1. Personlig informasjon
 2. Utdanning
 3. Arbeidserfaring
 4. Annen erfaring
 5. Kurs
 6. Språkkunnskaper
 7. IT-kunnskaper
 8. Fritidsinteresser
 9. Referanser
 10. Bilde

Trenger du en CV-mal? Vi sender deg gjerne en gratis mal som inneholder alle disse elementene. Ønsker du å sløyfe enkelte? Da finner vi frem maler som er spesifisert etter dine behov!

Bilde av et ark med nøkkelkvalifikasjoner

Nøkkelkvalifikasjoner CV

En del av CV-en som har blitt meget populære i nyere tid, er nøkkelkvalifikasjonene. Disse sier i løpet av 2-3 punkter akkurat hvorfor du er den rette personen for denne stillingen.

«10+ år med ledererfaring», «Årets selger i Telenor 2019», og lignende kvalifikasjoner vil være relevante å føre opp her. Vanligvis kommer nøkkelkvalifikasjoner i en punktliste.

Vi anbefaler å plassere disse rett under ditt navn i CV-en. Fremhev disse gjerne, da det er fint for arbeidsgiver å kunne skanne gjennom CV-er når de leser den for andre gang.

CV tittel tips

Bruker du «CV» som tittel på din CV? Det er bortkastede ord på en veldig dyrebar plass i CV-en din. Tittelen kan i mange tilfeller være navnet ditt, men det finnes enda bedre alternativer.

Tenk over at tittelen kan bruke humor for eksempel. «Barnas favoritt» er en flott tittel dersom du søker stilling som assistent i en barnehage eller lignende.

En kokk kan bruke tittelen «Smakssansenes mester», mens en elektriker kan skrive «Positivt ladet person». Merk at det ikke alltid trenger å benyttes humor, og at eksemplene ovenfor kun illustrerer.

Poenget er uansett at vårt CV-tittel-tips er å unngå «CV» som tittel for enhver pris. Samtidig kan du også vike unna tradisjonen med å bruke navnet ditt, og heller gå for en gøyal og fengende tittel.

Illustrasjon av CV eksempel

CV eksempel

Er du på utkikk etter et CV-eksempel du kan bruke? I tillegg til gratis CV-maler, deler vi ut eksempler på ekte CV-er. Her anonymiserer vi ved å fjerne personlige data, samt endre på enkeltstillinger.

Du får allikevel levert en så ekte som mulig CV, uten at personen avsløres. Vi jobber med tusenvis av CV-er årlig, og du kan gjennom et eksempel på en få se hvordan vi løser oppgaven med å skrive disse.

CV-tips 2021

Vi har flere gode CV-tips for 2021. Nedenfor har vi gitt deg 3 av våre beste tips:

 • Kort ned: 1-2 sider er fornuftig i de fleste bransjer (finnes flere unntak). Kort ned avsnitt og setninger. Fjern unødvendige deler av CV-en din. Kan fritid, kurs, språk, og IT sløyfes?
 • Spissing mot utlysning: Bruk språket, ordene, og formuleringene til arbeidsgiver. Se både utlysningen og deres hjemmesider. Kan du bruke deres farger, eller farger som passer stillingen, i CV-en? Det er best med blå om du søker jobb i marinesektoren f.eks.
 • Formater om og om igjen: Finn den beste strukturen ved å formatere om og om igjen. Du kan bruke enkle verktøy i Word til og med for å lage veldig fine CV-er.

Tips: Lever CV i PDF-format, slik at du er sikret at arbeidsgiver ikke får problemer med formatet.

Motta hjelp i dag!

Selv om du nå har styr på hva en CV skal inneholde, er det fortsatt litt av en jobb å skrive den. Din Tekstforfatter har de siste to årene mottatt rundt 300 CV-er fra jobbsøkere.

Vi så en trend: Mange var rett og slett skikkelig dårlige! Men kandidatene bak var veldig ofte flinke tekstforfattere. Hva om jeg, som så mange andre arbeidsgivere, var veldig opptatt?

De søknadene som var ustrukturerte og vanskelige å skanne gjennom, ville garantert gått i søpla. Der har du ikke lyst til å ende opp, for da blir det garantert ikke et intervju.

Din Tekstforfatter kan ikke love at du lander jobben om du mottar CV-hjelp fra oss. Vi kan for så vidt ikke love innkalling til intervju heller. Det vi kan love, er at arbeidsgiver skal bli oppmerksom på din CV!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!