48 38 14 88 post@dingruppen.no
En god CV tittel fanger oppmerksomheten.

Hva er CV tittel?

Du har sikkert hørt at det er viktig å ha med en tittel på CV-en, men hvorfor er egentlig dette nødvendig?

Hvis du har en Linkedin bruker, vet du sikkert at de ber deg om å skrive en tittel som forteller andre hvem du er og hvilken kompetanse du har.

En CV tittel fungerer på samme måte og kan være på å gi en potensiell arbeidsgiver et godt inntrykk av deg.

En CV skal være et sammendrag av hvilken bakgrunn du har, hvilken kompetanse du sitter på og hva du potensielt kan by på for en potensiell arbeidsgiver.

En CV tittel vil gi leseren en forståelse av hvem du er som søker. Her har du muligheten til å gi en rask indikasjon på hva du holder på med, hva du har gjort tidligere, og ikke minst hva du ønsker å gjøre i en ny stilling!

Hva betyr CV?

Ordet CV stammer fra det latinske uttrykket for «livsløp». Det er ofte CV-en din som først blir sett på i en søknadsprosess, og dette skal fortelle rekrutterer om din bakgrunn og kompetanse.

Her skapes det et bilde av hvem du er og hva du potensielt kan gjøre for selskapet i den nye stillingen.

I tillegg vil leseren se om den kompetansen du har er relevant, og derfor er det viktig og ha dette i bakhodet mens du skriver en CV.

Om du velger å ha med en CV tittel, kan dette være en fin måte å synliggjøre den relevante kompetansen du har, som matcher stillingen du søker på.

Hvis du for eksempel har flere års arbeidserfaring og har vært innom ulike karriereretninger, kan en CV tittel hjelpe deg med å forklare rekrutterer om hvorfor du er den perfekte kandidat for stillingen.

Se gjerne på eksempler for å få et bilde av hvordan andre søkere har løst sin CV tittel.

Flere CV-maler finnes der ute.

Hva skal en CV inneholde?

En CV skal være et sammendrag av hvem du er, hva du har gjort og hva du kan gjøre for en ny potensiell arbeidsgiver.

Her skal du først og fremst legge inn personlige opplysninger som fullt navn, adresse samt kontaktinformasjon som telefonnummer og e-post.

Videre er det utdanning, skole og arbeidserfaring som er viktige punkter. Her forteller du hvor du har gått, hvilken linje samt årstall og informasjon grad og utdanningssted.

Mange velger også å legge ved ekstra opplysninger og relevant kompetanse. Dette kan for eksempel være kurs, språkkunnskaper, datakunnskaper eller andre områder som kan gi dem en fordel i søknadsprosessen.

Det er viktig å alltid holde kompetanse og kvalifikasjoner relevant, ved å påpeke hvorfor nettopp denne kunnskapen gjør deg til den beste kandidaten.

Hva skal en CV inneholde egentlig i dag, blant mange alternativer?

Førstegangstjeneste på CV

Har du vært i militæret? Dette kan du inkludere på CV-en. Mange arbeidsgivere synes det er positivt at en potensiell kandidat har fullført militæret.

Du kan føre dette inn i egen seksjon for «militær bakgrunn», eller legge det inn under arbeidserfaring.

Det er ikke nødvendig å nevne, tropp og kompani, men gjerne nevn hva du gjorde og hvor du var plassert.

Det skal litt til å overbevise arbeidsgiver.

Motta hjelp til CV!

Jo flere år du jobber og mer erfaring du får, desto mindre viktig blir det å ha med alt på CV.

Dette vil selvfølgelig avhenge av hvilke type jobber du søker, men som regel kan du droppe visse deler etter noen år, for å gjøre plass for annen relevant erfaring.

Som ung er det derimot veldig positivt å ha med alt på CV. Det er opp til deg hvor lenge du velger å inkludere dette.

I noen yrker vil det kanskje være relevant erfaring, og en CV handler alltid om å fremme sin egen relevans.

Det er her CV tittel fungerer meget godt. Den kommuniserer klart og tydelig fra første stund hva du vil med denne CV-en.