48 38 14 88 post@dingruppen.no
Digital markedsføring

Hva er digital markedsføring?

Hva er digital markedsføring? Mange bedrifter er usikre på hvordan de skal holde tritt med dagens trender innen markedsføring. Få en enkel innføring i moderne markedsføring!

Hva er egentlig digital markedsføring som SEO, SEM og content marketing? Det finnes mange ulike former for digital markedsføring.

Det kan derfor være vanskelig å vite hva som passer best for din bedrift, og hvordan du skal gå frem.

Finn ut hvorfor digital markedsføring er så viktig, og hvilke markedsføringsmetoder som er mest effektive!

Motta gratis 500 ord!

Vi forklarer: Hva er digital markedsføring?

Digital markedsføring omfatter en rekke ulike markedsføringsteknikker som foregår digitalt, og da fortrinnsvis på nett. Dette inkluderer for eksempel annonser på ulike nettsider, som i sosiale medier, nettbaserte magasiner og på blogger.

Foruten digitale bannerannonser, kan digital markedsføring handle om markedsføring i søkemotorer.

Her tenker vi blant annet på søkemotoroptimalisering (SEO), der du ved hjelp av ulike metoder øker nettstedets synlighet i søkemotorene. 

Du kan også oppnå økt synlighet i Google ved hjelp av Google Ads, som er en annonsetype som rangerer på visse søkeord.

Dette kalles også for søkemotormarkedsføring eller Search Engine Marketing (SEM).

Hva er digital markedsføring sett bort fra SEO, SEM og annonser? Du kan også markedsføre digitalt ved hjelp av blogginnlegg på egen nettside, for eksempel i form av content marketing eller innholdsmarkedsføring. Ellers kan vi nevne digital markedsføring med nyhetsbrev.

  • Digitale annonser
  • SEO
  • SEM
  • Blogginnlegg
  • Content marketing
  • Nyhetsbrev på e-post
Digital markedsføring

Hvorfor ta i bruk digital markedsføring?

Den største grunnen til at bedrifter tar i bruk digital markedsføring, er at dette generelt sett gir større ROI enn tradisjonell markedsføring. Dette skyldes at det er langt lettere å sikte markedsføringsbudskapet mot en eksakt målgruppe.

Hva er digital markedsføring egentlig godt for? Jo, du treffer målgruppen din langt mer effektivt enn tidligere!

Innen tradisjonell markedsføring vil du gjerne sende ut fysiske bannere og brosjyrer i postkassen til mange mottakerne. Du må da satse veldig bredt, og ender kanskje opp med å sende reklame til mange utenfor målgruppen. 

Tradisjonell markedsføring kan være tidkrevende og innebærer gjerne at mottakerne ikke har interesse for markedsføringen. Med digital markedsføring kan du treffe en svært snever målgruppe mer nøyaktig og effektivt, og ikke minst – til rett tid.

Digital markedsføringsstrategi

Før du setter i gang med digital markedsføring, er det greit å lage en tydelig digital markedsføringsstrategi. I denne strategien lager du en konkret plan for bedriftens markedsføringsaktiviteter i månedene som kommer.

I strategien vil du blant annet inkludere informasjon om følgende elementer:

  • Bedriftens mål (økt salg, nedlastninger, spre budskap etc.)
  • Markedsføringsaktiviteter (SEO, SEM, e-postmarkedsføring etc.)
  • Kanaler for markedsføring (sosiale medier, aviser, søkemotor etc.)
  • Hvem skal gjøre hva, og når?

Husk også at timing er viktig å inkludere informasjon om i en digital markedsføringsstrategi.

Treff målgruppen til riktig sted og tidspunkt. Du kan for eksempel dele markedsføringsmateriale når flest mulig i målgruppen er aktive på sosiale medier.

Tenk også på hvem målgruppen er. Dette kan med fordel defineres i strategien. Hvem er det du skal nå ut til? Så snart du vet det, blir det lettere å nå ut til dem med et tilspisset og tilpasset budskap.

Digital markedsføring

Digital markedsføring på sosiale medier

Hva er digital markedsføring på sosiale medier? Både Facebook, Instagram, LinkedIn og andre So-Me-kanaler er utmerkede kanaler for digital markedsføring. 

Fordelen med sosiale medier er at du kan markedsføre helt gratis – for eksempel ved å dele innlegg med eksisterende følgere. Du kan også ha gratis kampanjer og konkurranser der du gir folk mulighet til å vinne noe dersom de deler og kommenterer på innleggene dine.

Med overnevnte metode kan du få hjelp av følgerne dine til å dele markedsføringsbudskapet. Husk at du også kan nå ut til nye potensielle kunder med annonser i sosiale medier.

Både Facebook Ads, LinkedIn Ads og andre annonsetyper gir deg mulighet til å nå ut til målgruppen raskt og effektivt.

Få hjelp med digital markedsføring

Hva er digital markedsføring? Med digital markedsføring mener vi all markedsføring som foregår digitalt og på nett, for eksempel på sosiale medier, blogg, i søkemotorer og lignende. Denne markedsføringsstrategien er nyttig, siden du kan nå ut til målgruppen mer effektivt.

Uansett om du planlegger å sende ut nyhetsbrev, dele innlegg på Facebook eller drive med innholdsmarkedsføring på bloggen din, er god tekst viktig. Markedsføringen blir langt mer effektiv dersom du har konverterende tekst som er tilpasset målgruppen.

Din Tekstforfatter hjelper deg, og lager skreddersydde markedsføringstekster tilpasset bedriftens målsetninger.

Kontakt oss i dag og motta 500 ord gratis!

Motta gratis 500 ord!