48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hva er en lenke?

Uten at de fleste er klar over det, så bruker de for hver eneste gang de forlater et nettsted en lenke for å gjøre det. Det samme prinsippet gjelder når en navigerer seg fra en underside til en annen på et domene.

En lenke er ganske enkelt som et transportmiddel. Ved å klikke på den, så setter en seg på bussen til neste stopp. Klikket forteller nettleseren at du vil følge dit lenken peker, som ofte er et nytt nettsted.

Ved å klikke slipper du å taste inn nettadressen. Det ville tross alt i lengden vært en ganske så kjip prosess! Ikke bare er en lenke ufattelig praktisk, men den er også veldig viktig i Google. Faktisk er lenkene blant de viktigste faktorene i Google sin algoritme, slik vi tidligere diskuterte på bloggen.

"Hva er en lenke?" er noe mange nybegynnere innen SEO er nødt til å lære seg.

Google sin algoritme vurderer mange aspekter, der lenkene kanskje er de viktigste.

Lenke finnes i tekst og bilder

En lenke vil være assosiert med tekst eller bilder. I tekst kan det enten være stavet ut URL-adressen, eller så kan det være en link på ordene «beste manikyr i Oslo» for eksempel. Sistnevnte kaller vi en ankertekst. Dette er ofte den teksten som er blå på nettsider og lenker deg videre.

I et bilde vil en lenke ikke synes med mindre du holder musa over bildet. Da vil du tydelig se at et klikk flytter deg over på en annen side, samt at URL-en ofte vil vise seg. Dette er forøvrig den lenken som er mest populær for annonser, samt poster i sosiale medier.

Bruk lenker for navigasjon og salg

Du kan integrere lenker på ditt eget nettsted, både for navigasjon og kommersielle grunner. For eksempel er det mange som har et massivt internt lenkenettverk, for å gjøre det enklere for forbrukere. Tenk bare over hvor mange lenker Finn.no har pekende til sine diverse undersider.

Kommersielle lenker kan komme i form av såkalte affiliate lenker, der en som blogger for eksempel kan tjene penger på å videreføre leserne til nettbutikker.

Uansett er det ingen tvil om at det å lenke, både internt og eksternt, er noe du bør lære deg umiddelbart. Du kan for eksempel gjøre dette i Word. Marker enkelt og greit teksten din, og høyreklikk på «hyperkobling». Her kan du velge lenke, samt hvilken ankertekst du måtte ønske!