48 38 14 88 post@dingruppen.no
Fremtidsfullmakt eksempel

Hva er fremtidsfullmakt?

Årlig støter flere nordmenn på demens, sinnslidelser, og andre tilstander som gjør at en ikke kan handle i sin beste interesse lenger. Da er en fremtidsfullmakt et flott verktøy for å sikre interessene!

Fremtidsfullmakt er kort og godt en fullmakt som trer i kraft i fremtiden. I fullmakten er det gitte betingelser for når den trer i kraft. Ofte er fullmakten relatert til demens og sinnslidelser.

I slike tilfeller klarer nemlig ikke en person lenger å handle for sitt eget beste. For eksempel kan økonomien virkelig få seg en utfordring dersom en dement person skal handle fritt.

Dessverre er det ingen lovverk som automatisk gir familiemedlemmer vergemål i slike tilfeller. En kan søke, men det tar lang tid. Fremtidsfullmakt sikrer en ekspedert prosess for fullmektigen.

Dame med datamaskin

Fullmaktsgiver og fullmektig

For enhver fullmakt er det to parter involvert. Disse to partene betegnes som fullmaktsgiver og fullmektig. I mange tilfeller vil en fremtidsfullmakt gjelde mellom to ektefeller.

Fullmaktsgiver er personen som ønsker å gi andre kontroll over sine forpliktelser ved for eksempel demens. Dette er altså personen som overfører forpliktelsene ut av sin kontroll.

Fullmektig er da altså personen som tar imot forpliktelsene. Dette er en person som er i stand til å handle i fullmaktsgiver beste interesse. Han eller hun kan altså ikke selv ha problemer med å handle for sitt eget beste for eksempel.

Hvorfor fremtidsfullmakt?

Som nevnt ovenfor, er fremtidsfullmakt veldig kjekt å ha dersom en person for eksempel får demens. Da kan ektefelle, barn, eller andre nære som opererer som fullmektig, sikre økonomien med mer.

Men det finnes en annen veldig viktig grunn til å skrive fremtidsfullmakt. Det er at alternativene er trege og lite brukervennlige. Å søke om vergemål er enklere sagt enn gjort i dag.

Realiteten er at en person med demens neppe vil gi fra seg retten til å styre eget liv. De vet simpelthen sjeldent sitt eget beste, og mange ønsker ikke å høre på selv familien sin.

En fremtidsfullmakt sikrer at uansett hva personen sier, kan fullmektig styre, og det raskt. Da slipper man lange venteprosesser, der fullmaktsgiver potensielt kan ødelegge privatøkonomien for eksempel.

Mann med megafon

Fremtidsfullmakt godtgjørelse

I dag koster en fremtidsfullmakt rundt 3,000 kr hos et advokatbyrå. Det mener vi er et regelrett ran. Med all respekt for advokater, trenger en ikke fancy kontorer og juristutdanning for å skrive fullmakt.

Faktisk er det fullt lovlig å skrive fremtidsfullmakt helt selv. Dette kan du spare mye på, og vi gir deg fremtidsfullmakt maler helt gratis som du kan benytte til denne jobben.

Allikevel vil vi anbefale deg å bruke oss dersom du trenger skreddersydde fullmakter. Maler og skjemaer vil nemlig neppe passe for akkurat din situasjon.

Din Tekstforfatter leverer en fremtidsfullmakt helt uten kompromiss, men til halvparten av den prisen som advokatbyråer tar i dag.

Motta hjelp nå!

Trenger du en fremtidsfullmakt? Da ønsker vi å høre fra deg! Vi rådfører deg om akkurat hva som er best i ditt tilfelle, slik at du blir fornøyd.

Kjøper du fremtidsfullmakt av oss, garanterer vi deg dessuten gratis oppbevaring helt til den trer i kraft. Vår lagring er helt sikker, og vi sender deg dessuten også dine egne kopier.

Kontakt oss i dag for en hyggelig prat om din fremtidsfullmakt!

Send gjerne en mail til: Partner@dintekstforfatter.no