48 38 14 88 post@dingruppen.no
Hvordan lage en CV som fanger oppmerksomheten på nett?

Hva skal stå i en CV?

CV-en er ditt viktigste dokument i jobbjakten. Den skal si noe om hvilken erfaring og kompetanse du har. Din CV er sammen med jobbsøknaden inngangsbilletten til intervju. Hva skal stå i en CV?

La oss først og fremst konstatere en ting: CV-opplæringen gjennom grunnskolen er langt fra god nok. De fleste CV-er og søknader vi i Din Tekstforfatter mottar, holder simpelthen ikke en høy nok standard.

Det var nettopp grunnet de mange grusomme CV-ene at vi valgte å lansere vår tjeneste. Skrivefeil, dårlige formuleringer, unødvendige ord, og elendige format gjorde at vi filleristet halve bunken med søknader.

Når vi sommeren 2020 lanserte våre tjenester innen CV- og søknadshjelp, var det først og fremst for å fylle et behov i markedet. Ingen profesjonelle tekstforfattere, bortsett fra oss, tilbyr CV-hjelp.

Sett bort i fra format og språk, var det derimot ett problem som virkelig slo oss: Nordmenn vet ikke hva som skal stå i en CV. Les videre for mer informasjon om hva din CV bør inneholde!

Hvem kan du sette som referanser på CV?

Hva er en CV?

CV, eller Curriculum Vitae, er en oversikt over jobberfaring, studier, og andre erfaringer og kompetanse som du innehar. Dokumentet leveres sammen med søknad i jakt på jobb.

I flere tiår har det vært spesifikke maler på hva som skal stå i en CV, og kun mindre endringer har blitt gjort med årene. Allikevel er det viktig å holde seg oppdatert på det nyeste for å kunne lykkes.

Gode søknad tips sørger for at arbeidsgiver ser deg.

Hva skal en CV inneholde?

En typisk CV i 2021 inneholde gjerne elementene nedenfor:

  1. Personlig informasjon
  2. Utdanning
  3. Arbeidserfaring
  4. Annen erfaring
  5. Kurs
  6. Språkkunnskaper
  7. IT-kunnskaper
  8. Fritidsinteresser
  9. Referanser
  10. Bilde

Selvfølgelig er ikke samtlige nødvendige. Du må selv vurdere hvorvidt for eksempel fritidsinteresser vil være relevante. Med mindre disse kan knyttes til stillingen, er sjansen lav for at du bør beholde dem.

Nøkkelkvalifikasjoner er definitivt noe en CV bør inneholde.

CV-mal gratis

Trenger du en gratis CV-mal? Da vil vi veldig gjerne hjelpe deg! Send oss informasjonen om jobben du ønsker å søke, så sender vi deg en CV-mal som er tilpasset denne.

Det finnes nemlig gode grunner til å blant annet velge farger og oppsett med omhu. Å søke på en stilling som grafisk designer er en helt annen jobb enn å søke på stilling som vaktmester!

Hva står egentlig CV for på toppen av dette dokumentet?

Eksempel på CV

Der en CV-mal er veldig fint å ha, vil et eksempel på en CV selvfølgelig gi deg en bedre forståelse for hvordan malen bør fylles ut. Vi har flere gode eksempler på CV fra tidligere kunder.

Dersom du ønsker et CV-eksempel av oss, vil vi anonymisere CV-er vi tidligere har levert. Da kan du selv se hvordan elementene fylles ut, og hvordan malen faktisk vil ende opp med tekst og bilder.

Det er viktig å spørre om referanser på CV.

CV tittel tips

Vårt kanskje beste tips til CV, er å benytte tittelen for alt den er verdt. Det å simpelthen skrive «CV» her vil ikke være nok i 2021. Navnet ditt er et bedre alternativ, men tenk litt lengre enn dette.

Nærmest alle nordmenn bruker navnet sitt som tittel. Hva om du kunne skilt deg litt ut? Et godt råd er å bruke humor, eventuelt nøkkelkvalifikasjoner, til å fronte din CV-tittel.

Skal du søke jobb som veterinær? Hva med å bruke CV-tittel «Dyreelsker #1»? Det trenger ikke være så veldig vanskelig å velge ut en god CV-tittel.

CV-en er et bilde av din erfaring

Nøkkelkvalifikasjoner CV

Nøkkelkvalifikasjoner på CV er kanskje den beste måten å la arbeidsgiver se hvem du er hurtigst mulig. Husk på at arbeidsgiver, akkurat som en potensiell kjæreste, bestemmer seg innen sekunder.

Dette betyr at du har en stor oppgave foran deg med å optimalisere CV-en for rask gjennomlesing. Kanskje bruker arbeidsgiver bare 30 sekunder på deg i en bunke på 100 søknader.

Skal du bli kalt inn til intervju, så bør CV-en din være temmelig god. Selvfølgelig er det mye som spiller inn, men nøkkelkvalifikasjoner på CV er et absolutt must i 2021!

To personer jobber sammen.

Motta hjelp nå!

Nå som du vet hva som skal stå i en CV, kan du bryne deg på denne oppgaven på egen hånd. Naturligvis er det derimot fortsatt ikke enkelt å levere en profesjonell CV.

Din Tekstforfatter har lang erfaring med dette arbeidet, og vi hjelper også gjerne deg. For at du skal få det meste ut av CV-en din, setter vi profesjonelle tekstforfattere til verks.

De kan både korrekturlese din gamle CV, og skrive en ny CV helt fra bunnen. Dessuten får du hjelp til søknad og LinkedIn-profil rimelig hos oss også. 

Ta en titt i vår nettbutikk nå!