48 38 14 88 post@dingruppen.no
Hva står egentlig CV for på toppen av dette dokumentet?

Hva står CV for?

Cv står for Curriculum Vitae, hvilket er et latinsk ord som betyr «livets løp» eller «livsløp».

En CV skal dog ikke fortelle om hele livet ditt, men de delene som er relevant for den jobben du nå søker.

I en CV skal du skrive et sammendrag av bakgrunnen din, og det er ofte dette en potensiell arbeidsgiver eller rekrutterer ser på først i en ansettelsesprosess!

Hva er en CV? (Curriculum Vitae)

En CV er et sammendrag av den bakgrunnen du har som kan gjøre deg til en relevant kandidat for en stilling.

Det er vanlig å legge ved en CV når du søker på nye jobber.

Her skal den potensielle arbeidsgiver få et overblikk over hvilken bakgrunn, erfaring og kompetanse du sitter på.

Nøkkelkvalifikasjoner er definitivt noe en CV bør inneholde.

Hva skal en CV inneholde?

Når det kommer til innholdet i en CV, er det viktig at dette er skreddersydd for å matche den stillingsutlysningen du søker på.

Her skal du gjøre deg så relevant som overhodet mulig, og derfor er det lurt å justere opplysningene alt ettersom hvilke stilling du er på jakt etter.

En CV skal fortelle rekrutterer om hvilken skole og utdanningsbakgrunn du har. Her kan du nevne både linje, universitet samt hvilke hovedfag du har tatt.

I tillegg skal du oppgi tidligere arbeidserfaring og praksis, så vel som personalia og andre opplysninger knyttet til din erfaring og kompetanse.

Mange velger også å inkludere eventuelle kurs, språkkunnskaper og andre ferdigheter som kan være nyttig for rollen de søker på.

Husk å gjøre dette relevant for stillingen og gjerne fokuser på prestasjoner og oppnåelser du har hatt.

Har du lang arbeidserfaring og mange tidligere arbeidsgivere, er det lurt å luke ut de som ikke er særlig relevant for stillingen!

I en søknadsprosess, er CV-en unektelig veldig viktig.

CV eksempel hjelper deg

Mange ønsker å se eksempler av andre CV-er, før de skriver sin egen. Dette kan være lurt både når du skal skrive din først CV, men også om du ikke har oppdatert din nåværende CV på en god stund.

Her kan du få inspirasjon til både innhold og utforming, samt se hvordan andre jobbsøkere har valgt å vinkle sine tidligere erfaringer.

Noen velger å inkludere en seksjon med nøkkelkvalifikasjoner, og dette kan være veldig lurt for å gi arbeidsgiveren et sammendrag av din viktigste kompetanse og erfaring.

Se gjerne på eksempler før du starter din egen CV, slik at du har et bilde av hva som forventes og hvordan du skal legge frem dine opplysninger!

En profesjonell tekstforfatter kan skrive din CV enkelt over nett.

CV-mal og hjelp!

Ønsker du å benytte deg av en CV-mal? Det finnes mange gode maler på nettet, både gratis maler og noen som koster penger.

Benytter du deg av en mal vil det være lurt å tenke på at det kan være mange andre søkere som også har brukt en lignende mal.

Start gjerne med en gratis mal, og deretter juster denne for å gjøre deg mer unik. Det viktigste å tenke på er at CV-en skal være passende for det selskapet du søker på.

I tillegg bør du sørge for at det er nok luft mellom de ulike seksjonene, slik at CV-en blir lett å lese for dem som skal gå gjennom den.

Husk igjen på å gjøre alle seksjonene relevante, slik at du kan vise den potensielle arbeidsgiveren hvorfor akkurat du er den rette kandidaten for rollen.