48 38 14 88 post@dingruppen.no
CV-en er et bilde av din erfaring

Hvor lang skal en CV være?

CV er noe alle nordmenn skriver minst en gang i løpet av livet. Dette dokumentet skal forhåpentligvis lande et jobbintervju. Men hvordan skal det se ut, og hvor langt skal det være?

Din Tekstforfatter har mottatt en rekke CV-er og søknader gjennom årene. Vanligvis er søknadene fine. De er konkrete, passer utlysningen, og frister oss til å kalle inn til intervju.

CV-en derimot er det ofte store problemer. Det aller største problemet vi ser, er store mengder tekst og mange, mange sider. Enkelte leverer 5+ sider til oss.

Vi, og mange andre arbeidsgivere, har flere titalls søkende hver måned. Realiteten er at vi simpelthen ikke kan lese gjennom hele CV-er når de er på over 5 sider.

Men hvor lang skal en CV være? Det er et legitimt spørsmål som vi vil forsøke å svare på i denne artikkelen!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!

Hva skal en CV inneholde?

En CV skal primært inneholde disse elementene:

  • Personlige data
  • Jobberfaring
  • Studier
  • Annen erfaring (foreninger, organisasjoner, osv.)
  • Kurs
  • Språkkunnskaper
  • IT-kunnskaper
  • Fritidsinteresser
  • Referanser
  • Bilde (klart og tydelig profilbilde)

Merk derimot at flere av disse kan sløyfes. Det er i mange tilfeller bedre å levere en forkortet CV, der du for eksempel utelukker fritidsinteresser, språk, og enkelte kurs.

Allikevel er realiteten at alle jobber er forskjellige. Søker du jobb som selger i fotballavdelingen hos XXL, er din fritidsinteresse innen fotball selvfølgelig høyst relevant, og den bør inkluderes.

Illustrasjon av hvordan man skriver cv

Hvordan skrive CV?

Du bør begynne skriveprosessen med å finne din gamle CV. Har du ikke denne, bør du notere ned din personlige informasjon. Finn deretter en CV-mal som passer for det du ønsker å ha med.

For eksempel vil det være kjedelig å ha en rekke relevante kurs du skal ha med, men å ha jobbet med en CV-mal som ikke har designert en plass til denne. Start alltid med en passende CV-mal!

Deretter bør du skrive inn personlige data og erfaringer. Videre er et godt tips å skrive kommentarer til tidligere stillinger i punktlister under erfaringen. Fokuser her på måloppnåelser.

Mange CV-er blir for lange grunnet hele avsnitt med tekst under hver tidligere stilling. Dette er ikke interessant for arbeidsgiver på det tidspunktet, og de vil spørre om det på intervjuet uansett.

CV-mal helt gratis

Som nevnt er det lurt å finne en CV-mal som passer din profil, før du faktisk begynner å fylle inn informasjonen. Din Tekstforfatter gir deg CV-maler helt gratis i dag!

Alt du trenger å gjøre, er å legge igjen din e-post, samt forklare oss hvilken jobb du søker. Da vil vi spesifikt lokalisere en CV-mal som passer til akkurat den stillingen du søker.

Det er nemlig viktig å velge farger og oppsett med omhu. CV-en til en frisør og en utvikler bør tross alt ikke belage seg på samme design.

En mann og en dame som ser på innhold sammen

Få med din kompetanse på CV-en

Når du spør deg selv «hvor lang skal en CV være?» er det fordi du er bekymret for lengden. Noen tenker at CV-en har blitt for kort, mens andre tenker at den har blitt for lang.

Uansett hvor i spektrumet du befinner deg, skal du vite dette: Det viktigste er å få med seg nøkkelkompetanse på CV-en sin!

Dersom dette betyr at du skal skrive 3 sider på CV-en, så gjør du det. Generelt sett vil 1-2 sider holde (vi anbefaler førstnevnte), men det finnes ingen klarer regler for lengden på dette dokumentet.

Motta hjelp nå!

Føler du deg fortsatt usikker? Vi hjelper deg med CV-en til en rimelig penge! Vårt team av profesjonelle tekstforfattere skriver daglig til bedrifter som omsetter for millioner av kroner.

De sitter klare til å skrive din CV med en helt ny giv. Merk også at vi tilbyr en veldig rimelig finpuss av CV-en din, samt hjelp til søknad, LinkedIn-profil, intervjuspørsmål, og mer.

Ta en tur til vår nettbutikk for å se hele utvalget!                                

Fyll ut for CV-hjelp i dag!