48 38 14 88 post@dingruppen.no
Å bli en god selger kan føre til veldig gode inntekter.

Hvordan bli en god selger?

En god selger mestrer kunsten å selge bedriftens produkter og tjenester. De fleste selgere opplever opp- og nedturer, men dersom nedturene er i flertall, er det kanskje på tide å endre taktikk.

For å bli en god selger er det flere ting som skal klaffe. Dette handler ikke bare om kundedialog og effektiv møtebooking.

I tillegg bør du vite hvilken kraft sosiale medier kan ha, og vite hvordan du skal lage gode markedsføringstekster.

Opplever du at salg av tjenester og varer går trått? Her kan du lese våre beste tips for å bli en god selger!

God dialog med kunder er viktig for å lande salg.

Hvordan lykkes som selger? God kundedialog!

Hvordan bli en god selger? Første steg er å vite hvordan du skal kommunisere med potensielle kjøpere. Kundedialog er helt essensielt, og du bør derfor kunne føre en effektiv dialog med prospekter og kunder.

Det kanskje viktigste er å være en god lytter. Lytt til prospektet eller kundens behov, og ta utgangspunkt i dette når du skal tilby kunden et produkt eller tjeneste.

Ditt mål er å få kundens signatur på kontraktene dine.

Legg nederlag bak deg

Det er fort gjort å bli motløs dersom du har en dårlig salgsopplevelse. Dersom du tenker for mye på salg som ikke gikk som de skulle, er det naturlig at selvtilliten får en knekk. Det beste du kan gjøre er å legge slike opplevelser i «glemmeboksen».

Ved å ha en positiv innstilling vil det bli mye enklere å mestre salg. Hvordan bli en god selger dersom du utstråler negativ energi? Det lar seg vanskelig gjøre!

Telefonsamtaler en sentral del av å booke møter.

Få øye på tidstyver

For å bli en god selger er det også viktig at du greier å skille prospekter som faktisk interesserer seg for kjøp, fra dem som «bare kikker».

Vier du for mye tid på dem som bare orienterer seg på markedet? Da er det fort gjort å bruke mye dyrebar tid og energi på personer som ikke kommer til å kjøpe noe.

Sosiale medier kan hjelpe deg med å bli en god selger.

Sosiale medier

Det er viktig å nå ut til potensielle kjøpere. Hvordan bli en god selger ved hjelp av sosiale medier? Jo, her kan du dele alt fra bloggposter og annonser, til inbound marketing-innhold.

Sosiale medier er et viktig verktøy for alle gode selgere. Facebook, Instagram og LinkedIn er dessuten supre plattformer for målrettet markedsføring. Du kan enkelt finne målgruppen din via disse kanalene.

Til syvende og sist handler tekstforfatting kun om penn og papir som lager magi sammen.

Lær deg å skrive velformulerte tekster

Hvordan bli en god selger ved hjelp av gode tekster? Som selger vil du mest sannsynlig sende mange e-poster og markedsføringsmateriell til potensielle kunder. Her gjelder det å ikke bli for pompøs, langtekkelig og påstandstung.

Sørg for at e-poster er relevante, konsise og korte. Dette øker sjansen for at mottakeren faktisk tar seg tid til å lese e-posten.

Sørg også for at tekstene dine er uten skrivefeil eller grammatiske feil. Gode selgere sørger for at mottakeren tar bedriften seriøst.

Det å lage godt markedsføringsinnhold er kanskje den viktigste biten å ta hensyn til innen salg. Dersom du er usikker på hvordan dette gjøres, kan et tekstbyrå hjelpe deg!

Trender i digital markedsføring er ikke vanskelig å snuble over.

Få skrivehjelp!

Hvordan bli en god selger? Her er det mange faktorer som spiller inn. Du bør blant annet være en god lytter, og evne kunsten å legge nederlag bak deg.

Det kanskje viktigste er imidlertid det å kunne markedsføre produkter og tjenester med velskrevet tekstinnhold.

Enten det er på sosiale medier, e-post eller andre plattformer, bør markedsføringstekstene være konsise. De bør også ha god språklig flyt og være tilpasset målgruppen.

Dette kan Din Tekstforfatter hjelpe deg med! Kontakt oss i dag for en prøvetekst på 500 ord!

Motta gratis 500 ord!