48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hvordan fornyer mobilspill spillindustrien?

Mobiltelefoner er kommet for å bli og i dag er vi alle helt avhengig av telefonene for flere nyttige formål i hverdagen. I tillegg til at det fornuftige vi bruker en smarttelefon til, er det også mye sosialt og underholdende med dem. Vi kan prate med venner og familie, holde oss oppdatert på nyheter og på sosiale medier. En siste ting vi bruker mobilene våre til, og det gjelder både smårollinger og besteforeldre, er mobilspill. La oss se nærmere på hva som gjør mobilspill så populært og ikke minst hva fremtidens mobilspill vil gjøre for oss.

Teknologien bak mobilspill blir bedre

Den første grunnen til at spilling på mobil blir mer populært er at teknologien blir bedre. Tidligere var mobilspill relativt enkle. Bare tenk på populære Snake på gamle telefoner fra Nokia med sin dårlige grafikk. Kontrastene mellom de eldre mobilspillene og dagens mobilspill er store.

Nå arbeider utviklerne bak mobilspill for at de mobilbaserte spillene skal være mest mulig lik spillene på en konsoll. Bedre teknologi fører til veldig god grafikk og gir oss mye mer komplekse spill. Akkurat denne trenden vil bare øke mer og mer i fremtiden, og om noen år ligger det i kortene at man kan benytte seg av mobilspill som holder samme nivå som de aller beste konsollene.

Større utvalg av mobilspill tilgjengelig

En annen grunn til at mobilspill blir mer populært er at utvalget øker hele tiden og blir mer tilgjengelig. Tidligere var de fleste mobilspill ganske like med flere varianter av veletablerte sjangere som puslespill, skytespill og plattformspill.

I dag er imidlertid mobilspill tilgjengelig i nesten alle kategorien man kan ønske seg spill. Her vil alle finne noe som fanger interessen. Blant mange aktører, slik som hos https://www.mobilebet.com/no, kan man enkelt opprette konto og ta i bruk alle deres spill direkte fra mobilen sin. I tillegg gir mobilspill med sin tilgjengelighet til så mange mennesker, muligheter for at utviklerne kan være mer kreative og produsere spill innenfor mindre nisjer.

Alltid tilgjengelig uten store krav

Tenk alle gangene du sitter på bussen eller toget, eller venter i kø på et legekontor. Hva gjør du for å få tiden til å gå? Hvis du er som folk flest, tar du frem telefonen, leser nyhetsbrev, blar på sosiale medier eller for tiden til å gå med et mobilspill.

Du trenger ikke en konsoll eller en PC for å spille dem. Alt du trenger er telefonen og tilgang til nett. Dette betyr at du kan spille mobilspill hvor som helst, når som helst. En annen fordel med mobilspilling er at du ikke trenger å bruke mye tid på en gang. Mobilspill er designet for å spilles i korte serier. Dette gjør spill på mobilen til den perfekte løsningen når du bare skal få noen få minutter til å gå fortere.

Kjøp i spill

De siste årene har kjøp av spill endret seg. Før måtte man kjøpe et mobilspill, men i dag er det fleste gratis å laste ned, men du kan foreta kjøp i selve spillet underveis. Akkurat denne måten mobilspill er lagt opp på, gjør at spillene blir mer tilgjengelig for alle.

Selv om kjøp underveis i et spill kan føre til større utgifter og her bør man spesielt passe på barna, gir det deg samtidig en metode for å støtte utviklerne bak et mobilspill som du virkelig liker. En annen positiv side ved kjøp i spill er at du må ikke bruke penger dersom du selv ikke vil, spillene fungerer også uten at du foretar deg et eneste kjøp.

Dette vil vi garantert se mer av i fremtiden, samtidig som det gjør at spillene ikke har en ferdig slutt. Før kjøpte man et helt spill og når man var ferdig med “å runde spillet” var det ikke noe mer. I dag og i fremtiden vil et spill nesten alltid være i utvikling og dermed kan et spill brukes over flere år fordi det alltid dukker opp noe nytt.

Du trenger ikke betale for noe du ikke liker

En siste ting ved mobilspill som vi tror er med på å endre spillindustrien er at det er mye mindre risiko for at du føler at du har kjøpt et spill du ikke likte. Her er det stor forskjell på å kjøpe et spill til en konsoll og til mobilen. Siden de fleste mobilspill er gratis å laste ned, kan du raskt velge å avinstallere om spillet ikke levde opp til forventningene.