48 38 14 88 post@dingruppen.no
Hvordan lage en CV som fanger oppmerksomheten på nett?

Hvordan lage CV?

Er du usikker på hvordan du lager CV og søknad? Vil du vite hvordan du lager CV som ung med liten arbeidserfaring?

I denne artikkelen skal vi gå gjennom noen av de grunnleggende tingene du bør ha i hodet når du skal skrive en søknad og lage en CV.

En god CV og et velgjort søkerbrev kan fort lande deg drømmejobben. Det handler om å gjøre seg relevant for den potensielle arbeidsgiveren!

Trenger du hjelp til CV og søknad? Se våre pakker nedenfor, og velg den som passer deg best!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!

Hvordan skrive søknad?

En søknad og en CV er førsteinntrykket en potensiell arbeidsgiver eller rekrutterer får av deg. Derfor er det viktig å fange interessen til leseren med en gang og huske at målet i første omgang er å lande det første intervjuet.

For å skrive en god jobbsøknad som garantert blir lest, bør du ha en fengende innledning som skiller seg ut. Det er ikke noe gale i å bruke standardiserte introduksjoner, men se gjerne på eksempler for å skape en unik innledning.

I en søknad skal du fortelle om din motivasjon og alltid vinkle dette mot oppgavene som er utlyst i stillingsannonsen. I hoveddelen skal du forklare arbeidsgiveren hvorfor du er kvalifisert til stillingen.

Du kan gjerne nevne kort hva erfaring du har tidligere og hvilken utdanning du har, men det viktigste er å skrive om hvorfor dette er relevant for den stillingen du nå søker på.

En arbeidsgiver skal aldri spekulere seg frem til hvorfor du har oppført den informasjonen du har – tydeliggjør motivasjon og begrunn relevansen i tidligere erfaringer.

Det er også viktig å ha en sterk og god avslutning. Igjen er det ikke noe gale med en standardisert avslutning, men dette vil ikke skille deg ut fra de andre søkerne.

Her må du gjerne minne rekrutterer på motivasjonen din og gi en oppsummering av argumentene du har til hvorfor nettopp du er den beste kandidaten.

Dette blir det siste inntrykket arbeidsgiver får av deg før de velger om du er en relevant kandidat eller ikke. Bruk avslutningen godt og oppfordrer gjerne til et konkret møte.

Hva står egentlig CV for på toppen av dette dokumentet?

Hvordan skrive CV for 16-åringer?

Unge synes ofte det er vanskelig å se på søknads eksempler og CV-maler. Dette er gjerne fordi de ikke har mye tidligere erfaring og det kan føles vanskelig å skulle skrive en utfyllende CV og gode argumenter i en søknadstekst.

De er usikre på hvordan de lager CV, men ofte har unge mer erfaring enn de kanskje tror. Det handler bare om å vinkle denne på rett måte slik at den blir relevant.

Har du hatt tidligere sommerjobber, ekstravakter, verv eller jobbet som frivillig? Selv om dette ved første øyekast kanskje ikke virker relevant for den jobben du nå søker på, kan dette likevel gi arbeidsgiver et positivt inntrykk av deg.

Som ung handler en CV mer om å selge seg selv som person, og derfor kan du bruke disse erfaringene til å argumentere for at du er arbeidsvillig, motivert og handlekraftig.

Fokuser på presentasjoner og hvordan dette kan hjelpe deg til å nå felles mål i en ny stilling.

Det er flere måter å skrive en CV på.

CV eksempel nøkkelkvalifikasjoner

Nøkkelkvalifikasjoner gir rekrutterer eller arbeidsgiver et sammendrag av hvem du er, og hva dine viktigste egenskaper og erfaringer er.

Dette bør holdes til 4-6 setninger og kan gjerne bli plassert tidlig i CV-en. Husk at dette ikke skal gjengi innholdet i CV-en, men heller skal fungerer som et element som fanger interessen til leseren.

For at nøkkelkvalifikasjonene skal fungere på best mulig måte og gi et godt inntrykk, bør de være objektive og bli begrunnet med eksempler.

Det er også viktig at dette er relevant for den stillingen du søker på, men du kan gjerne inkludere prestasjoner og resultater du har oppnådd i tidligere stillinger.

Se gjerne på eksempler hvis du er usikker på hvordan du skal presentere dine nøkkelkvalifikasjoner.

Det ligger mange gode CV-er ute som kan gi inspirasjon til hvordan du bør forme og kommunisere dine nøkkelkvalifikasjoner.

I en søknadsprosess, er søknad og CV-en unektelig veldig viktig.

Gratis CV

Hvis du er usikker på hvordan en CV burde se ut, finnes det mange gode gratis maler og eksempler på nettet.

Om du skal skrive din første søknad vil det være lurt å ta en titt på eksempler, slik at du får et generelt inntrykk av hvordan en CV er utformet. Husk at alle stillingstyper er forskjellige.

En jurist for eksempel, vil ha en veldig annerledes og mer formell CV, enn noen som søker en jobb som innen sosiale medier eller design.

Hvis du er ute etter en spesifikk stilling, kan du gjerne søke etter eksempler på CV-er innen dette fagfeltet.

Søker du etter eksempler på en lærer CV, kan du tillegg se hvilke type informasjon andre lærer kandidater har tatt med på i sin søknad. Dette kan være en fin måte å få inspirasjon på, særlig om du skal skrive din første CV.

CV-en er et bilde av din erfaring

CV-mal NAV

Nav har mange gode eksempler og maler ute på sine nettsider. Her kan du finne inspirasjon til både utforming av CV så vel som søkerbrev. Om du ønsker kan du benytte deg av en slik mal til dine første jobbsøknader.

Om du senere vil endre på denne, finnes det også mange CV-byggere på nett som både er gratis og gir deg en mer unik søknad.

Det kan være positivt å benytte en mal når du skal lage en CV. Men velger du en mal fra steder som NAV eller Finn, må du være forberedt på at det kan være mange søkere som også har valgt lignende maler.

Dette behøver ikke å være negativt, men ønsker du å skille deg ut vil det lønne seg å gjøre CV-en mer unik.

Hvordan skal du lage din CV?

CV tips!

Det beste CV tipset du kan få, er å skreddersy CV-en din for hver enkelt stilling du søker på. Det viktigste du gjør når du skriver en CV, er å matche dine tidligere erfaringer og kompetanse opp mot utlysningen.

Hvorfor er din erfaring relevant for denne stillingen? Styr unna oppramsing av arbeidsoppgaver

Forklar heller hvorfor dette er relevant og hvorfor kompetansen fra denne erfaring kan komme til nytte i den nye stillingen.

Husk alltid å fokusere på resultater og oppnåelser. Har du gjennomført et prosjekt som har økt salg eller gitt andre resultater til et tidligere selskap?

Nevn dette og kom gjerne med nøkkeltall slik at den potensielle arbeidsgiver får et klart bilde av hva du er i stand til å oppnå.

På den måten får ikke arbeidsgiver bare et bilde av din bakgrunn, men også hva du har oppnådd og hvilke resultater du kan skape i en ny stilling.

Høres det ut som mye arbeid? Vi kan hjelpe deg! Se våre pakker nedenfor, og fyll ut skjemaet med dine behov!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!