Hvordan lage en brosjyre?

Hvordan lage en brosjyre? Det skal vi forsøke å besvare i denne informative artikkelen.

Brosjyrer er et informativt dokument (trykket eller digitalt). En brosjyre er en enkel måte å kommunisere på. Ved hjelp av god tekst vil en brosjyre være et kvalitetsstempel i markedet du ønsker å formidle budskapet ditt.

Hvordan lage en brosjyre? Vel, det er mye som skal til, slik som for denne årsrapporten på bildet.
En kort oppsummering av årsrapporten kan for eksempel deles i en brosjyre!

Formålet med å lage en brosjyre

En brosjyre er et verktøy for å kommunisere med målgruppen din. Før du bestemmer brosjyrens utseende må du vite hvilken målgruppe du ønsker å nå. Har du et klart mål for formålet med brosjyren blir det lettere å velge utformingen. Tekst og bilder må også tilpasses etter bestemt målgruppe. Slik kan budskapet ditt og det du ønsker å formidle nå ut og skille seg fra eventuelle konkurrenter.

Utforming er nøkkelen når du skal lage brosjyre

Hvordan lage en brosjyre? Det finnes uttalige maler til å lage brosjyrer. Designer du brosjyren din for internett skal den være på en nettside. Men velger du papir er det flere ulike formater å velge imellom. Brosjyrer bør ha en enkel format i størrelse A4 papir som brettes en eller to ganger.

Brosjyrer på 1 side kan dobles til flygeblader og plakater, og du kan dele dem ut eller feste dem opp på en vegg. Ønsker du et mer klassisk design vil et tredobbelt design passe utmerket. Papiret brettes inn i tre deler her.

Hvordan lage en brosjyre? Valget av papir bør komme først

Det er ikke alltid effektivt å velge en billig løsning ved papirbrosjyrer. Valget av papir med høy kvalitet kan motivere leseren til å lese brosjyren. Det koster kanskje litt mer, men valget av papir gjenspeiler også budskapet du ønsker å formidle. Det samme gjelder også valget av bilder eller illustrasjoner. En brosjyre med bare tekst kan bli for kjedelig.

Når du skal lage en brosjyre er valget av papir noe av det aller viktigste. Det kan være vanskelig med tanke på de mange alternativene.
Det finnes mange forskjellige former for papir som brukes innen kommunikasjon i dag.

Innholdet i brosjyre

I en brosjyre er det viktig at leserne introduseres raskt til budskapet eller formålet. Innholdet må være oversiktlig og sammensatt. Overskrift, tekst, og bilder skal være mest mulig fokusert, på grunn av at brosjyren har liten plass. Det er også fint om brosjyren inneholder opplysninger om hvor leseren vil finne ytteligere informasjon.

Hvordan lage en brosjyre? Følg trendene!

Trender kommer og går. Bruk derfor et design du kan anvende til flere områder. Det er mer lønnsomt å forandre teksten og budskapet, enn å designe en totalt ny brosjyre hver gang. Din viktigste jobb er å gjøre brosjyren interessant og relevant for leseren!