48 38 14 88 post@dingruppen.no
Hva står egentlig CV for på toppen av dette dokumentet?

Hvordan sette opp en CV?

CV er et komplekst dokument som kan være verdt langt mer enn du tror. Sammen med søknadsteksten, er CV-en i enhver jobbsøknad essensiell for innkalling til intervju. Hvordan setter du den derimot opp?

Tusenvis av nordmenn har kommet til oss med mer eller mindre det samme spørsmålet: «Hvordan kan jeg bli kalt inn til intervju?» For det er gjerne ikke selve intervjuet som er problemet.

Mange får ikke engang sjansen til å vise seg frem for arbeidsgiver. Ofte handler dette om at CV-en deres er så dårlig at den går i søpla hver gang. For du skal ikke få umiddelbart avslag 100+ ganger.

Er CV-en rotete? Ustrukturert? Vanskelig å skanne gjennom? Som tommelfingerregel skal arbeidsgiver, kunne skumlese hele CV-en på under 30 sekunder. Hvordan får du satt opp CV-en slik?

Motta gratis 500 ord!

Gratis CV-mal

Ønsker du en gratis CV-mal tilpasset din stilling? Alt du trenger å gjøre, er å kontakte oss med utlysningen, samt litt informasjon om deg selv.

Da kan vi raskt finne en passende CV-mal i vår store portefølje. Det beste av alt, er at dette er helt gratis. Naturligvis kan du finne flere maler på nett, men letejakten er ofte veldig lang her.

Illustrasjon av en gratis CV-mal

Eksempel på CV

Enda bedre nyheter er det faktum at vi gir deg gratis eksempel på CV. Her finner vi frem en av de mange CV-ene til våre suksessfulle kunder og anonymiserer den.

Du kan dermed få se hvordan en CV med stor suksess faktisk ser ut i virkeligheten. Da kan du velge om du vil forsøke å kopiere denne, eller om du også vil dra nytte av vår CV-hjelp!

Innhold er viktig å benytte seg av, men helst unikt innhold

Hva skal en CV inneholde?

Innholdet i en CV baserer seg på rundt 10 elementer. Nedenfor har vi listet disse, men merk at enkelte CV-er kan ha flere enn disse også.

  1. Personlig informasjon
  2. Utdanning
  3. Arbeidserfaring
  4. Annen erfaring
  5. Kurs
  6. Språkkunnskaper
  7. IT-kunnskaper
  8. Fritidsinteresser
  9. Referanser
  10. Bilde
En CV som viser tegn til referanser

Hvordan sette opp referanser på CV?

Et vanlig spørsmål vi får rundt oppsett av CV, er hvorvidt en skal føre opp referanser eller ei. Mange tenker her at det beste er å skrive «oppgis ved forespørsel». Flere eksperter støtter dette.

Grunnlaget for støtten, er at arbeidsgiver ikke spør om referanser før etter intervjuet, samt at en ikke ønsker at ens referanser skal nedringes dersom en søker en rekke jobber.

Førstnevnte argument mener vi ikke har noen verdi. Uansett når arbeidsgiver kontakter referanser, ser det profesjonelt ut å ha reelle referanser på CV-en. Kanskje sjekker arbeidsgiver disse opp allerede før intervju også!

Når det gjelder nedringing, vil dette kun gjelde i situasjoner der du søker en rekke stillinger. Sjansen er veldig liten for at referansene blir nedringt. Vi anbefaler å føre dem opp i de fleste tilfeller!

En mann og en dame som arbeider med digital markedsføring strategier

Hvordan skrive CV for 16-åringer?

Det å skrive CV for 16-åringer, eller personer som generelt stiller uten jobberfaring, er alltid en utfordring. Allikevel er dette en utfordring vi setter veldig pris på hos oss.

Her får en nemlig vise hvor mye utdanning, erfaring fra frivillighet, kurs, språk, IT-kunnskaper, og fritidsinteresser spiller inn. En trenger ikke lene seg 90 % på jobberfaring, slik mange CV-er gjør!

Ei dame som hjelper en annen person med cv over datamaskinen

Få hjelp av en tekstforfatter!

Trenger du hjelp til å forme din CV? Oppsett av denne, samt formulering av teksten, er ikke enkelt på noen måte. Det er nettopp derfor bistand fra en profesjonell tekstforfatter er så gunstig.

Vi har lang erfaring med å skrive CV, søknad, og LinkedIn-tekst. Går du til vår nettbutikk i dag, kan du velge akkurat den tjenesten du trenger. Få hjelp av en tekstforfatter i dag!

Motta gratis 500 ord!