48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hvordan skrive artikkel til din bedrift

Hvordan skrive artikkel? Fra de yngste i skolen, til daglige ledere i konsern, så kommer dette spørsmål. Det er rett og slett ikke alltid like enkelt å skrive en artikkel, og da spesielt om den skal vurderes av andre.

Dersom din bedrift ønsker å publisere innhold på bloggen for eksempel, så er det viktig at artikkelen holder en viss kvalitet. Så, hvordan skrive artikkel til firmabloggen din? Det skal vi se nærmere på!

Hvordan skrive artikkel fra første sekund, når notatblokka er helt tom?
Når du sitter klar foran notatblokka, hvor skal du egentlig begynne med skrivingen?

Gjør grundig research

En kan fort føle seg presset, og ikke minst fristet, til å gå rett på sak med skrivingen. Nesten halvparten av tiden din bør derimot brukes på research. Les alt du kan om emnet, og tenk over hvordan du skal formulere deg.

I bakhodet tenker en raskt at en vil glemme halvparten av det en har lest. Hvordan skrive artikkel basert på lesing kun før skrivingen tenker du kanskje? Dette er derimot ikke det vi argumenterer for. Det er lurt å ha inspirasjonen til research liggende i nettleseren for eksempel.

Lag en mal for artikkelen

En mal vil hjelpe deg med å skrive mer konkret, og dermed spare deg for mye tid. Altfor mange som hopper rett ut i det og skriver i vei, ender opp med å måtte slette deler av teksten, samt prøve å tvinge inn ideer. En mal eliminerer dette problemet.

Ved hjelp av en mal kan du nemlig se hvordan du skal skrive artikkelen når du kommer til dette punktet. Da kan du følge punkt for punkt, slik at det blir en rød tråd gjennom hele artikkelen.

Hvordan skrive artikkel mest effektivt? Her er en mal unektelig det beste alternativet!
En god mal for artikkelen gjør at ordene strømmer til deg når du faktisk skal skrive.

Bruk innspill fra andre i bedriften

Hvordan skrive artikkel til din bedrift som du kan vite at holder en høy kvalitet? Jo, svaret ligger ganske enkelt i å spørre de andre ansatte. De fleste har tross alt mer enn nok av andre personer å spørre. Jobber du i en liten bedrift, så kan du spørre samarbeidspartnere blant annet.

Innspill sørger for at du kan forbedre artikkelen. Når du lurer på hvordan du skal skrive en artikkel som treffer målgruppen godt, så er det vanskelig å bare lene på egen forståelse. Benytt deg av innspill fra andre med gode erfaringer, så vil resultatene komme raskt.

Hvordan skrive artikkel i 2020?

2020 markerer et nytt tiår. Ting har endret seg stort i markedet, og det å skrive en artikkel i 2020 er noe helt annet enn hva det var i 2010. Den kanskje største fordelen kommer i form av hvor liten oppmerksomhet leseren faktisk har.

Du får mest sannsynlig bare noen sekunder på deg til å få med leseren inn i teksten. Svar på spørsmål, en introduksjon som går rett på sak, og bruk av bilder og video i din artikkel vil være veldig viktig i 2020!