48 38 14 88 post@dingruppen.no
En CV som viser tegn til referanser

Hvordan skrive CV? Mal 2021

CV-en din er ett av de viktigste dokumentene du har. Dokumentet trenger for mange kontinuerlige oppdateringer, og det er en viktig del av jobbjakten. Hvordan bør CV-en din se ut?

Når du skal skrive en CV, vil du støte på tusenvis av forskjellige råd. Både i Norge og i utlandet, finnes det et stort antall eksperter som kommer med sine beste råd for prosessen.

Sannheten er at mange har rett, selv om meningene varierer. Dette bunner i at forskjellige CV-er kan virke i forskjellige situasjoner. Forskjellene i stillinger det søkes på er et godt eksempel.

Allikevel finnes det noen gylne regler som aldri går av moten. I denne artikkelen skal vi gi deg en kort mal på hvordan du bør skrive din CV i 2021!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!

Strukturert oppsett for skannbarhet er nøkkelen

Den beste tjenesten du kan gjøre deg selv, er å bruke mer tid på oppsettet enn innholdet. Selv om formuleringer og riktig informasjon er viktig, er det muligheten for arbeidsgiver til å skanne gjennom som er viktigst.

Din fremtidige arbeidsgiver kan i enkelte tilfeller motta flere hundre søknader. Da går de mest ustrukturerte fort i søpla. Ingen ønsker å bruke mer enn 30 sekunder på å skumme gjennom.

Med dette i baktankene, kan vi gå videre til hva en CV faktisk bør inneholde.

CV mal 2021 – dette må du ha med!

Det finnes 10 vanlige elementer som kan eller bør være med i CV-en din. Noen av de elementene vi lister under er altså valgfrie. Elementene er listet i tilfeldig rekkefølge:

  • Navn og annen personlig informasjon
  • Studier
  • Jobberfaring
  • Frivillige organisasjoner, idrett, osv
  • Kurs
  • Språk
  • IT-kunnskaper
  • Hobbyer
  • Referanser
  • Bilde

Med disse 10 elementene, vil du ha en rimelig komplett CV. Det er dermed ikke sagt at alle bør være med. Vurder den stillingen du søker, og se om elementene faktisk er relevante.

Skal du søke jobb innen turistnæringen? Da er flytende engelsk og mandarin veldig aktuelt. Søker du derimot jobb som frisør, er det kanskje best å sløyfe språkkunnskapene fra CV-en din.

Illustrasjon av hvordan man skriver cv

Gratis CV mal!

Ønsker du en gratis CV mal? Din Tekstforfatter har flere gode maler på lager. Legg igjen din e-post, så sender vi deg en flott mal innen kort tid.

Forklar gjerne hvilken jobb du søker, samt litt om din erfaring. Dette hjelper oss med å sende deg en CV mal som kan passe den CV-en du skal skrive.

Få hjelp til å skrive CV!

Er du fortsatt ikke helt selvsikker, tross en gratis CV mal? Det har vi full forståelse for! Vi jobber med å skrive salgsbrev og annet markedsmateriell for bedrifter som omsetter for milliarder av kroner.

Det er ingen skam i å la oss ta en titt på din CV. Vi tilbyr både en finpuss av CV-en din, samt å skrive denne fra bunnen av. Sjekk ut våre pakker i nettbutikken vår!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!