48 38 14 88 post@dingruppen.no
Hvordan skal du skrive CV uten jobberfaring?

Hvordan skrive CV uten jobberfaring?

Er du ung og uten jobberfaring? Eller kanskje du har stått utenfor arbeidslivet store deler av ditt voksne liv? Det å skrive en CV uten jobberfaring er ikke alltid like enkelt. Her er noen gode tips!

Dersom du er ung og uten jobberfaring, er det vanskelig å lande en jobb. Selv med høyere utdanning, kan mangelen på erfaring virke tøff å overkomme. Enda verre blir det jo eldre du er.

Den kanskje vanskeligste delen for mange, starter allerede ved skriving av CV-en. For hvordan skrive du en CV uten jobberfaring? Kanskje alt du har er en deltidsjobb i butikk som varte et par måneder.

Du skal ikke bekymre deg! Det finnes mange fine teknikker for å skrive en god CV, selv uten enorme mengder jobberfaring. Les videre for å se våre beste tips!

Skrive CV uten arbeidserfaring

Det å skrive CV uten arbeidserfaring trenger ikke være så vanskelig som en forteller seg selv. Dersom du er ung og søker en jobb som ikke krever enormt med erfaring, har du ingenting å bekymre deg for.

I slike tilfeller vil mest sannsynlig samtlige andre kandidater også sitte på lite erfaring. Din oppgave blir da å trekke frem erfaringen fra andre arenaer, slik som idrett og frivillige organisasjoner.

Det samme gjelder deg som er godt voksen og uten jobberfaring. Her er det derimot et annet aspekt du skal tenke over: Hull i CV-en! Vurder nøye hvordan du skal dekke over disse hullene.

Et godt tips for deg som har hull i CV-en, er å se om fritidsinteresser for eksempel kan være relevante for stillingen. Var du leder i en supporterklubb, er dette fint å fremheve for jobber med lederansvar!

Benytt en CV-mal

CV-mal

Vi leverer gratis CV-mal til alle våre kunder. Tilbudet er uforpliktende og risikofritt. Kontakt oss med utlysningen du søker på, samt litt informasjon om deg selv, så finner vi en passende mal.

Det viktigste med CV-malen du velger, er at den passer din profil og stillingen det søkes på. Vanligvis vil en CV inneholde følgende elementer:

  1. Navn og annen personlig informasjon
  2. Studier
  3. Jobberfaring
  4. Frivillige organisasjoner, idrett, osv
  5. Kurs
  6. Språk
  7. IT-kunnskaper
  8. Hobbyer
  9. Referanser
  10. Bilde

Mange med årevis av arbeidserfaring, velger ofte å sløyfe elementer som kurs, språk, IT, og hobbyer. Dersom du ikke har jobberfaring, anbefaler vi deg å ta med alt det som er av relevans.

Merk: Det er ikke alltid jobberfaring er det viktigste for arbeidsgiver. Studier, kurs, og annen kompetanse kan bety mer. En lidenskap for arbeidet som er overført fra hobbyer kan også bety mye!

En mann og en dame som ser på innhold sammen

Gratis CV

Ønsker du en helt gratis eksempel-CV? Vi anonymiserer gjerne CV-er vi tidligere har skrevet og sender disse til deg. Da vil du få tilgang på CV-er som har hjulpet folk til innkallinger for intervju.

Alt du trenger å gjøre, er å kontakte oss med informasjon om deg selv, samt den stillingen du søker på. Deretter vil vi sende deg en CV som er tilpasset nettopp din profil.

Få hjelp nå!

Dersom du ønsker at vi skal lese korrektur på CV-en din, eller kanskje skrive den fra bunnen av, bistår vi deg gjerne. Vårt team er profesjonelle CV-skribenter med lang erfaring.

Vi vet akkurat hvordan en CV for en person uten jobberfaring bør skrives. I tillegg til rådene i denne artikkelen, har vi flere gode ideer vi gjerne implementerer i din CV.