48 38 14 88 post@dingruppen.no
Budsjettering av hver krone.

Hvordan skrive gjeldsbrev?

Gjeldsbrev erklærer i skriftlig form at penger skyldes. Vi skiller her mellom enkle gjeldsbrev og omsetningsgjeldsbrev. Hvordan skriver du egentlig gjeldsbrev?

Omsetningsgjeldsbrev høres fort ut som om det er et mer kraftfullt alternativ, men det stemmer ikke. Enkle brev er nemlig like omsettelige, og det er ikke her forskjellen ligger.

I stedet er det i reglene som skal beskytte erververen at forskjellen finnes. For et omsetningsgjeldsbrev er nemlig erververen bedre beskyttet enn ved et enkelt gjeldsbrev.

Dette må gjeldsbrevet inneholde

Det finnes ingen formell definisjon av hva et gjeldsbrev er. Allikevel finner vi flere punkter som brevet bør følge, som nevnt nedenfor:

  • Skriftlig
  • Ubetingede forpliktelser (dermed gjelder ikke kjøpe- og leiekontrakter)
  • Må gjelder penger i et gitt beløp
  • Underskrifter skal erklære forpliktelsen

For et firma vil det å skrive gjeldsbrev være meget nyttig ved utestående fordringer. Det er fordi dette brevet gir en klar indikasjon på hvordan forpliktelsen til betaling faktisk ser ut.

Dessuten er det verdt å merke seg at om du skriver et gjeldsbrev, vil foreldelsesfristen strekke seg til ti år. Dette er da fremfor standardfristen som for øyeblikket er på tre år.

Mann skriver ned gjeld.

Kan jeg skrive gjeldsbrev selv?

Du trenger ikke advokater eller andre eksperter til å skrive gjeldsbrev. Det finnes mange gjeldsbrev maler på nett som du kan følge om du skulle ønske å skrive på egenhånd.

Velger du dette alternativet, kan det være lurt å spørre en advokat eller annen ekspert om å se gjennom. Dette er for å sikre seg at dokumentet vil være rettskraftig.

Du kan med andre ord skrive ditt gjeldsbrev helt på egenhånd, og det er enklere enn du tror. Allikevel finnes det en enda bedre løsning.

To personer jobber sammen.

Få hjelp til gjeldsbrevet

Din Tekstforfatter har lang erfaring med å skrive en rekke forskjellige typer tekster. Blant disse finnes også juridiske dokumenter, slik som for eksempel testamenter, fremtidsfullmakter og gjeldsbrev.

Dersom du trenger bistand, kan vi hjelpe deg med å skrive gjeldsbrevet. Hvorfor velge oss fremfor en advokat? Vi tar ikke advokatpriser for en tjeneste som er veldig enkel å utføre!

Hvorfor betale en advokat med flere års utdanning for å kvalitetssikre en tjeneste mannen i gata kan gjøre? Ta kontakt i dag, så hjelper vi deg med å skrive gjeldsbrevet ditt.