48 38 14 88 post@dingruppen.no
Det å skrive innledning kan ta en god stund.

Hvordan skrive innledning?

Hvordan skrive innledning på en måte som fenger og pirrer nysgjerrigheten til leseren?

Med en velformulert innledning vil du ikke bare vekke leserens nysgjerrighet – du vil også gi vedkommende lyst til å lese videre.

Å skrive innledning kan være utfordrende. Vi skal derfor dele noen gode tips med deg, slik at du kan få en best mulig start på teksten din!

Motta gratis 500 ord!

Hva kjennetegner en god innledning?

Mange tekstsjangre har en form for innledning. Så hvordan skrive innledning til den spesifikke tekstoppgaven du har foran deg? Dette kommer helt an på sjanger og stil.

Innledningen til en kriminalroman vil naturligvis se helt annerledes ut enn innledningen til en artikkel. Det er imidlertid visse elementer som går igjen i de fleste innledninger.

Det kanskje viktigste punktet her, er å pirre leserens nysgjerrighet. En måte å gjøre dette på, er å hinte om hva som presenteres i resten av teksten, uten å avsløre nøyaktig hva.

En god innledning bør dessuten ikke være for lang. Ofte er innledningen bare noen få linjer lang. Er innledningen lang og tung, risikerer du at leseren «gir opp» før den er gjennomlest.

En god tekst bør skrives helt fra bunn av.

Innledning til artikkel

Hvordan skrive innledning til en artikkel? I en fagartikkel bør innledningen si noe om hva resten av teksten vil handle om, slik at leseren enkelt kan avgjøre om teksten er verdt å lese.

Begynnelsen av innledningen kan gjerne være generell, slik at de viktige argumentene ikke avsløres allerede her. I slutten av innledningen kan du presentere problemstillingen din.

En artikkel kan innledes på flere forskjellige måter. Husk at hovedmålet er å fange leserens oppmerksomhet. Mange velger å stille provoserende spørsmål for å fange mottakers oppmerksomhet.

En informativ innledning kan imidlertid fungere like bra, og passer kanskje bedre til en fagartikkel. Ellers er det mulig å innlede for eksempel med et sitat.

Hvem som helst kan jobbe med tekst på PC.

Tips for en god innledning!

Et godt tips er å skrive innledningen etter at resten av teksten er utarbeidet. Dette gir deg bedre oversikt over hva teksten din faktisk handler om, slik at du lettere vet hva innledningen bør hinte om.

Skriver du innledningen først, risikerer du å måtte endre på den i etterkant fordi innledningen ikke er relevant nok for resten av teksten.

Å skrive sine tanker i notater kan være nyttig.

Trenger du hjelp til å skrive innledning?

Din Tekstforfatter har lang erfaring med det å skrive innledning. Neste gang du tenker «hvordan skrive innledning?», anbefaler vi deg å ta kontakt med oss.

Vi gjør jobben for deg, raskt og effektivt. Våre tekstforfattere sørger for å lage en innledning som pirrer leserens nysgjerrighet, samtidig som språket er velformulert og tydelig.

Vi kan også skrive resten av teksten din, dersom du trenger hjelp med mer enn bare innledningen. Tekstforfatterne våre skriver både fagartikler, noveller og personvernerklæringer – for å nevne noe.

Har du allerede skrevet teksten din, men er usikker på om den er bra nok? Da kan vi hjelpe deg med språkvask eller korrekturlesing.

Enten du trenger hjelp med en avansert fagartikkel eller en reklametekst, sørger vi for å skrive en tekst som vekker målgruppens interesse. Kontakt oss i dag for mer informasjon om hvordan skrive innledning!

Motta gratis 500 ord!