48 38 14 88 post@dingruppen.no
En må tenke nøye over hvordan en skal skrive en søknad til stillingen som utlyses.

Hvordan skrive søknad?

På leting etter en ny jobb? Da bør du passe på å skrive en jobbsøknad som ikke havner nederst i bunken. Slik går du frem!

Det vil alltid være folk på jakt etter nye stillinger, roller og jobber. Enten fordi man rett og slett er klar for å gå videre til nye helt nytt, fordi man har mistet sin nåværende jobb, eller fordi man ser etter sin aller første arbeidsplass.

Med mange om beinet gjelder det å skrive en jobbsøknad som ikke blir glemt bort og gjemt bort. Så hvordan bør du egentlig gå frem for å få på plass den perfekte jobbsøknaden? Hvordan skriver du en søknad?  

Hvis du er usikker, kan det være greit med litt hjelp fra noen profesjonelle skribenter. Din Tekstforfatter hjelper deg gjerne med å skrive en god søknad, samt spisse CV.

Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn skjemaet under! Se våre CV-pakker, og velg det alternativet som passer deg!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!

Hva er egentlig en jobbsøknad?

En jobbsøknad er en tekst hvor du forteller en potensiell arbeidsgiver hvorfor nettopp du passer for den utlyste stillingen.

Her skal du vise frem din motivasjon for jobben, sette ord på kunnskapen, ferdighetene og egenskapene dine, samt klargjøre hva du kan bidra med for det gitte selskapet, organisasjonen eller bedriften.

Man kan på mange måter se på jobbsøknaden din som et slags motivasjonsbrev. Det er jobbsøknaden din som, sammen med en velutviklet CV, får deg videre til et jobbintervju.

Uten en god søknadstekst vil du neppe klare å åpne førene til arbeidsmarkedet. Jobbsøknaden skal få arbeidsgivere til å ville møte deg, skape et godt førsteinntrykk og sørge for at du får den etterlengtede telefonen eller mailen med en invitasjon til et intervju.

I en søknadsprosess, er søknad og CV-en unektelig veldig viktig.

Hva skal en god jobbsøknad inneholde?

Mange lurer på hvordan de skal skrive en søknad. Alle jobbsøknader er ulike, og bør alltid tilpasset den stillingen du skal søke på.

Derfor finnes det heller ingen fasit på hva en god jobbsøknad må inkludere. Likevel finnes det visse retningslinjer du bør følge.

En solid jobbsøknad bør alltid inneholde en kort innledning, en overbevisende midtdel og en kort avslutning.

Innledningen inneholder gjerne en rask redegjørelse for hvor du fant stillingen, samt hvorfor du ble motivert til å søke på stillingen, og hvorfor bedriften bør velge å ansette akkurat deg.

Den overbevisende midtdelen bør kanskje ta for seg hvilken utdanning eller erfaring du har som er essensiell for utlysningen og rollen som skal fylles.

Her skal du rett og slett overbevise arbeidsgiver om at du er den rette personen å ansette. Derfor kan det også være fint å inkludere lignende arbeidsoppgaver og ansvar du har hatt tidligere.

Viktig informasjon om din bakgrunn, personlighet eller kompetanse, som gjør at du er den perfekte matchen for rollen, er også viktig å inkludere.

Mangler du erfaring kan du faktisk bruke dette som en fordel, og forklare hvorfor du er så interessert i å lære det jobben krever.

Avslutningen kan igjen ta for seg hvorfor du er motivert for stillingen, samt hvordan arbeidsgiver kan nå deg dersom du er en potensiell kandidat de ønsker å gå videre med.

Mange inkluderer også når de kan starte, dersom det er av verdi for søknadsteksten!

Søknad er et relativt enkelt konsept, men hva skal med?

Hva bør du unngå å skrive i jobbsøknad?

En jobbsøknad skal helst være kort, konkret og presis. Den trenger sjeldent være på over en A4-side, og derfor må du velge dine ord og poeng med omhu.

Svar alltid på det som annonsen spør etter, og fokuser på hva du kan tilby arbeidsplassen, samt hvorfor du søker.

Du trenger ikke overforklare noe, eller legge ut i det vide og det brede om:

  • At du ikke har hatt en jobb på lenge
  • At du har søkt mange jobber og ikke fått napp
  • Dine eventuelle mangler
  • Personlige egenskaper, hobbyer eller interesser som ikke er relevante for stillingen
  • Oppramsing av absolutt alt du har gjort i tidligere stillinger

Pass også på at du ikke sender inn en søknad med mange skrivefeil. Vær særlig oppmerksom på at du skriver navnet på bedriften, stillingstittelen du søker, eller en eventuell person du henvender deg til i søknadsteksten, på riktig måte.

Start med blanke ark, og konsentrer deg om å organisere innholdet!

Hvorfor bør du la tekstforfattere skrive jobbsøknaden for deg?

Det er fullt mulig å skrive en knallgod jobbsøknad på egenhånd dersom du er god med ord, klarer å fatte deg i korthet – og samtidig inkludere alt av viktig informasjon.

Dersom du ikke har en gullpenn, kjenner at du er usikker på hvordan du skal få frem dine beste egenskaper, eller rett og slett ikke har tid til å skrive en god jobbsøknad, kan du derimot velge å benytte deg av profesjonelle tekstforfattere til å skrive din søknadstekst.

Å kjøpe en profesjonelt skrevet søknadstekst kan være en ekstremt god investering. Den kan resultere i at du faktisk ender opp med drømmejobben – og får tilbakebetalt utgiftene dine i lønn fra en ny arbeidsgiver.

Det finnes flere gode grunner til å la proffe aktører ta seg av søknadsskrivingen for deg. Du får for eksempel:

  • En søknadstekst som bidrar til å lande et ettertraktet jobbintervju
  • En søknadstekst du kan ta vare på, resirkulere og benytte deg av igjen dersom du ender opp med å søke flere stillinger i fremtiden
  • En søknadstekst som oser kvalitet
  • En søknadstekst uten pinlige skrivefeil
  • En søknadstekst som setter deg i et godt lys og som fremmer dine sterke sider
Hvordan skrive CV som fanger oppmerksomheten til arbeidsgiver?

Din Tekstforfatter hjelper deg med søknad!

Hos Din Tekstforfatter finner du dyktige og kompetente skribenter som har lang erfaring med å skrive både CV og jobbsøknader.

Vi kan hjelpe deg med å få på plass en søknadstekst som åpner døren til jobbintervjuet – uansett når du måtte trenge den.

Dersom du ser en stillingsutlysning med svært kort frist, hiver vi oss rundt for deg, og får på plass den perfekte jobbsøknaden.

Din Tekstforfatter leverer alltid høy kvalitet på rekordtid. Med oss på laget er du sikret en søknadstekst som lar deg kapre drømmejobben.

Trenger du hjelp til å skrive en god CV også, så hjelper vi deg gjerne med det i samme slengen.

Det eneste du trenger å gjøre er å fylle inn skjemaet under, slik at vi kan sette i gang med å få deg ut i din drømmejobb!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!