48 38 14 88 post@dingruppen.no
Mann som skriver sponsorsøknad på pc

Hvordan skrive sponsorsøknad?

Hvordan skrive sponsorsøknad? Både foreninger, idrettslag og enkeltutøvere kan ha behov for sponsorer. Med en god sponsorsøknad øker du sjansen for at sponsorene vil støtte deg.

Med en sponsor kan idrettslag og foreninger få den økonomiske støtten de trenger for å holde hjulene i gang. Det kan imidlertid være utfordrende å få tak i sponsorkontrakter, noe som ofte skyldes middelmådige sponsorsøknader.

Vi skal her se nærmere på hvordan du kan skrive sponsorsøknad på best mulig vis. Sørg for at sponsorene får øynene opp for deg!

Bøker som lærer deg å få tak i sponsorsøknader

Hvordan få tak i sponsorer?

Det finnes mange måter å skaffe seg en sponsor på. Fremgangsmåten kan naturligvis variere alt etter hva slags bransje du tilhører. Bloggere og influensere skaffer seg gjerne sponsorer ved å synliggjøre produktet sitt i sosiale medier.

Når det gjelder foreninger, klubber, fotballag, håndballag og lignende, vil det ofte være mer naturlig å skrive en sponsorsøknad. Denne søknaden gir sponsoren viktig informasjon om laget eller foreningen din, og danner grunnlaget for hvorvidt selskapet vil ønske å gi støtte eller ikke.

Hvordan spørre om sponsing?

Noen ganger tar sponsorene selv initiativet til å sponse laget, produktet eller foreningen din. Dette er kanskje mest aktuelt for større idrettslag, kjente bloggere og lignende. Sponsorene ser gjerne på disse som «reklameplakater».

Store fotballag har for eksempel logoen til sponsorene sine på fotballdrakten, mens kjente bloggere omtaler produktene de sponses med i positivt øyemed.

De aller fleste vil imidlertid måtte kontakte sponsorer på eget initiativ. Dette kan virke skummelt, men det skader ikke å prøve. Kontakt gjerne flere aktuelle sponsorer med en velformulert sponsorsøknad.

Slik skriver du en sponsorsøknad

Usikker på hvordan du kan skrive en sponsorsøknad? Har du for eksempel et idrettslag, er det viktig å få frem lagets ambisjoner og mål, hva dere ønsker å oppnå og hvilke kostnader laget har. Det er også smart å inkludere informasjon om laget (fakta, aldersgruppe osv.).

Fortell gjerne litt om lagets fremtidige planer, og hvorfor sponsorene bør være interessert i å sponse akkurat dere. Inkluder gjerne noen argumenter for hvordan sponsorskapet kan hjelpe laget ditt.

Sponsorer til idrett

Sponsorer til idrett kan være tøft å få tak i

Dersom du har lett etter sponsorer tidligere, vet du kanskje at det kan være tøft å få sponsorkontrakt. Sponsorer har gjerne mye giverglede og vil støtte flest mulig, men som alle andre har de et budsjett å forholde seg til. 

Sponsorer mottar ofte mange sponsorsøknader, og må derfor velge ut noen få. Gi derfor ikke opp jakten på sponsor så altfor lett. Har du en god sponsorsøknad kan denne sendes til mange potensielle sponsorer. Før eller siden får du forhåpentligvis «napp».

Vi hjelper deg med å skrive din sponsorsøknad

En sponsorsøknad er en søknad som typisk sendes ut av lag eller foreninger som har behov for sponsor. Med en sponsor kan for eksempel fotballag motta økonomisk støtte slik at det er mulig å vedlikeholde fotballbanen, kjøpe nye fotballmål eller fotballer.

Det kan være vrient å få tak i en sponsor, men med en god sponsorsøknad øker du sjansen betraktelig. Hvordan skrive sponsorsøknad? Din Tekstforfatter hjelper deg med å utforme en god søknad som er tilpasset ditt lag eller din forening.

Kontakt oss i dag, og øk sjansen for at sponsorene legger merke til deg!