48 38 14 88 post@dingruppen.no
Hvordan skrive stillingsannonse?

Hvordan skrive stillingsannonse?

En god stillingsannonse er vital for å forsikre gode ansatte. Hva som utgjør en “god” stillingsannonse kan derimot være vanskelig å sette fingeren på. Hvordan bør du skrive disse?

Det finnes mange forskjellige filosofier om hvordan man bør skrive en stillingsannonse. Basert på alt fra hvilken aldersgruppe man søker etter, til hvilken bransje/fagfelt man er i. Her gjelder det å treffe riktig om man ønsker relevante kandidater.

Hvor skal man annonsere? Hvilken aldersgruppe leter man etter? Her skal vi gå igjennom litt forskjellige teknikker og ting man bør tenke på når man skriver en stillingsannonse for å forsikre at prosessen går som smurt.

Motta gratis 500 ord!

Hva er en stillingsannonse?

En stillingsannonse er en utlysning etter ansatte. Det kan være et innlegg i avis, en annonse i kanaler på nett eller en plakat på et vindu. Den vil komme fra et firma som ønsker å fylle en stilling.

Da markedet har forandret seg voldsomt de siste årene har vi sett store endringer i hvordan stillingsannonser blir satt sammen. Både innhold, oppsett og i hvilke kanaler man finner dem har endret seg drastisk.

Slik skriver du din beste stillingsannonse noensinne

Det har vært store endringer i prosessen, og det utvikler seg raskere og raskere. Det kan da være vanskelig å følge med i svingene. Det er mange ting å ta i betraktning, og det er gjerne ikke samme person som vil ha stillingen fylt som skriver annonsen.

Man ser altfor mange tilfeller hvor fokuset faller på hva som kreves og forventes av de ansatte, istedenfor hva bedriften kan tilby søkeren. I dagens rekrutteringsmarked er dette veldig dumt. Det har blitt viktig å kjenne målgruppen sin og å forstå prosessen fra den andre siden.

Forklar kort og godt om bedriften/bransjen din. Hvem er dere, hvilke verdier har dere, samt litt mer konkret informasjon som for eksempel hvor dere holder til. Når man har etablert dette, kan man begynne å “lokke” kandidatene.

Kul stillingsannonse

En morsom og kul stillingsannonse kan lønne seg

Å være attraktiv i et marked hvor arbeidstakere har overtaket kan være vanskelig. Her gjelder det å prøve å holde seg kurant og spennende. Trivsel er viktigere enn noensinne. Ettersom vi lever i et så utviklet samfunn, blir det å trives på arbeid stadig viktigere enn lønnsnivå.

Her kan humor og wow-faktor ha stor innvirkning. Det trenger ikke å bety at du skal skrive vitser eller bruke hele regnbuens farger i annonsen. Med språk som hjelpemiddel, kan man skape en god og imøtekommende stillingsannonse, og jobbsøkeren vil sitte igjen med et godt inntrykk av din bedrift.

Få hjelp til å skrive stillingsannonse

Merker du at du får dårlig respons eller vil du piffe opp en allerede god stillingsannonse? Vi har erfarne skribenter som kjenner markedet. Med en stillingsannonse fra oss vil du være garantert en god prosess.

Vi tilpasser stillingsannonsen til din bedrift og hører på dine ønsker. Du vil kunne senke skuldrene og være sikker på at den blir skrevet riktig. Vi forsikrer deg også om at du har en annonse som er kurant og spennende.

Motta gratis 500 ord!