48 38 14 88 post@dingruppen.no
Hvordan skrive variert?

Hvordan skrive variert?

Hvordan kan du skrive variert? Ofte blir tekster ganske kjedelige og repetitive. Det du skrev om et tema i går, blir fort til nærmest helt det samme dagen derpå.

Variasjon er viktig for å holde på interessen hos målgruppen din. Repetitive og kjedelige tekster gjør at målgruppen etter hvert vil anse det du deler som «støy».

Ordet «støy» sett i henhold til kommunikasjon, betyr simpelthen at de filtrerer ut det du sier. Derfor må du skrive med mer variasjon. Men hvordan kan du egentlig skrive variert?

Få struktur i teksten

Strukturen i teksten er viktig for variasjon

Innimellom kan en endring i strukturen alene bidra med variasjon. Bare det å legge til en ingress med fet skrift, eller skrive kortere avsnitt, kan gjøre at leseren blir oppmerksom.

Det er med andre ord ikke slik at du alltid trenger å jobbe med drastisk endrede formuleringer eller jobbe inn fantastiske, språklige virkemidler. Du kan jukse litt.

Prøv deg også frem med å sette hovedpoenget helt i toppen av artikkelen. Responderer leserne bedre på CTA her enn mot slutten av dine artikler kanskje?

Variasjon i ordbruk

Variasjon i ordbruk

For de aller fleste kan variasjon oppnås gjennom bruk av forskjellige ord. Uten forskjellige ord, vil teksten lide. Det kunne vært fint å bruke et annet ord enn «forskjellige» en av gangene i dette avsnittet.

Synonymer og språklige virkemidler er fine substitutter. Du kan skrive «mørk» i stedet for «sort». Du kan også skrive at «lyset hadde blitt sugd ut», som et språklig bilde på mørket. 

Det finnes en rekke litterære virkemidler i det norske språket som ikke brukes særlig ofte. Ta en titt i verktøykassen, og piff opp tekstene dine med litt mer spennende språk. 

Lær deg å skrive mer variert i dag

Trenger du hjelp til å skrive variert? Din Tekstforfatter hjelper både privatpersoner og bedrifter med å skrive tekster med mer variasjon. 

Vi tilbyr både å skrive tekstene for deg og andre muligheter slik som skrivekurs. Ta kontakt med oss i dag dersom du ønsker mer variasjon i tekstene dine!