48 38 14 88 post@dingruppen.no
Hvordan skrive en CV?

Hvordan skriver man CV?

Har du endelig funnet jobben du drømmer om? Da er det bare å fyre i vei CV og søknad! Eller vent litt … sliter du med CV-en din? Det er det mange nordmenn i dag som gjør.

Flere tusen jobber skal besettes hver eneste uke i Norge. Sentralt i denne prosessen er arbeidsgivers innsikt i CV-en til kandidatene. Denne er, sammen med søknaden, basis for innkalling til intervju.

Uten en god CV, så er sjansene ganske lave for at du blir kalt inn. Selvfølgelig kan det faktum at du ikke er kvalifisert, at du er overkvalifisert, eller at mange andre gode kandidater søkte, også spille inn.

Allikevel er det slik at om du ikke får noen innkallinger over lang tid, er CV-en mest sannsynlig problemet. Er CV-en på 4-5 sider, med kronglete tekst, og uoversiktlig design? Du er ikke alene!

I denne artikkelen skal vi vise deg hvordan du kan ta tak i problemet. Lær hvordan man skriver CV på best mulig måte!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!

Hvordan skrive CV? (Mal)

Nedenfor har vi listet de 10 viktigste elementene for en CV. Enkelte må være med, mens andre er valgfrie:

  • Personlig informasjon
  • Utdanning
  • Arbeidserfaring
  • Annen erfaring
  • Kurs
  • Språkkunnskaper
  • IT-kunnskaper
  • Fritidsinteresser
  • Referanser
  • Bilde

Vi anbefaler deg å sløyfe for eksempel språk, IT, og fritidsinteresser, dersom disse ikke er relevante. Søker du derimot jobb som tekstforfatter for eksempel, er en fritidsinteresse for lesing lurt å ha med!

Illustrasjon av CV

Hvordan skrive CV i 2021?

I tillegg til punktene ovenfor, finnes det flere gode ideer til hvordan du bør skrive en CV i 2021. Det kanskje viktigste vi ønsker å fremme til våre kunder, er å holde CV-en kort og fremme det viktigste.

Du fremmer enkelt dette i CV-en din ved å lage punktlister og tydelige grafikker. Da blir det også enklere for arbeidsgiveren å skanne gjennom CV-en, slik at de ikke trenger å lese hele.

Realiteten er at mange CV-er og søknader i dag går rett i søpla, simpelthen fordi det er mange søkere. Dersom din er kronglete å lese, er det slettes ikke sikkert at du får noen oppmerksomhet.

Vi anbefaler også på det sterkeste å designe CV-en etter utlysningen. Tenk over alt fra fargevalg, til ordvalg, og ikke minst grafiske elementer som kan være gøy å ta med som relevans til stillingen.

Eksempel på CV

Er du på utkikk etter et eksempel på CV? Siden kravene endrer seg til stadighet, og forskjellige bransjer krever forskjellige CV-er, kan det være vanskelig å finne noe av relevans her.

Din Tekstforfatter har skrevet tusenvis av CV-er, og vi kan garantert sende deg eksempler. Kontakt oss i dag, så sender vi anonymiserte eksempler som vi har jobbet med tidligere.

Skriving av CV

Nøkkelkvalifikasjoner CV

Nøkkelkvalifikasjoner på CV er kanskje den mest populære trenden. Disse skal helst komme høyt oppe på CV-en, da vanligvis i form av en punktliste.

Problemet for mange, er at de ikke vet hvordan de skal implementere nøkkelkvalifikasjonene. Flere havner i den fellen at de skriver for generelt, og ikke minst at kvalifikasjonene ikke treffer stillingen.

Fokuser på utlysningen, og se om du kan finne relevante nøkkelord og egenskaper arbeidsgiver søker. Har du en av disse, kan du presentere dette som en nøkkelkvalifikasjon.

Tips: Ikke selg deg selv for hardt! Presenter nøkternt, og fortell hvordan egenskapen din kan brukes.

Hvordan skrive CV for 16-åringer?

Vi mottar ofte henvendelser om hvordan man skriver CV for 16-åringer. Dette er naturligvis ikke den enkleste jobben i verden, da mange på denne alderen ikke har noen jobberfaring.

Allikevel finnes det flere gode måter å forme CV-en på. Gode karakterer på skolen, involvering i fritidsaktiviteter, og forskjellige verv, kan for eksempel trekkes frem som nøkkelkvalifikasjoner.

Det å skrive en CV for 16-åringer, er faktisk en veldig god øving. Denne beviser at det ensrettede fokuset på jobberfaring selv i fremtiden, ikke nødvendigvis er så veldig lurt på din CV.

Gratis CV mal

Gratis CV-mal

Ønsker du en gratis CV-mal? Kontakt oss i dag, så sender vi deg en helt gratis mal for din CV. Det eneste vi trenger, er din e-post og informasjon om stillingen du søker.

Hvorfor trenger vi informasjon stillingen? Dette gir oss muligheten til å skreddersy CV-malen. Det er nemlig veldig viktig at selve malen du skriver i er

Fyll ut for CV-hjelp i dag!