48 38 14 88 post@dingruppen.no
Hvordan tjener du penger på jobb med godt innhold er det mange som lurer på.

Hvordan tjene penger på blogg?

Hvordan tjene penger på blogg, slik at du faktisk kan ha den som en inntektskilde? Dette er det mange aspirerende bloggere som lurer på.

Mange ser opp til toppbloggere som tjener millioner av kroner på bloggen sin, og ønsker å få til noe tilsvarende selv.

Det å bli rik på blogging er kanskje urealistisk for de fleste av oss, men det er likevel mulig å tjene en god slant om bloggpostene engasjerer leserne.

Vi skal nå se nærmere på hvordan det å tjene penger på blogg kan bli en realitet. I forbindelse med dette skal vi også dele noen nyttige tips om hvordan du kan få flere lesere på bloggen din!

Motta gratis 500 ord!

Annonseinntekter er «enkelt»

I dag er det mange virksomheter som ser på bloggere som attraktive plattformer for markedsføring. Så, hvordan tjene penger på blogg via annonser?

Som regel er dette en nokså ukomplisert prosess. Først og fremst må du og virksomheten ha avtalt hva spesifikt du skal promotere på bloggen din.

En annonse kan for eksempel vises i form av en bannerannonse på bloggen. Dette er en klassisk annonse som gjerne vises øverst på bloggen, eller i margen.

Du bør være påpasselig med å ikke ha en hvilken som helst annonse på bloggen din. Velg annonsører med produkter og tjenester du faktisk kan stå inne for. Annonsen bør også være relevant for bloggen din.

Blogger du for eksempel om klær og sminke, vil en bannerannonse med reklame for bildekk kunne oppfattes som ganske malplassert og irrelevant av leserne dine.

Sjansen er dessuten liten for at målgruppen din interesserer seg for annonsen eller vil klikke seg inn på den.

Hvordan tjene penger på blogg med annonser? Normalt sett får du betaling per klikk, altså «pay per click». Annonsøren kan spore hvorvidt trafikken til nettsiden kommer via din annonse. 

Til syvende og sist handler tekstforfatting kun om penn og papir som lager magi sammen.

Affiliate-inntekter dominerer

Affiliate marketing er også en populær måte å tjene penger via blogg på. Hvordan tjene penger på blogg ved hjelp av affiliate marketing?

Vel, det er egentlig ganske enkelt. Det eneste du trenger å gjøre er å bli med i et affiliate-program hos en nettbutikk eller lignende.

Deretter kan du dele engasjerende og spennende bloggposter, og inkludere lenker til annonsørens nettside.

Ved hjelp av informasjonskapsler vil annonsøren kunne spore eventuelle kjøp som genereres via bloggen din tilbake til deg.

Affiliate-markedsføring er som regel basert på provisjonsinntekt, der du kun betales når trafikken du genererer til en nettside faktisk ender med kjøp.

Affiliate blogging er en fin inntektskilde.

Betalte innlegg på bloggen

Mange bedrifter betaler bloggere for å skrive et blogginnlegg om produktene eller tjenestene de tilbyr.

Dette kan potensielt betale bra, men er avhengig av at du er flink til å skrive. Dessuten må målgruppen din være samme målgruppe bedriften ønsker å nå ut til.

Betalte innlegg blir ofte best dersom du velger en smart markedsføringsstrategi. De siste årene har content marketing blitt veldig populært.

Dette går ut på at en deler interessante og verdiskapende innhold med målgruppen, slik at de faktisk får glede av å lese teksten.

Blogginnlegget ditt skal da ikke fremstå som typisk reklame, men skrives på forbrukernes premisser. Inkluder gjerne en lenke til bedriften du skriver for.

Det viktigste er å bidra til at leserne får et godt inntrykk og et tillitsforhold til bedriften du promoterer sine varer og tjenester.

Du kan også dele innlegg som er mer annonselignende. Dette er et alternativ til den tradisjonelle bannerannonsen, og reklamen kommer direkte via ditt blogginnlegg – heller enn via en statisk annonse.

Du kan for eksempel ta bilder av produkter du har mottatt av en samarbeidspartner, og skrive en tekst som fremhever fordelene ved produktet.

Du kan drive affiliate på norsk i mange kanaler.

Merk annonsene dine som reklame

Når du skal vurdere hvordan tjene penger på blogg, bør du også tenke over gjeldende lover og regler innen markedsføring.

All reklame, betalte innlegg og annonser skal merkes som nettopp dette. Mange bloggere får kritikk for at de ikke merker blogginnleggene sine tydelig nok, og dette kan føre til sure bøter.

Forbrukertilsynet er strenge når det kommer til merking av annonser, og dette er for at forbrukerne ikke skal villedes.

De fleste lesere på bloggen din vil naturligvis være enklere å overbevise om at produkter er gode dersom de ikke vet at det er reklame.

Å tjene penger på blogg er et mål for mange.

Hvordan tjene penger på blogg: Synliggjør bloggen

Noe som er viktig å tenke på når du skal prøve å tjene penger på bloggen din, er at inntektene stiger i takt med antall lesere.

Så, hvordan tjene penger på blogg på en mest mulig effektiv måte? Det enkle svaret er: Få flere lesere.

Noen velger å promotere bloggen sin via sosiale medier som Instagram, Facebook eller LinkedIn.

Dette fungerer ofte tilfredsstillende så fremt du har et godt nettverk og mange bekjente. Det forutsetter imidlertid at nettverket ditt består av personer i bloggens målgruppe.

Hvordan tjene penger på blogg dersom du ikke har mulighet til å promotere bloggen via sosiale medier? Det finnes heldigvis et alternativ!

Søkemotoroptimalisering (SEO) er genialt om du vil gjøre bloggen din mer synlig i søkemotorer som Google. SEO er heller ikke spesielt komplisert, men det kan ofte være nokså tidkrevende.

I praksis handler SEO om at du ved hjelp av spesifikke teknikker gjør at Google prioriterer nettsiden din fremfor andre nettsider, slik at den havner høyere i søkeresultatene.

Ved å gjøre bloggen din mer synlig i Google, vil flere potensielle lesere finne veien til siden din. SEO kan oppnås på mange forskjellige måter.

Noen metoder handler om tiltak som kan gjøres utenfor bloggen, som for eksempel å få andre tilsvarende blogger til å lenke til nettsiden din.

Andre metoder handler om tiltak du gjør på selve bloggen. Ved å være bevisst på hvordan bloggpostene skrives, kan de rangeres høyere i Google. Her er noen SEO-tiltak:

 

  • Flett relevante søkeord inn i blogginnleggene (både i hovedtekst og i noen av tekstens overskrifter)
  • Ha titler og metabeskrivelser med søkeord
  • Pass på at all tekst er unik – unngå å kopiere tekst fra andre
  • Ha SSL-sertifisering på nettsiden din
  • Sørg for god tekststruktur med overskrifter og avsnitt – dette gjør at Google klarer å tolke teksten din
Det er mye du kan gjøre for å pusse opp bloggen din.

Trenger du hjelp?

Vi har nå delt noen tips for hvordan tjene penger på blogg kan bli en realitet.

Dersom du er usikker på hvordan du skal skrive innhold for content marketing, annonser eller lignende, kan Din Tekstforfatter gjøre dette for deg.

Vi skriver SEO-innhold til blogg som appellerer til målgruppen din. Kontakt oss i dag for en gratis prøvetekst på 500 ord!

Motta gratis 500 ord!