48 38 14 88 post@dingruppen.no

Hvorfor er SEO viktig? 

Tilstedeværelse på nettet er viktig i den digitale tidsalderen, og SEO hjelper til slik at man oppnår synlighet på nettet. Vi ser i dag at helt opptil 80 prosent av forbrukerne bruker søkemotorer som Google til å ta kjøpsbeslutninger.

Hva er SEO?

SEO står for search engine optimization, på norsk søkemotoroptimalisering, og er et begrep for alle tiltakene du kan gjøre for å få nettstedet ditt rangert høyt i søkeresultatene når kundene søker etter tjenestene dine i søkemotorene. Alle de største og mest suksessfulle bedriftene og selskapene i alle bransjer er avhengige av god søkemotoroptimalisering, slik at de blir mest mulig synlige for de som leter etter tjenestene deres.

Tenk bare på hvor mange reiseselskap du får tilbud om å kjøpe flybilletter hos hvis du søker etter reiser, og hvor mange norske casinoer på nett som reklamerer med velkomsttilbud når du søker etter disse på nettet. Det handler om å være blant de første på siden, noe disse bransjene er eksperter på.

Hvordan bli mer synlig? 

Du kan øke synligheten din hvis du klarer å være til stede på nettopp de søkeordene kunder søker etter. På den måten kan du tiltrekke deg mer trafikk til nettstedet ditt, og potensielt selge flere av produktene eller tjenestene dine. I bunn og grunn handler det om å optimalisere nettstedet ditt slik at det er så enkelt å finne for kunder som mulig.

Det må være samsvar mellom søkeord som potensielle kunder søker etter, og søkeordene som er relevante for virksomheten din. Jo flere nettsteder som konkurrerer om de samme søkeordene i søkemotorene, jo større er også konkurransen – derfor er det viktig at du har kontroll på SEO. 

Hvorfor skal SEO være en del av markedsføringen?

90 prosent av all nettsidetrafikk kommer fra søkemotorer som Google, Yahoo, Bing og så videre, hvor Google er den dominerende på markedet. Derfor er det viktig å oppnå gode rangeringer på spesielt Google hvis du vil være synlig for kundene dine. De fleste brukere velger søkeresultatene som er på side 1. Vi har blitt vant til å finne informasjon raskt, og det er grunnen til at en topplassering på side 1 oftest er målet.

Hvordan lykkes jeg med SEO?

SEO krever at du har innsikt i søkeordene og søkeordsfraser som det er stor etterspørsel etter. Man bør se på hva de potensielle kunder søker etter på nettet, og sammenligne dette med konkurrentene. De utvalgte søkeordene optimaliseres deretter gjennom innholdet på nettstedet. Det er viktig å optimalisere hele nettsiden din, siden hver side er unik med sine egne formål og / eller søkeord.

For å lykkes med SEO, er det viktig at du har innhold som passer til søkeordene kundene dine søker etter, og har en brukervennlig og mobilvennlig nettside. Dessuten er det en god idé at nettstedet ditt vekker tillit og får anerkjennelse fra andre nettsteder i form av lenker til siden.