48 38 14 88 post@dingruppen.no

Tips til deg som vil bli innholdsskribent

I en verden der alt skjer på nett, er behovet for gode innholdsskribenter stort. Er du skriveglad og vil leve av skrivingen bør du lese videre – kanskje dette er yrket for deg?

Som innholdsskribent lager du helt enkelt innhold – blogginnlegg, faktabaserte artikler, produktbeskrivelser, anmeldelser, reklametekster og mye mer.

Felles for alt innhold er at det skal være engasjerende, unikt og selvfølgelig feilfritt. Det skal skrives i henhold til kundens ønsker, og det skal treffe den aktuelle målgruppen.

Med andre ord er det mye å tenke på. Før du går inn i jobbmarkedet, bør du derfor sette deg inn i og sørge for mestre punktene vi ser nærmere på i denne artikkelen.

Er du innforstått med hva som forventes av deg, er sannsynligheten større for at du lykkes.

Innholdsskribent

Dette kreves for å bli en god innholdsskribent

Å skrive innhold er ikke så vanskelig – det kan alle gjøre. Men å skrive godt innhold er en kunst. Derfor er det viktig at du bruker tid på å opparbeide deg kunnskap om hva som trengs for å lykkes.

Du må også sørge for å tilegne deg de nødvendige egenskapene. Internett vokser, markedet blir tøffere og kundene mer kravstore.

For å gjøre jobben enklere for deg, har vi listet opp noen av de viktigste punktene å ha i bakhodet om du vurderer å bli innholdsskribent.

Kreativitet

Nøkkelen til suksess hos gode tekstforfattere ligger i kreativiteten deres. Med kreative evner kan du enklere skrive unike, treffende tekster som gjør at du utmerker deg hos kundene og få flere oppdrag.

Vil du gjøre suksess som innholdsskribent, kan det være en god idé å øve på kreativ skriving. Dette kan du gjøre på egen hånd, men den finnes også mange gode nettkurs med fokus på kreativitet. Via disse kursene kan du få tilbakemeldinger på tekstene dine, og på den måten forbedre deg stort.

Språkkunnskaper

For å lykkes som innholdsskribent, må språket du bruker være feilfritt. Dette inkluderer setningsoppbygging, rettskriving så vel som riktig bruk av grammatikk.

Er ikke dette på plass, blir du fort luket ut og kan se langt etter en karriere som skribent. Heldigvis er det enkelt å forbedre norskkunnskapene dine – les bøker, ta grammatikktester på nettet og les enda flere bøker.

Fokuser på målgruppen

Selv om du er kreativ og bruker et feilfritt språk, er det vanskelig å lykkes om du ikke fokuserer på målgruppen. En produktbeskrivelse og en faktabasert vitenskapelig artikkel bør for eksempel ikke skrives på samme måte, selv om begge tekstene så klart skal være engasjerende.

Der en produktbeskrivelse skal fremstå oppmuntrende og selgende, skal en vitenskapelig artikkel ose av seriøsitet. For å sikre at du alltid treffer målgruppen når du skriver, bør du ta et markedsføringskurs før du setter i gang. Les også ulike tekster og se hva som skiller dem fra hverandre.

SEO

Det hjelper ikke å skrive gode, målrettede tekster om ingen leser dem. Som innholdsskribent må du derfor også vite hva SEO er, og hvordan du skriver gode artikler med SEO i fokus. SEO – søkemotoroptimalisering – innebærer å skrive tekster som havner langt oppe hos søkemotorer som Google.

For å klare dette, er det viktig at tekstene du skriver inneholder ord som ofte søkes opp. Skriver du en tekst om innholdsskribenter, bør du sørge for at andre relaterte ord dukker opp med jevne mellomrom – tekstforfatter og skribent, for eksempel.

Effektivitet

Skal du komme noen vei som innholdsskribent, må du jobbe effektivt. Markedet er konkurransepreget, og du må kunne levere store mengder tekst – av kvalitet – innenfor korte tidsfrister. Den beste måten å få opp effektiviteten på, er ved å skrive mye og ofte.

Lag også egne regler for hvordan du skal skrive artiklene dine, og følg dem. Dette kan for eksempel innebære å alltid utarbeide overskriftene først, for deretter å fylle inn tekstparagrafene. På den måten er strukturen klar fra start, og du slipper å få skrivesperre underveis.

Mange muligheter som innholdsskribent

Frihet og mange muligheter

Som innholdsskribent har du mange muligheter. Mange velger å jobbe frilans og å styre hverdagen selv.

Andre foretrekker å jobbe for ett og samme tekstproduksjonsselskap, slik som Din Tekstforfatter, og på den måten ha gode kollegaer, en mer forutsigbar arbeidshverdag, men samtidig beholde friheten.

Én ting er sikkert: Lykkes du som innholdsskribent er mulighetene mange og friheten stor – uansett hvilken vei du velger å gå.