48 38 14 88 post@dingruppen.no
Penn med blekk som skriver på ark

Jentenes tale

Jentenes tale er en hyggelig og tradisjonsrik tale som ofte avholdes på skoleball, skoleavslutninger og lignende. Finn ut hvordan du lager en vellykket tale til jentene!

Har du fått i oppdrag å skrive jentenes tale? Mange er usikre på hvordan de skal begynne, hva talen skal inneholde og hvordan den skal bygges opp.

Jentenes tale eller damenes tale er tradisjonelt sett en tale som avholdes av guttene eller mennene. Talen rettes mot jentene, og bør være en humoristisk hyllest av dem.

Vi skal nå se nærmere på hvordan du kan lykkes med å lage en morsom jentenes tale, enten det er til et julebord, ball eller en skoleavslutning.

Jenter er som…

Jentenes tale kan med fordel inneholde noen morsomme elementer. Det betyr ikke at du trenger å lese opp vitser nødvendigvis.

En tale kan gjøres morsom og sjarmerende dersom du sammenligner jenter med andre ting. Søk gjerne på «jenter er som…» på nett. Da finner du mange morsomme sammenligninger.

Her er noen eksempler på sammenligninger du kan ta med i jentenes tale:

 

  • «Jenter er som fluer, de danser rundt det som skinner»
  • «Jenter er som telys. De lukter godt, er varme og lyser opp rommet. De kan til og med få deg til å smelte. Men ignorerer du dem, kan de brenne ned huset ditt!»
Penn som skriver på ark for tale

Sammenlign jenter og gutter

I damenes eller jentenes tale er det ofte med sammenligninger av damer og menn, eller jenter og gutter.

Slike sammenligninger kan bidra til å gjøre talen din ekstra morsom! Spill gjerne på at gutter eller menn er enkle, mens jenter og damer er kompliserte.

Sammenligninger som dette er kanskje basert på litt forutinntatte holdninger, men vil likevel kunne være morsomme innslag i talen din.

Lengde på taler over flere ark

Lengde på jentenes tale

En tale kan sjelden bli for kort. En lang tale vil ofte bli kjedelig å lytte til, og publikum mister gjerne fokus.

Optimalt sett varer ikke jentenes tale i mer enn ett til fem minutter. Vi anbefaler deg å lese gjennom talen med stoppeklokke før presentasjon. Kutt ned på talen om nødvendig.

Tale på ark

Hjelp til damenes tale?

Mange mangler inspirasjon eller skrivelyst, noe som kan gjøre det vanskelig å lage en god tale. Heldigvis er det mulig å finne gode jentenes tale eksempler du kan ta utgangspunkt i.

Pass imidlertid på at du ikke kopierer andres taler. Det er ønskelig å lage en tale som er unik og minneverdig. La deg gjerne inspirere av andre taler, men unngå å lage en blåkopi.

Dersom du står helt fast, er det ingen skam å få skrivehjelp av en taleskriver. Vedkommende tar da utgangspunkt i dine instruksjoner, og leverer en ferdigskrevet jentenes tale til deg.

Taleskriveren kan gjerne basere talen på informasjon du oppgir, slik at talen blir mest mulig personlig og relevant.

En mann som skriver forslag til tale på notatblokk

Bestill en ferdig jentenes tale

Jentenes tale skal helst være en god blanding av morsom og sjarmerende. Samtidig skal den fungere som en hyllest til jentene.

Dersom du er usikker på hvordan du skal skrive jentenes tale, kan Din Tekstforfatter hjelpe deg. Vi skriver talen din fra bunnen av, og tilpasser den etter dine ønsker.

Bestill en ferdigskrevet jentenes tale i dag. Vi leverer talen til deg i løpet av kort tid.