48 38 14 88 post@dingruppen.no
Julebord-tale er en tradisjon

Julebord-tale

En julebord-tale er et hyggelig bidrag på julebordet, og kan bidra til ekstra god stemning. Finn ut hvordan du kan lykkes med en morsom og minneverdig tale til julebordet!

Skal du holde en julebord-tale? Det kan være utfordrende å skrive en tale dersom du ikke har erfaring med dette. Med noen enkle grep kan du sikre at talen blir en suksess.

En julebord-tale avholdes typisk for gjester som er i feststemt humør, og det er derfor greit å ikke lage en altfor seriøs tale. Litt humor er helt greit når du skal tale på julefesten!

Det er også viktig å tenke over talens varighet. Husk at folk ikke nødvendigvis har spesielt stort oppmerksomhetsspenn på et julebord – spesielt om det er alkohol i bildet.

Mikrofon for tale eller sang til julebordet

Tale eller sang til julebord

Det er lov å tenke kreativt når det er snakk om tale til julebord. En julebord-tale kan for eksempel presenteres i form av en sang!

Det å synge en julebord-tale kan gjøre talen ekstra morsom, og alle kan delta. Bruk gjerne melodien til en kjent julesang, og legg på din egen tekst.

Et eksempel på en populær sang du kan legge egen tekst på, er «På låven sitter nissen» eller «Glade jul».

Dersom synging ikke er noe for deg, kan talen for eksempel gjøres kreativ med rim. Det er imidlertid helt innafor med en «vanlig» tale også. Du bestemmer.

Innhold i julebord-tale

I en julebord-tale kan du gjerne oppsummere året som har gått. Du kan også oppmuntre de ansatte til å ha fortsatt god innsats i det nye året som kommer.

En liten «pep talk» er altså ikke å forakte. Inspirer dine kollegaer eller ansatte, og sørg for god stemning.

Dersom du er bedriftens leder og skal holde julebord-tale, kan du gjerne si noen ord om selskapets kjerneverdier og visjoner.

For å gjøre talen litt morsom og interessant, kan du gjerne krydre med noen sitater, vitser eller litt sang. Kun fantasien setter grenser.

En god velkomsttale av kvalitet

Velkomsttale på julebord

Dersom julebordet starter med en velkomsttale, blir stemningen ofte ekstra god. Sett stemningen for resten av festen med en julebord-tale der du ønsker gjestene velkommen.

Det er gjerne festens vert eller arrangør som holder denne talen, men den kan også holdes av en av gjestene om ønskelig. Dette kan være greit å avtale på forhånd. 

Hvordan skrive julebord-tale?

Det kan føles vanskelig å skulle skrive en tale til julebordet fra bunnen av. Dette kan for eksempel skyldes at du mangler inspirasjon eller idéer til talen din.

Start gjerne med å skrive ned noen stikkord, dersom du kommer på ting du ønsker å si noen ord om. Du kan lage en disposisjon for talen, og så bygge på etter hvert.

Du kan gjerne la deg inspirere litt av andres taler, for eksempel gjennom taler du finner gratis på nett. Men unngå å kopiere. Talen din skal tross alt være unik.

Står du helt fast, er imidlertid ikke alt håp ute. En taleskriver hjelper deg gjerne med å skrive en julebord-tale, velkomsttale eller takketale.

Julebord-tale med kort og tallerken

Bestill en ferdig julebord-tale

En julebord-tale kan bidra til ekstra god stemning på julebordet, og kan sette stemningen for resten av kvelden. På julebord er det vanlig med alt fra takk for maten-taler til velkomsttaler.

Dersom du er usikker på hvordan du skal lage tale, kan Din Tekstforfatter hjelpe deg. Du kan gjerne sende oss noen stikkord, og så lager vi en unik tale for deg fra bunnen av.

Bestill en julebord-tale i dag. En ferdig tale blir så sendt til deg i løpet av kort tid.