48 38 14 88 post@dingruppen.no
Taler til konfirmasjonen settes pris på

Konfirmasjon – tale

Skal du i konfirmasjon og ønsker å holde en tale? Dette er en fin måte å gjøre litt ekstra stas på konfirmanten. Finn ut hvordan du lykkes med din konfirmasjonstale i vår guide.

Har du fått i oppdrag å holde en tale i en konfirmasjon? Eller ønsker du kanskje å hedre konfirmanten med en liten tale?

Det å skrive en konfirmasjonstale trenger ikke være vanskelig, men det er fort gjort å bli usikker på hvordan du skal gå frem.

Vi skal nå dele noen tips med deg som skal i konfirmasjon og vil tale. Husk at konfirmanten er i en sensitiv alder der «alt» er flaut, så det gjelder å trå litt varsomt.

Penn med blekk som skriver tale på ark

Tale til konfirmanten fra foreldre

I en konfirmasjon vil gjerne foreldre tale noen ord til sin sønn eller datter. Dette er en fin tradisjon, og du har sikkert mange fine historier som kan tas med i talen.

Prøv gjerne å ha en rød tråd i talen. Du kan for eksempel starte talen med noen ord om dagen konfirmanten ble født, og deretter fortelle om videre oppvekst utover i talen.

Du trenger ikke å ramse opp hele oppveksten, men ta gjerne med de viktigste elementene. Du kan for eksempel nevne hvor stolt du var da han eller hun tok sine første skritt.

I en konfirmasjon-tale kan det også være greit å belyse konfirmantens gode egenskaper og eventuelle talenter. Litt skryt vil nok konfirmanten sette pris på.

Kreativ tale til konfirmant

Det å tale i en konfirmasjon kan fort bli morsommere og mer engasjerende for gjestene dersom du lager en kreativ tale.

En kreativ konfirmasjon-tale kan for eksempel være laget på rim. Du kan også inkluder et dikt eller en sangtekst.

Noen velger å synge konfirmasjonstalen, noe som også kan være morsomt. Ta gjerne utgangpunkt i en melodi «alle» kan, og del ut sangteksten til alle gjestene.

En tale bør fremmes med lidenskap.

Hvordan gjøre konfirmasjonstale morsom?

Du kan med fordel gjøre en konfirmasjon-tale morsom. Fortell gjerne om noen morsomme opplevelser du og konfirmanten har hatt sammen.

Unngå å fortelle pinlige historier om konfirmanten, selv om de kanskje er morsomme for deg og de andre gjestene. Det er bedre å vinkle humoren på morsomme opplevelser. 

Tale fra fadder eller besteforeldre i konfirmasjon

Ofte ønsker faddere, tanter, onkler eller besteforeldre å holde en tale til konfirmanten. Her gjelder for så vidt de samme tipsene som ellers – lag gjerne en kreativ og morsom tale!

Dersom du er usikker på hvordan talen skal bygges opp, kan det være greit å gå for en kronologisk rekkefølge. Begynn med konfirmantens barndom, og fortsett derfra.

Lengde på taler over flere ark

Trenger du hjelp med din konfirmasjon-tale?

En konfirmasjon blir ofte mer livlig med en tale eller to. Dersom du er usikker på hvordan du kan gjøre din konfirmasjon-tale best mulig, kan det være greit å få hjelp av en taleskriver.

Din Tekstforfatter leverer ferdige taler til konfirmasjon. Send oss gjerne noen stikkord om konfirmanten og din relasjon til han eller henne.

Vi tar utgangspunkt i informasjonen du gir oss, og leverer så en skreddersydd og personlig tale til deg. Alle taler skrives fra bunnen av en taleskriver.

Bestill din konfirmasjontale i dag. Bestilling gjennomføres enkelt via Dintaleskriver.no nedenfor!